باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه- مجید معینیصفا گفت : ۱۰ روز قبل از بهرهبرداری تمام مطالبات کشاورزان زحمتکش تصفیه شده که در فعالیت ۶۰ ساله کارخانه شرکت قند بیستون بیسابقه بوده است.
به گفته مدیرعامل شرکت قند بیستون میزان چغندر خریداری شده از کشاورزان در کشت بهاره و در پارسال ۲۰۹ هزار تُن و در سال ۹۸ هم ۱۳۰ هزار تُن بوده که هر سال رشد داشته و در کشت پاییزه هم با خریداری ۱۲۵ هزار تُن رکورد پنج ساله جذب چغندر را شکستیم.
کارخانه قند بیستون یکی از بزرگترین و با سابقهترین واحدهای تولیدی کشور است سال ۹۷ این مجموعه با مشکلات عدیدهای مواجه بود به طوری که پرداخت مطالبات کشاورزان بعد از بهرهبرداری به هشت ماه هم میرسید و برای پرداخت حقوق کارکنان و پرسنل هم مشکل داشتیم، اما با تغییر رویکرد مدیریتی از حالت سنتی خارج شدیم و امروز به یک واحد تولیدی پویا تبدیل شدیم که در شاخصهای کسب و کار شاهد رونق خوبی هستیم.
در کشت بهاره امسال ۲۸ هزار تُن و در کشت پاییزه ۱۵ هزار تُن شکر تولید شده است، بر اساس برنامهریزیهای دقیقی که انجام شده است برای کشت بهاره سال آینده هم تمام بذر مورد نیاز کشاورزان تامین شده است تا سال زراعی خوب و پرباری را پیشرو داشته باشیم.
بازگشایی نماد بورسی کارخانه قند بیستون با نام «قیستو» بعد از چند سال توقیف بسیار ارزشمند است این نماد از سال ۹۶ بسته بود و با شفافسازیهای مالی و نظام گزارشدهی مطلوب، نماد بورسی کارخانه اسفند ۹۹ بازگشایی شد بطوریکه هماکنون ۱۳ هزار سهامدار خُرد داریم که بیشتر آنها هم از کشاورزان زحمتکش استان هستند و قیمت هر سهم از یک هزار و ۶۰۰ تومان به ۲ هزار و ۲۰۰ تومان رسیده است که نشان از فعالیت موثر شرکت دارد.
دلالان با وعدههای پوشالی و بدون پشتوانه محصول کشاورز را خریداری میکنند و امروز شاهدیم بسیاری از کشاورزان در وصول مطالبات خود مشکل دارند و از طرفی این دلالان به تهدیدی برای کارخانه هم تبدیل شده اند که در نهایت منجر به ایجاد یک فضای رقابت نابرابر میشود.
سالانه ۷۰۰ هزار تُن چغندر در استان کرمانشاه کشت میشود و کارخانه قند بیستون فقط توانایی جذب ۲۵۰ هزار تُن چغندر دارد،در برنامه امسال اولویت بستن قرارداد با کشاورزانی است که پارسال محصول خود را به کارخانه تحویل دادند و این در حالی است که میتوان با افزایش ظرفیت روزانه از ۲ هزار تُن به چهار هزار تُن با اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومان و اشتغالزایی ۱۰۰ نفر علاوه بر اینکه مرکزیت غرب کشور را میگیریم، از کشاورزان هم حمایت ویژهای میشود.
همه ادارات باید برای دستیابی به پیشرفت و توسعه به این شعار پایبند باشند، اما متاسفانه چالشهای اقتصادی لطمات جبران ناپذیری به این مجموعه وارد کرده بطوریکه کارخانه قند بیستون اولین ضربه را از تصمیمات سیاسی دولت قبل خورد و در حالی که قیمت چغندر ۲ برابر شده بود، اما ما مجبور بودیم در تورم ۴۰ درصدی شکر را با قیمت سابق بفروشیم.
افزایش ۶۰۰ درصدی قیمت گاز بیش از ۱۰ میلیارد تومان به کارخانه قند بیستون ضرر زده است، قطعی مکرر برق کارخانه، افزایش ۱۲۰۰ درصدی حقآبه نسبت به سال ۹۸ و جولان دلالان در بازار، تولیدکنندگان را با مشکلات فراوانی روبرو کرده است که امیدواریم با استقرار استاندار جدید و تیم ایشان بخشی از مشکلات در استان کرمانشاه مرتفع شود .
انتهای پیام/د