باشگاه خبرنگاران جوان- محمد باقر قالیباف در پاسخ به تذکر عدم اجرای قانون برای تصویب قراردادهای بین المللی با کشورهای دیگر گفت: تمام عهدنامه ها، مقاوله نامه ها، قراردادها و موافقت نامههای بین المللی بین ایران و سایر کشورها باید ابتدا به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد.
این سخنان قالیباف در پاسخ به تذکر احد آزادی خواه سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس بود که اعلام کرد باید به نقش مجلس در تصویب قراردادهای بین المللی توجه شود و معتقد بود این قراردادها اجرایی می شود بدون اینکه در مجلس تصویب شود.
به گفته رئیس مجلس، نمایندگان دولت ابتدا توافق اولیه را انجام میدهند، ولی تا این قراردادها به تصویب مجلس نرسد اسنادی بین دو کشور ثبت و مبادله نمیشود.
بر اساس اصل هفتاد و هفتم قانون اساسی عهدنامه ها، مقاوله نامه ها، قراردادها و موافقت نامههای بین المللی باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد.
انتهای پیام/
سرکنسول گر روسیه در مشهد، از اعلام همبستگی و جهاد مردم مشهد، تلگرافی را به فرماندار ترکستان فرستاد. از اول محرم ۱۳۳۰ قشون سواره و پیاده روس با توپخانه وارد مشهد و در ارگ و سربازخانهها مستقر شدند. روسها نیز هدف از تحرک نظامی خود را با برخی از بزرگان شهر مشهد در میان گذاشتند و آن را تنها برای حفظ رعایا و اتباع خود دانستند. روسها در مدت حضور در مشهد، با تحریکات مختلفی دست به اخلال در نظم مشهد زدند. یوسف هراتی و نایب اکبر با همین تحریکات، دست به شورشی بزرگ در مشهد زدند. آنها توانستند دسته ای بزرگ از اشرار را به راه بیندازند و به سمت حرم در حرکت شوند. روسها نیز تعداد سربازان خود در نزدیکی حرم را افزایش دادند. اشرار و معترضان به مسجد گوهرشاد وارد شدند و تلاشها برای تفرق آنها به نتیجه نینجامید جمعیت کمکم به صحن جدید وارد شدند و روسها نیز آماده درگیری شدند. شورشیان از صحن خارج شدند و به اداره کمیسری نوغان هجوم بردند. در این حجم نایب حبیب رئیس کمیسری که از اتباع خارجی بود کشته شد.[۱]
پس از این واقعه روسها اولتیماتوم ۶ ساعته به نظمیه مشهد دادند تا اوضاع سامان یابد، رئیس نظمیه که این کار را از توان خارج دید، استعفا کرد و روسها مدیریت نظمیه مشهد را عهدهدار شدند. آنها حکومت نظامی در شهر برقرار کردند. در نهایت با دستور کنسول کشور روسیه، در دهم ربیعالثانی ۱۳۳۰ قمری، حرم امام رضا در محاصره روسها قرار گرفت. روسها به بهانه متفرق کردن مردم، گنبد حرم امام رضا را گلولهباران کردند. اشرار پس از این واقعه، از یکی از دورازههای حرم گریختند. در طی این حمله، تعدادی از زوار کشته و مجروح شدند. در نهایت طالب الحق (یکی از سران شورشیان) دستگیر شد اما یوسف هراتی (سرکرده اصلی این شورش) بعدها در قهوهخانه ای دیده شد که توسط روسها در حال پذیرایی بود.[۱]