باشگاه خبرنگاران جوان تبریز -آقای نقی پور در جلسه کمیته دانشگاهی ترویج زایمان طبیعی با اشاره به اهمیت تحلیل دادههای آماری درباره زایمانهای طبیعی، گفت: با تشکیل کار گروهی اختصاصی آمار تحلیلی درصد بالای سزارین در مراکز دانشگاهی و غیردانشگاهی باید بررسی و تحلیل شود تا با ارائه راهکارهای لازم آمار زایمان طبیعی در آذربایجان شرقی افزایش یابد.
ضروری است گروههای تخصصی زنان، بیهوشی و مامایی در جلسات ویژه گایدلاینهای زایمان بدون درد را احصا و با آموزش به ماماها در جهت ترویج زایمان طبیعی با جدیت اقدام کنند.
فرهنگ سازی در راستای ترویج زایمان طبیعی ضروری است.
انتظار میرود روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی با همکاری رسانههای استان ضمن تهیه محتوای رسانهای ترویج زایمان طبیعی در قالب آموزشهای تاثیرگذار رسانه ای، نسبت به ترغیب و تشویق خانوارها و بانوان به زایمان طبیعی اقدام کند، چون در حوزه آگاه سازی و اطلاع رسانی نارساییهایی وجود دارد که باید جبران شود.
آقای احمدیان معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این جلسه با تاکید بر ضرورت تشکیل تیمی با هدف افزایش زایمانهای طبیعی در مراکز درمانی و بهداشتی، گفت: ساماندهی فرآیند زایمان طبیعی در مراکز دانشگاهی و غیردانشگاهی با آموزشهای حین تحصیل، آموزشهای مداوم و نظارتهای مستمر بر عملکرد میتواند یکی از راه حلهای تحقق این هدف باشد.
برنامه ترویج زایمان طبیعی با هدف ارتقای سلامت مادران و نوزادان از سال ١٣٩٣ در سراسر کشور به اجرا درآمده است و از جمله دستاوردهای این برنامه میتوان به کاهش سزارین در کشور، تحول در ارائه خدمات زایمان طبیعی و برگزاری کلاسهای آمادگی برای زایمان به طور رایگان در مراکز دولتی و بهینه سازی و توسعه بلوکهای زایمانی اشاره کرد.
انتهای پیام/ک