باشگاه خبرنگاران جوان - قانون «بکارگیری سلاح توسط مأمورین نیروهای مسلح در موارد ضروری» مشتمل بر ۱۷ ماده و ۱۳ تبصره در جلسه هجدهم دی ماه سال ۱۳۷۳ مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۲۸ دی ماه همان سال به تأیید شورای نگهبان رسیده است.
ماده ۳ قانون «بکارگیری سلاح توسط مأمورین نیروهای مسلح در موارد ضروری» ناظر بر موارد ۱۰ گانهای است که مأمورین انتظامی حق بکارگیری سلاح را دارند.
طبق ماده ۳ قانون مذکور، مامورین انتظامی در موارد زیر حق بکارگیری سلاح را دارند:
۱ - برای دفاع از خود در برابر کسی که با سلاح سرد یا گرم به آنان حمله نماید.
۲ - برای دفاع از خود در برابر یک یا جند نفر که بدون سلاح حمله میآورند، ولی اوضاع و احوال طوری باشد که بدون بکارگیری سلاح مدافعهشخصی امکان نداشته باشد.
۳ - در صورتی که مأمورین مذکور مشاهده کنند که یک یا چند نفر مورد حمله واقع شده و جان آنان در خطر است.
۴ - برای دستگیری سارق و قاطعالطریق و کسی که اقدام به ترور و یا تخریب و یا انفجار نموده و در حال فرار باشد.
۵ - در موردی که شخص بازداشت شده یا زندانی از بازداشتگاه یا زندان و یا در حال انتقال فرار نماید، از اقدامات دیگر برای دستگیری و یا توقیفوی استفاده کرده و ثمری نبخشیده باشد.
تبصره - آییننامه اجرایی این بند توسط وزارتخانههای کشور و دادگستری تهیه و پس از تصویب هیأت وزیران به اجرا گذاشته خواهد شد.
۶ - برای حفظ اماکن انتظامی (مقر نیروهای انتظامی از قبیل مرکز فرماندهی، ستاد، پاسگاه، پایگاه، انبار سلاح یا مهمات و مرکز آموزشی).
۷ - برای حفظ سلاحی که جهت انجام مأموریت در اختیار آنان میباشد.
۸ - برای حفظ اماکن طبقهبندی شده بویژه اماکن حیاتی و حساس در مقابل هر گونه هجوم و حمله جهت ترور، تخریب، آتشسوزی، غارت اسنادو اموال، گروگانگیری و اشغال.
۹ - برای جلوگیری و مقابله با اشخاصی که از مرزهای غیر مجاز قصد ورود و یا خروج را داشته و به اخطار مأمورین مرزبانی توجه نمینمایند.
۱۰ - برای حفظ تأسیسات، تجهیزات و اماکن نظامی و انتظامی و امنیتی.
تبصره ۱ - در موارد فوق در صورت اقتضای شرایط، اخطار قبلی الزامی است.
تبصره ۲ - نیروهای مسلح در مواردی که در چهارچوب بندهای مذکور مأموریت داشته باشند، مجاز به استفاده از سلاح میباشند.
تبصره ۳ - مأمورین مسلح در کلیه موارد مندرج در این قانون در صورتی مجازند از سلاح استفاده نمایند که اولا" چارهای جز بکارگیری سلاحنداشته باشند، ثانیاً در صورت امکان مراتب:
الف - تیر هوائی
ب - تیراندازی کمر به پائین
ج - تیراندازی کمر به بالا
را رعایت نمایند.
حجت الاسلام محسنی اژهای رئیس قوه قضاییه روز دوشنبه در جلسه شورای عالی قوه قضاییه ضمن تاکید بر این مقوله که قوه قضاییه برای اصلاح یا وضع قانون در راستای افزایش اقتدار نیروی انتظامی آمادگی کامل دارد، به این مهم اشاره کرد که ظرفیت قانونی موجود برای تضمین اقتدار نیروهای مسلح و نیروی انتظامی، ظرفیت قابلتوجه و اعتنایی است.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/
طوری،رفتارکنید،قانون،گذار،راپشیمان،نکنید
وظیفه نیروی انتظامی حفظ امنیت است .
تیراندازی جز ذات این نیرو است .
مقایسه با کشورهای دیگر کنید ، تا بینید که دست و پای نیروی انتظامی در ایران بسته است .
خداوند یار و یاورشان باد.
اگر دولت و مجلس اقتدار می دانند به نبرو انتظامی اون وحشی اصلا جرات حمل چاقو نداشت.
« هرگاه مأمور برخلاف مقررات این قانون اقدام به بکارگیری سلاح نماید حسب مورد به مجازات عمل ارتکابی وفق قوانین تحت پیگردقرار میگیرد.»
و تشخیص خلاف بودن و یا اشتباه بودن و یا غیرضروری بودن تیراندازی هم با قاضی در دادسرای نظامی است.
و اصل تردید مامور هم از همینجا ناشی می شود
الان برای 90 درصد تیراندازی های منجر به جرح و قتل پلیس حبس و دیه و برای برخی حتی قصاص صادر می شود.
مطمئن باشید در پرونده شهید رنجبر اگر فیلم نبود و تیراندازی میشد الان مامور در بازداشتگاه بود
با سپاس فراوان از جمیع نیروهای حافظ امنیت کشور.
اگه میشه از این افتاااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااد استفاده نکن
درود و خداقوت احسنت و مرحبا بر قوه قضائیه محترم خردمندان بصیر و پلیس مدافعان نظم امنیت ملی باد پلیس مردمی باید و وظیفه دارند در مقابله با مجرمین متجاهر هنجارشکنان اشرار اراذلین اوباش فاسدین متجاهر مختلف که هنجارشکن هستند و به طرف پلیس و مردم حمله می کنند توهین می کنند حریم حرمت جامعه اسلامی مومنین را نگه نمی دارند و به ارزشهای مختلف دستاوردهای انقلاب اسلامی و نظام مقدس مردمی هتک حرمت می کنند و نظم امنیت ملی جامعه اسلامی را بر هم می زنند باید مقتدرانه و قاطعانه و قدرتمندانه عمل کنند و از جان مال ناموس فرزندان ملت و پلیس دفاع جانانه کنند اگر نه اراذلین اوباشها و اشرارهای تروریستها وطنفروشان خائنین فاسدین فاسقین خبیث شیطان صفتان بر جامعه ایران اسلامی عزیزمان سوار می شوند و قلبه می کنند اون موقع هرج مرج طلبی و نا امنیهای بسیار زیادی و جرم جنایات بسیار زیادی در جامعه اسلامی رخ خواهد داد . و من الله توفیق . والسلام و صلوات التماس دعا .
مخصوصا اگر جنایتکاران از دست پلیس به قوه قضاییه شکایت کنند