رئیس پژوهشکده فناوری جنین دام دانشگاه شهرکرد گفت: برای نخستین بار در ایران، بره‌های تجاری سازی شده آی وی اف در شهرکرد به دنیا آمدند.

باشگاه خبرنگاران جوان شهرکرد - ناصر شمس گفت: این بره‌ها حدودپنج ماه قبل به صورت جنین آزمایشگاهی هفت روزه در رحم اجاره‌ای مادران رضاعی قرار داده شدند و سرانجام از چهار مادر میش جوان به دنیا آمدند که هر کدام از حدود ۲۰ تا ۷۰ میلیون تومان ارزش دارند.

طرح انتقال جنین به رحم دام پیش از این به صورت آزمایشگاهی انجام شده بود اما این نخستین بار است که به صورت تجاری و گسترده در خارج از آزمایشگاه عملی شده است.


بیشتر بخوانید


اجرای طرح تجاری حفظ و افزایش ژنوم گوسفند ایرانی، بر اساس دانش بومی صورت گرفته و به روش لاپاراسکوپی انجام می‌شود.

با اجرای این طرح فرایند دو و سه قلوزایی دام افزایش پیدا کرده و خطر ناباروری و سقط جنین به صفر نزدیک شده است و با این روش به راحتی جمعیت گله‌های اقتصادی و دو برابر خواهد شد.

حفظ ژنوم ایرانی با تولید بره‌های آزمایشگاهی

سرهنگ احمد سعیدی مسئول بسیج عشایری کشور گفت: ۲۷ نژاد در گله‌های عشایری درحال کاهش و یا انقراض است که طرح انتقال جنین به رحم دام بر اساس سرفصل‌های اقتصاد مقاومتی و حفظ ژنوم ایرانی در استان‌های عشایری اجرا می‌شود.

به منظور اجرای این طرح، ۸۰ انتقال رویان به ۴۰ رأس میش منتخب انجام شد و پس از حدود پنج ماه از انجام انتقال و تشخیص آبستی با سونوگرافی، دام‌های آبستن در اختیار دامداران شهرکردی قرار گرفتند.

طرح انتقال جنین به رحم دام یکی از مصادیق پدافند غیر عامل است

دکتر علاء الدینی رئیس مرکز امنیت غذایی دانشگاه امام حسین (ع) تهران گفت: طرح انتقال جنین به رحم دام با دانش بومی و مراحل تجاری آن فقط در ایران صورت گرفته و در چشم انداز ۲۰ ساله بازار منطقه را از آن ما خواهد کرد.

این طرح پر هزینه، از مصداق‌های پدافند غیر عامل بوده که به صورت رایگان برای عشایر اجرا می‌شود و درآمد سرشاری را برای دامداران خواهد داشت.

طرح تجاری حفظ و افزایش ژنوم گوسفند ایرانی با همکاری قرارگاه مرکزی جهاد سازندگی و محرومیت زدایی سپاه (کوثر)، مرکزعلم و فنآوری امنیت غذایی و کشاورزی (غدیر) دانشگاه جامع امام حسین (ع)، بنیاد تعاون بسیج و پژوهشکده فنآوری جنین دام دانشگاه شهرکرد در حال اجرا است.

انتهای پیام/ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.