باشگاه خبرنگاران جوان – اعتراضات به ممنوعت حجاب در مراکز دانشگاهی در هند برای چهارمین روز متوالی ادامه یافت.
به گزارش الجزیره، یک گروه ۲۸ نفره از دختران مسلمان که به خاطر داشتن حجاب از ورود به یک مرکز پیشدانشگاهی دولتی در ایالت جنوبی «کارناتاکا» منع شده بودند، به مدت چهار روز مقابل دانشکده خود ایستادند.
، تصمیم کالج کنداپور برای جداسازی دختران مسلمان خشم دانشآموزان و فعالان را برانگیخته است. این افراد چنین تصمیمی را نوعی «آپارتاید مذهبی» میدانند. انجمن CFI دانشگاه هند روز یکشنبه در این خصوص اعلام کرده است که ممنوعیت حجاب یک توطئه سازمان یافته سراسری است که توسط حزب راستگرا هندووا اجرا میشود.
تصاویری از دانشآموزانی که خارج از مراکز آموزشی نگهداشته شده بودند، خشم فزایندهای را میان اقلیت مسلمان هند ایجاد کرده و از هفته گذشته اعتراضات را برانگیخت. گروههای حقوق بشری اعلام کرده اند که این اقدام مدارس حقوق دانشآموزان مسلمان برای به جا آوردن آداب دینی و دسترسی به آموزش را نقض میکند.
یک ویدیو که در آن دانشآموز باحجاب توسط گروهی از مردان هندو مورد آزار و اذیت قرار میگیرد، در فضای مجازی دست به دست شده و خشم کاربران را برانگیخته است. کاربران این دختر را به دلیل شجاعت برای ایستادن مقابل «اوباش» ستایش میکنند.
رسانهها از تعطیلی سهروزه در ایالت جنوبی کارناتاکا هند خبر داده اند و مقامات نیز مردم را به آرامش دعوت کرده اند.
«سیددارامایا» وزیر ارشد سابق و رهبر اصلی اپوزیسیون در ایالت کارناتاکا، دولت را به «تلاش برای ایجاد ناهماهنگی جمعی در سراسر ایالت» سرزنش کرد و گفت: «دولت بر سر راه آموزش دختران مسلمان مانع میگذارد».
روز چهارشنبه دادگاه ایالتی دادخواست دختران مسلمان را به هیات بزرگتری ارجاع داد. وکلای دختران مسلمان معتقدند پوشیدن حجاب تحت قانون آزادی مذهب در قانون اساسی هند تعریف شده و دولت قدرتی برای ممنوعیت آن ندارد.
در همین خصوص، ملاله یوسف زی، برنده جایزه صلح نوبل، از رهبران هند خواسته است که «به حاشیه راندن زنان مسلمان را متوقف کنند».
از سوی دیگر، ملاله یوسفزی، فعال حقوق بشر در صفحه توییتر خود نوشت: «اینکه به دختران اجازه داده نشود در صورتی که حجاب دارند به مدرسه بروند، وحشتناک است». وی گفت که نگاه ابزاری به زنان همچنان ادامه دارد و رهبران هند باید جلوی به حاشیه رانده شدن زنان مسلمان را بگیرند.
ماه گذشته به دانشآموزان یک دبیرستان دولتی دستور داده شد که حجاب نداشته باشند؛ این حکم کمی بعدتر به حداقل دو موسسه آموزشی دیگر در این ایالت سرایت کرد.
انتهای پیام/
و از مسلمانان حمایت نمی کنند
تنها کشوری که در این مورد با هند مسئله دارد پاکستان است حال این که از کشور های بزرگ اسلامی مانند ایران، عربستان، ترکیه، اندونزی و ...... خود را نشان دهند و از حقوق مسلمانان هند دفاع کنند
تقویت و دفاع از پاکستان هم لازم است چون کشوری است که همیشه سعی در حمایت از مسلمانان هند دارد
همه چیز منافع اقتصادی نیست
و در قدم اول
شما باید نشان دهید که ما از اقدامات شما راضی نیستیم اگر به این اقدامات ادامه دهید دچار ضرر خواهید شد
اول بگم این کار هندی ها نادرست بوده
اما خوب مسلمانان یک مسئله ای دارند
زن مسلمان به یک کشور خارجی مثلا که برود باید حجاب داشته باشد و مسلمانان این رو به عنوان آزادی و حق فرد معرفی می کنند
اما اگر از همان کشور زنی به کشور شما بیاید برای او و آزادی او احترام قائل نیستید و او را مجبور به داشتن حجاب می کنید
همه جا هم می گویید فلان جا حجاب داشتن مسلمانان را ممنوع کرده اند و حق آزادی را از مسلمانان گرفته