باشگاه خبرنگاران جوان - برای طبخ کیچِیری قروت از موادی همچون برنج، ماش و قروت (کشک) استفاده می شود و برای افرادی که عاشق کشک هستند این غذا می تواند بهترین انتخاب باشد.
در افغانستان در صورت عدم موجودیت قروت (کشک) در خانه از چکه (ماست) نیز استفاده میشود.
در رابطه با این روغن و بوی این غذای لذیذ ضرب المثل نیز موجود است. چنین گفته اند: "شرشر کیچری قروت میرود تا یکه توت شرشرآواز هنگام ریختن روغن روی قروت برمیآید."
یکه توت هم منطقه ایست که در کابل موقعیت دارد و بدین لحاظ نباید روغن سرد را روی کیچری بریزیم.
مواد لازم:
پیاز ۱ عدد
برگ بو ۱ عدد
پودر پاپریکا ۱ قاشق غذاخوری
پودر زردچوبه ۱/۲ قاشق غذاخوری
زیره ۱/۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
ماش خیس شده ۱ و نیم پیمانه
آب ۱ و نیم پیمانه
برنج دانه کوتاه ۱ و نیم پیمانه
ادویه پلو ۱ قاشق غذاخوری
نمک به قدر ضرورت
شوید خشک ۱/۲ پیمانه
طرز تهیه:
ابتدا پیاز را خرد کرده و داخل ظرفی که از قبل داغ کردهاید با قدری روغن سرخ کنید.
برگ بو، پودر پاپریکا، پودر زردچوبه، زیره، رب گوجه فرنگی و ماش را داخل ظرف بریزید و قدری آب به آن اضافه کنید.
درب ظرف را ببندید تا مواد به مدت ۲۰ دقیقه پخته شوند.
سپس برنجی که از قبل خیس کرده اید را به مواد اضافه کنید. ادویه پلو، نمک و شوید خشک را بریزید و آنقدر آب باید باشد تا ۲ سانتی متر از سطح مواد بالاتر بیاید.
اجازه دهید در دیگ بخار به مدت ۳۵ دقیقه و با حرارت متوسط بپزد.
مواد لازم برای لعاب:
قروت یا کشک ۱ پیمانه
سیر ۲ حبه
مرحله دوم:
۲ حبه سیر را داخل قروت رنده کرده و نمک و آب به آن اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
سرو غذا:
اول کیچری را به داخل ظرف کشیده و بین آن را کاسه کرده یک طبقه برای قوروت ترتیب دهید.
در بین کاسه قروت سیر دار را ریخته و بعد یک قاشق سبزی و پهلویش پیازی که با روغن سرخ شده قرار دهید.
به همین ترتیب دور تا دور ظرف را تزیین نماید. بعدا روغن زرد را داغ کرده و بالای قروت بریزید. بقیه سبزی و کوفته را به کاسه ها کشیده و کیچری را سرویس کنید.
انتهای پیام/ب