باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه- رئیس هات علمی انجمن بذر ایران گفت: انجمن در طول یک دهه تشکیل در سال ۱۳۹۰ تاکنون ۴۰۰ عضو حقیقی و حقوقی از مراکز دانشگاهی، علمی و بخش خصوصی و یک نشریه علمی بینالمللی به ۲ زبان فارسی و انگلیسی دارد.
آیدین حمیدی گفت: شکل گیری انجمن بذر ایران برای پرداختن به مقولههای پیراموان بذر محصولات و گیاهان کشور از سال ۱۳۸۷ در دانشگاه گرگان رقم خورد و در سال ۹۰ برای اخذ مجوز اقدام شد و در سال ۹۱ رسما این انجم کار خودش شروع کرد.
امسال برای اولین بار همایش بین المللی علوم و تکنولوژی بذر ایران در دانشگاه رازی کرمانشاه برگزار میشود، این پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی است در ۲ روز آینده و بیش از ۱۵۰ مقاله علمی تایید شده در رشتههای تخصصی و پلانهای مختلف به رقابت میپردازند.
انجمنهای علمی در ایران ۱۰۰ سال سابقه دارند، در حال حاضر انجمن علمی بذر ایران ۴۰۰ عضو حقیقی و حقوقی دارد که از این تعداد ۴۰ عضو آن شرکتهای معتبر بخش خصوصی در زمینه گیاهان و محصولات کشاورزی است.
این انجمن در قالب تفاهم نامه با بسیاری از مرکز دانشگاهی، انجمنهای علمی، و دستگاههای اجرایی بخش خصوصی همکاری و تعامل دارد و امیداوریم در آینده نزدیک این تعاملات باعث تولید و اصلاح بذرهای مرغوب متناسب با زیست محیطی و تنوع اقلیمی کشور باشد و در این راستا گامهای بزرگ گامی برداشته شود.
دبیر اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی «بذر ایران» گفت: ۱۸۴ مقاله به دبیرخانه این همایش در سطح کشور و بین المللی ارسال شده که ۱۵۴ مقاله آن برای شرکت در این همایش بین المللی تایید شده است.
جلالی هنرمند گفت : امسال برای اولین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران به صورت بین المللی برگزار میشود، مقالات در ۲ روز در پلانهای مختلف برگزار میشود و ۳۴ عضو هیات علمی دانشگاه در سراسر کشور به صورت ویدئو کنفرانس و حضوری این مقالات ارزیابی و داوری میکند.
۱۳ نفر از داوران این دوره از همایش از کشورهای دیگر هستند، همایش بین المللی علوم تکنولوژی بذر ایران امسال در سطح بسیار عالی و استاندارد با محور سلامت امنیت غذایی و کاهش هدر رفت منابع کشاورزی برگزار شده است
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه رازی کرمانشاه گفت : همایش در روزهای ۲۰ و ۲۱ بهمن ماه و به صورت مجازی برگزار میشود، شعار این همایش بذر بهتر، سلامت وامنیت غذایی بیشتر، هدر رفت کمتر منابع است.
فرزاد ویسی گفت: این همایش توسط گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی برگزار میشود.
محورهای این همایش زیست شناسی بذر (فیزیولوژی، اکولوژی، بیوشیمی، ژنتیک)، فناوری تولید و فرآوری بذر، کنترل و گواهی بذر، صنعت و اقتصاد بذر (کارآفرینی، ثبت، مالکیت، بازاریابی، زنجیره ارزش، خوشه صنعتی و تجاری سازی) است.
مجوز برگزاری همایشهای داخلی، محلی و استانی پس از بررسی، احراز شرایط و تصویب در شورای پژوهشی دانشگاه توسط معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه صادر شد و مجوز برگزاری همایشهای ملی پس از بررسی، احراز شرایط و تصویب در شورای پژوهشی دانشگاه توسط هیات رئیسه صادر گردید.
برای دریافت مجوز برگزاری و ثبت همایشهای بینالمللی در پایگاه ISC، پس از تصویب در هیات رئیسه دانشگاه، مصوبه هیات امنا دانشگاه الزامی است.
معاونت پژوهش و فناوری، از برگزاری همایشهای ملی و بینالمللی در دانشگاه حمایت میکند و در راستای برنامه راهبردی دانشگاه با حمایت دانشکدهها و اعضای هیات علمی امیدواریم هر دانشکده بتواند سالانه حداقل یک همایش ملی یا بینالمللی برگزار نماید.
برگزاری همایشهای ملی و بینالمللی در تبادل اطلاعات و دیدگاههای علمی محققان و پژوهشگران و اطلاع از تازهترین نتایج یافتههای علمی اهمیت دارد پارسال ۶ همایش در سطح ملی در دانشگاه رازی برگزار شد که ۲ همایش توسط دانشکده ادبیات و علوم انسانی و دانشکدههای علوم پایه، فنی و مهندسی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی و علوم اجتماعی هم هرکدام یک همایش برگزار کردند.
به منظور سازماندهی و اطلاعرسانی بهتر در خصوص همایشهای برگزار شده در دانشگاه رازی، پورتال همایشها به آدرس hamayesh.razi.ac.ir در سال ۱۳۹۸ خریداری شده است.
علاوه بر «بیستمین کنفرانس ملی دانشجویی مهندسی برق ایران» که خرداد ماه در سطح ملی برگزار شد، ۲ همایش بینالمللی «شهید سلیمانی در چشمانداز بینالمللی» در ۳۱ شهریور و اول مهر به همت دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه برگزار شد .
انتهای پیام/د