باشگاه خبرنگاران جوان - فلسفه وجودی مناطق آزاد، حضور فعالان اقتصادی و رفع موانع تولید و پشتیبانی و مانعزدایی است. فعالان اقتصادی که از آنان بهعنوان شرکای تجاری مناطق آزاد یاد میشود، بدون حضور آنها فلسفه وجودی این مناطق زیر سوال است و امروز نیز شاهد نگرانیهایی در بین این شرکای اقتصادی هستیم چراکه بسیاری از مناطق آزاد کشور در آستانه نوروز بهصورت سرپرستی اداره میشوند و خبری از انتخاب متولی نیست.
سرانجام روز گذشته ٣٠ بهمن ماه ١٤٠٠ پس از کش و قوصهاى فراوان، حکم محمدرضا اسکندرى بهعنوان عضو مؤظف هیأت مدیره منطقه آزاد اروند صادر و او جایگزین اسماعیل زمانى شد و امیدواری را در میان مردم و سرمایهگذاران مناطق آزاد بهخصوص جزیره کیش بازگرداند.
جزیره کیش که همیشه از آن بهعنوان مروارید خلیجفارس نام برده میشود این روزها درگیر مشکلاتی است که شاید بسیاری از مردم و حتی مسافران از آن بیخبر باشند. در این جزیره ۲۸ هزار نفر ساکن هستند که بیش از ۸۲ درصد آنان مهاجرانی هستند که برای کار و تجارت و اندکی هم برای استفاده از آرامش محیطی در این جزیره سکنی دارند.
با این وجود خبرهایی که از جزیره کیش به گوش میرسد نشاندهنده آن است که به دلایل اقتصادی این جزیره که زمانی محلی مناسب برای کسبوکار و زندگی خانوادهها بود اکنون شاهد مهاجرت معکوس است.
کمرونقی بازار خرید و فروش کالا باعث شده بسیاری از مغازهداران کیش و فعالان اقتصادی از بهبود اوضاع قطع امید کنند و در جستوجوی کاسبی بهتر، دیگر خود را کیشوند نخوانند.
جزیره کیش در یک دوره پر رونق مقصدی برای توریستهای چمدانی ایران بود که میتوانستند همزمان با سفری تفریحی در جزیرهای بکر و دوست داشتنی، اقدام به خرید کالاهایی کنند که یا کمتر میشد در شهرهای بزرگ آنها را یافت یا بهدلیل استفاده از معافیتهای مناطق آزاد، قیمتهای مناسبی داشتند که انگیزهای بود برای خرید.
اما این روزها افزایش قیمت ارز و بلیت و اقامت بههمراه کاهش کیفیت اجناس، چندان بازارهای کیش را بیرونق کرده که انتخاب جزیره کیش برای سرمایهگذاران و مسافران به آخرین اولویت آنان تبدیل شده.
نیاز است هرچه سریعتر، این منطقه آزاد از حالت سرپرستی خارج و متولی خود را پیدا کند و این موضوع جز با تدبیر معاونت اول رئیسجمهور امکان پذیر نیست چراکه در آستانه نوروز، جهت برنامهریزی برای رونق، کیش به مدیرعامل نیاز دارد نه سرپرستی که از جایگاه آینده خود در این جزیره بیخبر است.
هرمزگان در بین استانهای کشور، یکی از استانهای پرشمار مناطق آزاد تجاری، اقتصادی، نفتی، بندری و معدنی است که نیازمند ساماندهی به وضعیتهای موجود بوده.
کیش به عنوان یکى از مناطق آزاد مهم و استراتژیک همچنان در بلاتکلیفى به سر مىبرد و محمدرضا نوایى لواسانى که ٢٢ آبان امسال بهعنوان سرپرست این منطقه آزاد منصوب شده بود، حکم سهماه وى در تاریخ ٢٢ بهمن ١٤٠٠ به پایان رسیده و هنوز هم خبرى از تمدید حکم وى در دسترس نیست.
با توجه به نزدیکى نوروز و برنامهریزى در جهت تشکیل ستاد نوروزى و همچنین حضور بىشمار گردشگران داخلی و خارجی به جزیره کیش، نیاز است هرچه سریعتر تکلیف مدیرعامل این منطقه آزاد مهم روشن شود.
سرپرست جوان سازمان منطقه آزاد کیش که با وعدههاى بسیارى به میدان آمده بود تقریبا هیچکدام از وعدههاى شیرین او عملیاتى نشد و در حد شعار باقى ماند و تنها هزینههاى قابل توجهی را در راستاى تبلیغات رسانهاى و عرضه خود بر جاى گذاشت.
اکثر امورات کیش قفل شده
یکى از کیشوندان گفت: چند ماهى است که این جزیره در بلاتکلیفى کامل بهسر مىبرد و اکثر امورات کیش قفل شده.
او گفت: به نمایندگى از اهالى جزیره از معاون اول رئیسجمهور درخواست مىشود هرچه سریعتر نسبت به معرفى مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش تصمیم نهایى را اتخاذ و این جزیره را از بلاتکلیفى خارج سازد.
جواب درستى به ارباب رجوع داده نمىشود
یکى از بومیان عربزبان کیش می گوید: تا این حد جزیره کیش را بلاصاحب ندیده بودیم و مردم بهخصوص بومیان در سردرگمى بهسر مىبرند و جواب درستى به ارباب رجوع داده نمىشود.
حجتالاسلام احمد حسنزاده امامجمعه کیش نیز در پاسخ به مشکلات این جزیره به خبرنگاران گفت: همه میدانیم مسئله اقتصاد و مشکلات معیشتی، چیزی است که امروز مردم را تحت فشار قرار داده، همانطور که رهبر معظم انقلاب(مدظلهالعالی) بارها اشاره کردهاند، علت بسیاری از فشارهای اقتصادی، تحریمهای خارجی نیست، عامل این حوادث، مشکلات داخلی است. نه اینکه تحریمها اثر ندارد؛ چرا، تحریمها هم اثر دارد اما عمده تاثیر، مربوط به عملکرد مسئولان است.
امام جمعه کیش با اشاره به بازدید خود از یکی از شهرکهای صنعتی کیش گفت: در این بازدید دیدم که گرد مرگ روی شهرک صنعتی پاشیده بودند، درب سولهها بسته بودند و اگر سولهای باز است به جهت تولید استفاده نمیشود.
وی قوانین دست و پاگیر و سخت را یکی دیگر از دلایل عدم روی آوردن به تولید عنوان کرد .
او می گوید: برای راهاندازی یک کارخانه باید ماهها دوندگی داشته باشیم تا بتوانیم مجوز مقدماتی را دریافت کنیم، مسئولان باید تعداد امضاها را کم کنند، کسی بخواهد یک مجوز بگیرد، سختیهای بسیاری را باید پشت سر بگذارد.
حجتالاسلام حسنزاده در پایان گفت: بانکها هم برای پرداخت تسهیلات آن قدر گیر میدهند که طرف پشیمان شود، همه مسئولان باید با کمک به رونق تولید در راستای تقویت بنیان اقتصادی کشور بهخصوص در مناطق آزاد، افزایش تولید و کاهش وابستگی، قدم بردارند.
انتهی پیام/ب