باشگاه خبرنگاران جوان – نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل پس از آن برگزار شده که روسیه با فرمان ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور، استقلال دو منطقه جدایی طلب اوکراین را به رسمیت شناخت و دستور داد نیروهایی به عنوان صلحبان در این مناطق مستقر شوند.
نیکلاس دو ریویر، سفیر فرانسه در سازمان ملل در گفتگو با خبرنگاران پیش از ورود به جلسه شورای امنیت اعلام کرد: ما با یک وضع خیلی، خیلی چشمگیر رو به رو هستیم. فرانسه از جمله کشورهایی بود که به درخواست اوکراین خواستار برگزاری این نشست اضطراری شد.
لیندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل نیز در این جلسه از ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه انتقاد کرد که گفته بود نیروهایی که پیشتر دستور داده است در مناطق دونتسک و لوگانسک اوکراین مستقر شوند، در جایگاه صلحبان عمل خواهند کرد.
روسیه، که در حال حاضر ریاست دورهای شورای امنیت را برعهده دارد، خواسته بود این جلسه غیرعلنی باشد، ولی آمریکا تاکید داشت این نشست علنی برگزار شود.
رزماری دی کارلو، معاون امور سیاسی دبیرکل سازمان ملل در نشست شورای امنیت برای بررسی تحولات اوکراین اقدام روسیه در به رسمیت شناختن مناطق شرقی اوکراین تأسف بار دانست و اعلام کرد این امر پیامدهای منطقهای و بین المللی داشته باشد و مذاکرات فعلی برای حل بحران را تحت تأثیر قرار دهد. شورای امنیت از تشدید حملات در مناطق تماس شرق اوکراین که به کشته شدن چند نفر منجر شده است نگران است. او گفت: ممکن است چند ساعت آینده شاهد نزاع گسترده در اوکراین باشیم، ولی باید به هرقیمتی باید از آن جلوگیری کرد.
باربارا وودوارد، نماینده انگلیس در سازمان ملل در نشست شورای امنیت درباره تحولات اوکراین گفت: تدابیر و اقدامات روسیه درباره اوکراین پیامدهای طولانی به ویژه برای غیرنظامیان به دنبال دارد. تصمیمات روسیه درباره اوکراین با اصول منشور سازمان ملل همخوانی ندارد و نقض قوانین بین المللی به شمار میرود و عواقب اقتصادی سختی برای این کشور در پی دارد. انگلیس تحریمهایی را علیه روسیه به علت رفتارش در قبال اوکراین وضع و اعلام خواهد کرد.
نیکلاس دو ریویر، نماینده فرانسه در سازمان ملل در نشست شورای امنیت درباره تحولات اوکراین گفت: اقدام روسیه در به رسمیت شناختن مناطق شرقی اوکراین را محکوم میکنیم. روسیه با وجود تلاشهای دیپلماتیک چند روز گذشته، راه تقابل و تردید را در پیش گرفت. از تصمیم پوتین برای اعزام نیرو به مناطق جدایی طلب اوکراین ابراز نگرانی میکنیم. با متحدان اروپایی خود تحریمهایی را علیه طرفهایی که استقلال دونتسک و لوگانسک را به رسمیت بشناسند، اعمال خواهیم کرد.
نماینده آلبانی در نشست شورای امنیت برای بررسی تحولات اوکراین اقدام روسیه در به رسمیت شناختن استقلال دونتسک و لوگانسک در شرق اوکراین را محکوم کرد. همچنین روسیه را به دوری از سیاست دوگانه در قبال اوکراین و بازگشت به توافق مینسک دعوت کرد. وی گفت: اعضای سازمان ملل باید نقض حاکمیت کشورها و استفاده از گروههای اقلیت برای تعرض به این حاکمیت را محکوم کنند.
نماینده اوکراین در سازمان ملل در نشست شورای امنیت درباره تحولات این کشور گفت: ما برگزاری این نشست فوق العاده را خواستار شدیم تا توجهات را به تصمیم غیرقانونی رئیس جمهور در قبال شرق اوکراین جلب کنیم. روسیه سال ۲۰۰۸ بخشی از خاک گرجستان و سال ۲۰۱۴ بخشی از خاک اوکراین را اشغال کرد. بر خلاف اقدامات روسیه، مرزهای اوکراین در گذشته تغییر نکرده و در آینده بدون تغییر باقی خواهد ماند. ما به حل و فصل مسالمت آمیز و سیاسی بحران پایبندیم و هیج تمایلی به اقدامات تحریک آمیز نداریم. اوکراین حق دارد به صورت انفرادی و جمعی از خود دفاع کند و شرایط ما مثل سال ۲۰۱۴ نیست. تصمیم رئیس جمهور روسیه درباره شرق اوکراین صلح بین المللی را تهدید میکند.
واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه در سازمان ملل در نشست شورای امنیت درباره تحولات اوکراین گفت: به اظهارات به شدت احساسی حاضران درباره اقدام روسیه در قبال اوکراین به دقت گوش دادم. مواضع بین المللی به گونهای القا میکند که انگار اقدام روسیه در به رسمیت شناختن دونتسک و لوگانسک ناگهانی بوده است در حالی که این گونه نیست. دو جمهوری دونتسک و لوگانسک سال ۲۰۱۵ استقلال خود را اعلام کردند در حالی که ما اکنون استقلال آنها را به رسمیت میشناسیم.
شب گذشته کاخ کرملین اعلام کرد پوتین استقلال دو منطقه استقلال طلب دونتسک و لوهانسک در شرق اوکراین را به رسمیت می شناسد.
انتهای پیام/