باشگاه خبرنگاران جوان - ناظران امنیتی اتحادیه اروپا با صدور بیانیهای اعلام کردند که ممنوعیت توسعه و استقرار نرم افزارهای جاسوسی پگاسوس در اتحادیه اروپا موثرترین گزینه برای محافظت از حقوق و آزادیهای اساسی اشخاص خواهد بود و تاکید کردند که در اینجا فقط بحث تکنولوژی مطرح نیست، بلکه اهمیت حفظ حریم خصوصی افراد است که ضرورت دارد.
به گزارش رویترز، ناظران امنیتی اتحادیه اروپا معتقدند که استفاده از پگاسوس منجر به سطح بی سابقهای از نفوذ و جاسوسی در خصوصیترین جنبه زندگی شخصی افراد میشود.
رژیم صهیونیستی مدت هاست به دلیل استفاده برخی دولتها از پگاسوس برای جاسوسی از فعالان حقوق بشر، روزنامه نگاران و سیاستمداران تحت فشار جهانی قرار گرفته است. شرکت صهیونیستی «اناساو» میگوید پگاسوس را فقط به منظور مبارزه با جرم، جنایت و تروریسم به دولتها میفروشد و نمیتواند هیچ یک از مشتریان موجود یا بالقوه این نرم افزار را تایید یا رد کند. ان اس او ادعا کرده که هیچ تعهدی نسبت به استفاده از این جاسوس افزار پس از فروخته شدن به مشتریان دولتی خود ندارد و به هیچ وجه در عملکرد این سیستم دخالت ندارد.
گفتنی است نرم افزار پگاسوس میتواند به طور یکپارچه به تلفن همراه نفوذ کند و به اپراتورهای آن اجازه دهد به محتویات و تاریخچه موقعیت مکانی دستگاه دسترسی داشته باشند.
بر اساس تحقیقاتی که ۱۷ منبع رسانهای از جمله لوموند و گاردین منتشر کردند، نرمافزار پگاسوس امکان جاسوسی از دست کم ۱۸۰ روزنامه نگار، ۶۰۰ سیاستمدار و نیز ۸۵ فعال حقوق بشر و ۶۵ نفر از سران تجاری جهان را از سال ۲۰۱۶ فراهم کرده است. از جمله کسانی که در لیست جاسوسی قرار گرفتند، عمران خان، نخستوزیر پاکستان و امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه بودند.
انتهای پیام/