باشگاه خبرنگاران جوان قم - علی اصغری گفت: همچنین مخزن سد کوچری در طی زمان یاد شده کمی بیش از ۷۷ میلیون متر مکعب برآورد شده، این درحالی است که درمدت مشابه سال قبل فراتر از ۱۴۶ میلیون متر مکعب بودهاست و آمار فوق به خوبی لزوم توجه هرچه بیشتر مردم قم به موضوع صرفه جویی در مصرف آب را نشان میدهد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای قم با اشاره به این که سدهای کوچری و ۱۵ خرداد دو منبع اصلی تامین کننده آب مورد نیاز قم به شمار میآیند، گفت: تامین آب برای بخشهای مختلف شرب، کشاورزی و صنعت در استان به سختی و با صرف هزینههای کلان صورت میگیرد و نیاز است که سرانه مصرف تعیین شده در هر کدام از بخشهای یاد شده رعایت شود.
اصغری همچنین با اشاره به کاهش بارش باران امسال نسبت به سالهای گذشته گفت: بر اساس آمار میزان بارش باران در سرشاخهها طی سال آبی گذشته (۱۴۰۰-۱۳۹۹) با کاهش ۸.۸ درصدی و نسبت به متوسط آماری (پنج سال آبی گذشته) با کاهش ۱۹.۳ درصدی مواجهه بودهاست.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای قم گفت: تمامی این شرایط نشان از اهمیت بسیار زیاد نحو صحیح استفاده از آب درقم دارد تا شرایط پایدار تامین آب برای همه بخشها در استان به خوبی حفظ شود و تداوم یابد.
سد کوچری در هشت کیلومتری جنوب غرب شهرستان گلپایگان شهریورماه ۱۳۹۵ با هدف تأمین آب شرب درازمدت شهرهای دلیجان، ساوه، قم، خوانسار، خمین، گلپایگان، محلات، نیمور، سلفچگان به طور رسمی به بهره برداری رسید.
سد ۱۵ خرداد در شمال شرقی شهرستان دلیجان و در فاصله ۵ کیلومتری آن قرار دارد، این سد با حداکثر ارتفاع از کف رودخانه ۳۰.۵۴ متر و ارتفاع از روی پی ۹۶ متر، طول تاج ۳۲۰ متر و عرض آن در تاج ۱۰ متر است. حجم آب مفید آن ۱۶۵ میلیون متر مکعب میباشد. این سد توسط آبهای حوزه قمرود تغذیه میشود.
انتهای پیام/ح