باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه- دکتر فرزین معتمدی در نشست خبری امروز (۱۹ بهمن)، گفت: در حال حاضر میانگین زمان رسیدن سر صحنه حوادث جادهای ۱۲ دقیقه و ۹ ثانیه است، با برنامهای که برای توسعه پایگاههای امداد جادهای داریم، این زمان به هشت دقیقه کاهش خواهد یافت که زمان بسیار مناسبی است.
به گفته معتمدی، تعداد پایگاههای کنونی این جمعیت ۱۵ پایگاه شهری و ۱۶ پایگاه بین شهری است. با تفاهمنامهای که بین هلال احمر و استانداری منعقد شده قرار است هفت پایگاه جادهای هلال احمر در استان راهاندازی شود که البته هم اکنون چهار پایگاه در کانکس فعال هستند. از این هفت پایگاه عملیات اجرایی دو پایگاه جادهای پاوه و جوانرود تا پایان سال آغاز خواهد شد، عملیات اجرایی پایگاههای گیلانغرب، کنگاور، هرسین، سرپلذهاب و قصرشیرین نیز در سال آینده آغاز میشود.
از ابتدای امسال تا کنون داشت در ۶۶۸ حادثه حضور داشتیم که از این تعداد۴۲۷ مورد حوادث جادهای، ۱۱۲ مورد حوادث کوهستان، هشت مورد حوادث آتشسوزی جنگل و مرتع و ۵۵ مورد حوادث برف و کولاک بوده است. تیمهای ارزیاب زلزله در استان در دو حادثه حضور داشتند. پنج مورد هم حوادث سیل و غرق شدگی داشتیم. در این مدت به بیش از ۱۰ هزار و ۹۰۰ حادثه دیده امدادرسانی شده که از این تعداد ۸۹۴۷ نفر در حوادث برف و کولاک، ۱۲۹۵ نفر در حوادث جادهای، ۳۳۶ نفر در آبگرفتگی منازل و ۱۸۰ نفر در حوادث کوهستان بوده و ۶۷ نفر هم خدمات حضوری دریافت کردهاند.
تعداد افرادی که از ابتدای سال تا کنون اسکان اضطراری داده شدند ۴۶۸ نفر بوده است. به علاوه در این مدت ۲۹ سورتی پرواز بالگرد هلال احمر استان را هم داشتیم. از ابتدای سال تا کنون شش تن مواد غذایی هم عمدتا توسط بالگرد و در کولاک اخیر بین روستاهایی که راه آنها مسدود بوده توزیع شده است. تعداد نیروهایی که در سال جاری در مجموع این عملیاتها پای کار بودند بیش از۲۷۰۰ نفر روز و در قالب ۷۴۲ تیم عملیاتی بوده است.
معتمدی گفت: در این مدت ۳۸ کاروان سلامت با حضور ۱۹۲ داوطلب به مناطق محروم اعزام شدند. ارزش ریالی خدمات ارائه شده ۱۴ میلیارد ریال است. ۴۷۰۰ نفر از خدمات این کاروانها بهرهمند شدند. ۲۴ پروژه محرومیت زدایی نیز در سال جاری انجام شده که بیش از ۵۸۰۰ نفر از مزایای آنها بهرهمند شدند.
۲۹۶۱ مورد اهدا خون توسط اعضا و داوطلبان هلال احمر هم در سال جاری انجام شده است. طرح دیگر این جمعیت برای پرداخت کمک هزینه درمانی به بیماران نیازمند بود. در این طرح هیچ بیمار نیازمندی در بیمارستان به دلیل عدم توان مالی از خدمات محروم نمیشود و هلال احمر پرداخت بخشی یا تمام هزینهها را بر عهده میگیرد.
راهاندازی بانک امانات و تجهیزات پزشکی در همه شعب شهرستانهای هلال احمر در سال گذشته، از اقدامات هلال احمر در ایام شیوع کرونا بوده است. این بانک امانات با همراهی خیرین آغاز به کار کرد. در این بانک تجهیزاتی مانند اکسیژن ساز، کپسول اکسیژن و تجهیزات پزشکی دیگری که خصوصا در شرایط بیماری کرونا مورد نیاز است، فراهم شده و به صورت امانی در اختیار نیازمندان قرار میگیرد.
همچنین در قالب پویش همدلی طی پنج مرحله و در هر مرحله ۵۰۰ تا پنج هزار بسته معیشتی بین نیازمندان توزیع شد که ارزش مجموعه بستهها بالغ بر ۳۰ میلیارد ریال بوده است. هلال احمر در قالب طرح «حاج قاسم سلیمانی» نیز با همراهی دانشگاه علوم پزشکی در زمینه پیشگیری از شیوع کرونا حضور فعال داشته است.
به گفته معتمدی، در قالب طرح «ایران یاران جوان» نیز نیروهای هلال احمر در شهرستانهای کنگاور، اسلام آباد غرب، صحنه، دالاهو و گیلانغرب در زمینه تزریق واکسن با دانشگاه علوم پزشکی همراهی داشتند.
افتتاح خانههای هلال در روستاهای استان از دیگر اقدامات هلال احمر است که هم اکنون ۳۲۹ خانه هلال در روستاهای استان فعال است. خانه هلال به عنوان مرکزی که مجموعه امکانات و تجهیزات هلال احمر برای حوادث احتمالی در آن قرار دارد، است.
خانههای هلال در روستاهای اقماری فعال هستند و علاوه بر توزیع امکانات در شرایط بحران، محلی برای آموزش افراد روستا در زمینه کمکهای امدادی و ... نیز هست. تعداد استاندارد خانههای هلالی که کرمانشاه باید داشته باشد ۲۰۰ مورد است. با تفاهم نامه بین استانداری و هلال احمر توانستیم تعداد خانههای هلال را افزایش دهیم.
وضعیت اقلام امدادی و دپو هلال احمر نسبت به میانگین کشور مطلوب ارزیابی است. فقط در زمینه اقلام غذایی ۷۲ ساعته به دلیل توزیعی که در کولاک اخیر داشتیم، نیازمند شارژ هستیم. یکی دیگر از قابلیتهای مهم این جمعیت پروازهای امدادی در شرایط نیاز دانست که در زمان کوتاهی انجام میشود.
به علاوه برای شرایط اضطرار امکان برپایی بیمارستان صحرایی در کمتر از ۱۲ ساعت را داریم. این بیمارستان ۱۸ تخت دارد که تا ۳۳ تخت قابل افزایش است.
انتهای پیام/ ط.پ