باشگاه خبرنگاران جوان کرمان - سفرای کشورهای استرالیا، سوئد و دانمارک و سرپرست و نماینده سازمان امور پناهندگی نروژی NRC در ایران امروز ۲۴ بهمن ماه با استاندار کرمان دیدار کردند.
سفرای کشورهای استرالیا، سوئد و دانمارک نیز با قدردانی از اقدامات جمهوری اسلامی ایران در پذیرش و حمایت اتباع خارجی، از اهمیت این کار بشردوستانه و آمادگی برای کمکها سخن گفتند.
علی زینیوند استاندار کرمان در این دیدار گفت: شما به استان یک قهرمان جهانی آمدهاید که در روستایی دورافتاده بزرگ شد و باعث سرافرازی همه آزدگان دنیا در تاریخ خواهد بود و البته زندگی و شهادت او باعث وحشت کسانی بود که برای شهادت او برنامهریزی در حد جنگ بینالمللی انجام دادند، اما باز هم امن نمیخوابند.
او با دعوت از سفرای خارجی کشورهای استرالیا، سوئد و دانمارک برای حضور بر مزار شهید سلیمانی گفت: با وجود شرایط کرونا، هزاران نفر از سراسر دنیا طی دو سال گذشته به عنوان دلداده شهید سلیمانی، مزار ایشان را زیارت کردند.
به گفته او، دلیل حضور جمع کثیری از دلدادگان بر مزار شهید سلیمانی، آزادیخواهی و ضد تروریسم بودن ایشان همانند جمهوری اسلامی است.
زینی وند گفت: رفتار جمهوری اسلامی ایران طی چهل و سه سال انقلاب اسلامی، مملو از رفتارهای بشردوستانه و انسان دوستانه است. اگر تنها در استان کرمان وظایف انسانی و بینالمللی و بشری در مبارزه و جلوگیری از ترانزیت مواد مخدر و انتقال برخی از گروههای خشونتطلب به قلب اروپا صورت نگیرد، بخش عمدهای از جمعیت بشری حتی در دل آمریکا و کشورهای اروپایی هیچ امنیتی نخواهد داشت.
استاندار کرمان می گوید: جان جوانان ما در راه مبارزه با تروریسم و قاچاقچیان بین المللی مواد مخدر فدا میشود تا بشریت و کشورهای اروپایی در امنیت باشند، اما برخی از مقامات کشورها به تبعیت از آمریکا، مینشینند تا همین جوانهایی که میخواهند امنیت بشریت را تامین کنند همچون سردار سلیمانی به شهادت برسانند. این باور قلبی جوانان ایران و خیلی از جوانان آزادیخواه دنیا است که خارج از چارچوب حکومتهایشان فکر میکنند.
زینی وند گفت: یکی از جنبههای بشردوستانه جمهوری اسلامی، میزبانی بیش از ۳ میلیون اتباع خارجی است که فقط ۳ درصد آنها در مهمانشهرها اقامت دارند، یعنی در مجموع سالهاست به اندازه جمعیت برخی از کشورهای اروپایی میزبانی از اتباع خارجی داشتیم.
او گفت : اتباع خارجی در کنار بچههای ایرانی در مدارس و دانشگاهها درس خوانند و بعضا در مشاغل سطح بالای جامعه مشغول به کارند، حرفههای پیشرفتهای را میآموزند، در بهترین بیمارستانهای ما رایگان درمان شده اند و در بهترین وضعیت درآمد داشتهاند و زندگی کرده اند.
استاندار کرمان گفت: بسیاری از اتباع خارجی که در ایران متولد شدند و یا دوران کودکی خودشان اینجا بودند، آموزش دیدند و توانمند شدند و اکنون در کشورهای اروپایی در حال خدمت هستند و یا در افغانستان بنگاههای بزرگ اقتصادی و مدیریتهای سیاسی را در دست دارند.
زینیوند افزود: بسیاری از اتباع خارجی در ایران پزشک، وکیل، مهندس موفق بوده و در رشتههای مختلف ایران آموزش دیدند و آنها را متخصص و کارآمد تحویل جامعه بشری دادیم.
او گفت: همه مهمانان استان کرمان را با آغوش گرم میپذیریم و قدمشان روی چشم ماست. رهبر معظم انقلاب اسلامی دستور دادند که اتباع خارجی حتی غیرمجازها، از درمان و آموزش رایگان استفاده کنند و لذا بدون معطلی در حال آموزش و تحصیل رایگان و پیشرفته در مدارس کشور هستند.
به گفته استاندار کرمان، در دوران کرونا همه اتباع خارجی به صورت رایگان در بهترین بیمارستانها مداوا شدند، واکسیناسیون همه افرادی که دسترسی داشتیم انجام شد و اتباع غیرمجاز نیز با نهایت احترام نگهداری و تحویل کشورشان میشوند.
زینی وند گفت: هزینهای که در جمهوری اسلامی برای بهداشت، آموزش، زندگی و شغل اتباع خارجی داده میشود در مقابل با هزینههای خارجی قابل بیان و مقایسه نیست.
استاندار کرمان خطاب به سفرای کشورهای حاضر در این دیدار گفت: به جوانان و دانشگاهیان اروپایی بگویید که در مورد ایران، انقلاب اسلامی، رفتار حقوق بشری ایران و هزینههایی که برای مقابله با تروریسم داده ایم، خارج از دیدگاههای ساختگی رسانهای، مطالعه دقیق انجام دهند و حتما به نتایج خوبی میرسند.
او گفت: کمکهای بشردوستانه کشورها و سازمانها به خواهران و برادران افغانی، در امنیت و ثبات جامعه بشری به ویژه اروپا بسیار موثر بوده و خواهد بود.
استاندار کرمان گفت: ما در امور داخلی کشورها دخالتی نداریم، فقط کمک میکنیم که استقلال و امنیتشان حفظ شود و هر حکومتی را که مردم افغانستان بپذیرند، مورد حمایت ما هم هست.
به گفته مهدلو مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری کرمان، ۱۸۰ هزار تبعه مجاز در استان کرمان زندگی میکنند و پیشبینیها بر حضور ۳۵۰ هزار تبعه در استان است.
او می گوید: ۳۳ هزار دانشآموز اتباع خارجی در ۲۷۰ مدرسه استان کرمان مشغول به تحصیل هستند که ۴۷ مدرسه مختص اتباع خارجی است.
مهدلو بیان کرد: هشت مدرسه مختص اتباع خارجی توسط کمیساریای عالی ایجاد شده و مابقی مدارس توسط زیرساختهای دولت جمهوری اسلامی فراهم شده است.
انتهای پیام/ح