باشگاه خبرنگاران جوان ـ محمد جعفری؛ وقتی روز پنجشنبه جو بایدن رئیسجمهور آمریکا طی بیانیهای از کشته شدن "امیرم حمد سعید" با کنیه "ابوعبدالله قرداش" معروف به "ابو ابراهیم القرشی" سرکرده گروه تروریستی داعش در سوریه در عملیات نظامیان آمریکایی خبر داد بیاختیار دو ماجرای مشابه دیگر یعنی کشته شدن "اسامه بنلادن" سرکرده شبکه تروریستی القاعده در ماه مه سال ۲۰۱۱ و کشته شدن "ابوبکر البغدادی" سرکرده داعش در اکتبر ۲۰۱۹ به دستور مستقیم به ترتیب باراک اوباما و دونالد ترامپ روسای جمهور سابق ایالاتمتحده تداعی شد که آیا این اقدام مشابه بهصورت چشم و همچشمی در رأس هرم قدرت آمریکا دنبال میشود؟
این پرسش هم پیش آمد که آیا اینگونه قهرمانبازیهای روسای جمهور آمریکا میتوانند افکار عمومی غربگرا در منطقه را تحت تأثیر خود قرار دهند تا آنها از اینکه آمریکا هنوز در کنارشان است اندکی کمتر احساس نگرانی کنند؟
وقتی داعش در هر جای سوریه در محاصره نیروهای دولتی دمشق و یا محور مقاومت گرفتار میشدند همین آمریکاییها با عملیات هلیبورن نفرات ارشد داعش را به مکانی امن انتقال میدادند
آنقدر اسناد و مدارک محکم وجود دارد که بتوان ثابت کرد که چگونه سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در پیدایش و راهبری گروههای عمده تروریستی در منطقه ازجمله القاعده و داعش نقش اصلی و مؤثر ایفا کرده است.
تمامی شواهد و مدارک ثابت میکنند که تأسیس و تجهیز شبکه تروریستی القاعده در دوره جهاد افغانستان و پس از آن توسط سازمان سیا و با پشتوانه مالی برخی کشورهای همسو با غرب در منطقه انجام شد. در خصوص پیدایش داعش هم بسیاری از تحلیلگران در منطقه تأیید میکنند که این گروه تروریستی بسیار خشن با چراغ سبز پنتاگون در منطقه ایجاد شد تا کشورهایی همچون عراق و سوریه را برای سالها درگیر بی ثابتی کند و سکوی پرتاب تروریسم به دیگر کشورهای منطقه و حتی دیگر قارهها باشند.
این در حالی است که بهترین بهانه حضور نیروهای اشغالگر آمریکایی هم در منطقه مبارزه علیه تروریسم اعلامشده است. بهمحض اینکه تروریستهای داعشی در هر جای سوریه به محاصره نیروهای دولتی دمشق و یا محور مقاومت گرفتار میشدند همین آمریکاییها با عملیات هلیبورن نفرات ارشد داعش را به مکانی امن انتقال میدادند.
تلاش آمریکا برای حضور در منطقه به بهانه مبارزه با تروریسم
ماجرای زندان الصناعه در محله غویران در شهر حسکه در شمال شرق سوریه هم نتیجه این سیاست ایجاد تنش و بهانهتراشی برای حضور در منطقه بود. بیدلیل نیست که "غسان حلیم خلیل" استاندار الحسکه شامگاه پنجشنبه در دیدار با روسای دفاتر سازمانهای بین المللی فعال در این استان تأکید کرد، داعش یک طرح ساخت آمریکاست که هدفش ایجاد هرجومرج و ترس و وحشت و کشتار در کشورهای جهان و تخریب هدفمند کشورهای مستقل است.
همان هیاهوی رسانهای که اوباما و ترامپ در کشتن بنلادن و البغدادی به راه انداختند را بایدن هم تکرار کرد. در عملیاتی بالگردهای ائتلاف آمریکایی بر فراز مناطق "أطمة" و "دیر بلوط" در حومه شمالی استان ادلب پرواز کردند. در حومه شهرک أطمة عملیات هلیبورن انجام دادند که براثر آن ۱۰ نفر ازجمله هفت کودک کشته شدند.
روز بعد هم بایدن پشت تریبون غولهای رسانهای غربی رفت و گفت: «شب گذشته به دستور من، نیروهای نظامی آمریکا در شمال غرب سوریه با موفقیت عملیات ضد تروریستی را برای محافظت از مردم آمریکا و متحدان ما و تبدیل جهان به مکانی امنتر انجام دادند. ابو ابراهیم القرشی سرکرده داعش را از میدان نبرد حذف کردیم. همه آمریکاییها بهسلامت از عملیات بازگشتهاند.»
گفته شد که پس از عملیات هلی بورن، بالگردها از منطقه دور شدند و پهپادهای آمریکایی به یک ساختمان دوطبقه محل استقرار القرشی یا "حاجی عبدالله" سرکرده داعش در سوریه حمله کردند.
بهانه این حمله هم عملیات علیه اهداف آمریکایی و نیز حمله به زندان الصناعه در محله غویران در حسکه اعلام شد. بایدن در بیانیه خود تلاش کرد که احساسات مردم منطقه را تحریک کند و با گفتن اینکه این فرد از بانیان گسترش داعش در سال ۲۰۱۴ و مسئول به بردگی کشیدن زنان و کودکان بود برای عملیات غیرقانونی در یک کشور دیگر بدون هماهنگی با دولت آن کشور مشروعیت خرید.
مردم منطقه بهخوبی میدانند که امکان ندارد شبکههای گسترده تروریستی مانند القاعده و داعش بتوانند بدون حمایت دستگاههای اطلاعاتی آمریکا و همپیمانانش در منطقه رشد کنند
بایدن القرشی را تهدیدی بزرگ برای امنیت منطقه و جهان دانست تا مانند اوباما و ترامپ پرونده کاری خود را با یک اقدام بهاصطلاح شجاعانه، اما درواقع مزورانه مزین کند.
رئیسجمهور آمریکا که دستور فرار نیروهایش از افغانستان را در تابستان ۲۰۲۱ صادر کرد و محمد اشرف غنی رئیسجمهور غربگرای این کشور و ارتش تحت فرماندهیاش را تنها گذاشت در ادامه تلاش کرد که برای نیروهای آمریکایی آبرو بخرد و گفت که القرشی ساختمان محل اقامت خودش را منفجر کرد تا وی را فردی ترسو و نیروهایش را افرادی شجاع جلوه دهد.
اشراف اطلاعاتی آمریکا در منطقه دروغی بیش نیست
ساعاتی بعد هم "جان کربی" سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفت که پنتاگون قصد ندارد در مورد مرگ غیرنظامیان در جریان عملیات در سوریه تحقیق کند.
وی با تأیید کشته شدن چند غیرنظامی در حمله به محل اختفای القرشی سرکرده جدید داعش در ادلب، گفت که حداقل سه غیرنظامی (همسر و دو فرزند القرشی) در این عملیات کشته شدند. وی مسئولیت کشته شدن غیرنظامیان در این عملیات را بر گردن داعش انداخت. هرچند منابع رسانهای اعلام کردهاند که عملیات آمریکا به کشته شدن ۶ کودک، چهار زن و سه نفر دیگر منجر شده است.
وقتی به اظهارات یحیی رسول سخنگوی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق میرسیم که تأکید کرد که سرویس اطلاعات ملی کشورش اطلاعات دقیقی در اختیار آمریکاییها قرار داده بود تا محل اختفای القرشی را پیدا کنند بازهم به اشراف عملیاتی که بایدن لاف آن را زده شک میکنیم.
حتی اگر قبول کنیم که آمریکا در پی نابودی ریشههای داعش در منطقه باشد بازهم بدون کمک نیروهای منطقه قادر به انجام این عملیات نبود. در کشتن البغدادی و بنلادن هم نیروهای منطقهای به آمریکا کمک اطلاعاتی کردند، اما خب به دلیل یکسری ملاحظات امنیتی و تبلیغاتی پرچم آمریکا در آن عملیات بالا رفت.
مردم منطقه بهخوبی میدانند که امکان ندارد شبکههای گسترده تروریستی مانند القاعده و داعش بتوانند بدون حمایت دستگاههای اطلاعاتی آمریکا و همپیمانانش در منطقه رشد و نمو کنند و درست به همین دلیل است که خواستار خاتمه حضور شوم اشغالگران در منطقه هستند.
منبع: آنا
انتهای پیام/