باشگاه خبرنگاران جوان - در این برنامه ابتدا مهرداد ویسکرمی به عنوان موافق و سپس غلامرضا نوریقزلجه به عنوان مخالف مطالبی را بیان کردند.
متن این سخنان در ادامه آمده است:
این طرح پس از ارائه پیشنویس مشمول چندین ویرایش شده است. آخرین ویرایش این طرح چند فصل و چند ماده دارد؟
ویسکرمی: هماکنون عملا چهار نسخه از طرح صیانت داریم که در ویرایش آخر، نسخه پایانی شامل ۲۲ ماده است. طبق اصل ۸۵ قانون اساسی طرحها یا عادی یا در کمیسیون بررسی میشود؛ بنابراین این طرح نیز در مدتها در کمیسیون فرهنگی بررسی و در صحن علنی رای گیری شد و به کمیسیون مشترک آمد.
چند امضاء نیاز بود تا از ذیل اصل ۸۵ قانون اساسی خارج شود؟
ویسکرمی: برای خارج شدن این طرح از کمیسیون مشترک ۱۵ امضاء لازم است. اما هنوز ذیل این اصل قرار دارد. بر خلاف تصور مردم که فکر میکنند کار با تصویب کلیات طرح صیانت تمام است، کلیات که رای بیاورد نمایندگان مجلس فقط مجاز هستند به جزئیات طرح ورود کنند. برداشت من این است که این طرح به کمیسیون مشترک سپرده شده تا صحن به آن رای دهد و به شورای نگهبان برود.
در چند روز اخیر ۶۶ حساب کاربری در فضای مجازی ۱۱ هزار محتوا علیه این طرح منتشر کرده اند و به کذبیاتی در خصوص این طرح مطرح میکنند.
انسداد یا فیلتر و کاهش پهنای باند دروغی است که درباره این طرح گفته میشود درحالی که در هیچ کجای این طرح از انسداد و فیلترینگ یا حتی محدودیت نام برده نشده است. ضمن اینکه ربط دادن کاهش سرعت اینترنت در چند وقت اخیر هم به این طرح کذب محض است.
در واقع این طرح آمده تا با پر کردن خلأهای قانونی در حوزه فضای مجازی مانند قوانین حمایت از کودکان و نوجوانان و حمایت از کاربران فضای مجازی نظامبخشی کند.
ضرورت اینکه این طرح ذیل اصل ۸۵ باشد و یا علت اینکه چرا به صحن علنی باز نمیگردد تا دوباره با تعداد بیشتری از نمایندگان اصلاح شود، چیست؟
نوریقزلجه: معاونت قوانین مجلس جایگاه حقوقی دارد و نظرش در مورد طرح صیانت صائب است. معمولا طرحهای طولانی و وسیع به کمیسیون مشترک میروند، اما این موضوع برای طرح مختصر صیانت جای تعجب داشت.
برای طرح صیانت پروپاگاندا ایجاد شد که محتوایش تغییر کرده است. طرح صیانت به صورت ظاهری تغییراتی داشت، اما این از تزلزل محتوای طرح است که این چنین تغییر میکند. برای ارسال طرح صیانت به کمیسیون مشترک، محتوای طرح ۳ بار در طی دو هفته تغییر کرد.
افرادی خارج از مجلس ادعا کردند رسما طراح طرح صیانت هستند.گذرگاه مرزی، وظایف دولت، تنظیم گری و محدود و مسدودسازی از مسائل مطرح شده درباره طرح صیانت هستند.
مسدودسازی در نسخه اولیه طرح صیانت وجود داشت که در حال حاضر کلماتی شبیه سیاستگذاری و مدیریت ترافیک پهنای باند یه کار برده میشود. اهل فن میدانند مدیریت ترافیک و... به مسدودسازی و فیلترینگ میرسد.
جامعه طرح صیانت را پس میزنند و یکصدا میگویند این طرح برای حمایت از ما نیست.نامههای متعددی از مردم، دولت و مرکز پژوهشهای مجلس نسبت به این طرح مطرح شده است.
میانه بررسی بودجه، خلاف آیین نامه جلسه گذاشته میشود تا طرح را با عجله تصویب کنند. یکی از بحثهایی که جای اشکال است، این است که نهادهای نظامی و امنیتی به همراه وزارت ارتباطات در گذرگاه مرزی طرح صیانت برای مدیریت پهنای باند و دسترسیها مسئولیت دارند.
چرا این مسئولیت که مرتبط با حوزه اجتماعی و... است را بیشتر به مجموعههایی نظامی و امنیتی میدهیم؟ مجلس چطور میتواند به نهادهای نظامی و امنیتی نظارت کند و از آنها سؤال بپرسد؟ چون تشکیلات امنیتی طبیعتا نباید شفاف باشند.
آقای ویسکرمی نظر شما درباره سخنان آقای نوریقزلجه چیست؟
ویسکرمی: به دلیل اینکه وزارت ارتباطات فقط به لحاظ فنی در اینترنت فعالیت دارد، باید مجموعهای از نهادهای فراقوهای و فرهنگی وجود داشته باشند تا بر محتوای اینترنت نظارت کنند. بنابراین در این طرح و در بند مربوط به گذرگاه مرزی تاکید شده یک نهاد فراقوهای همانند نظارت بر مرزهای کشور بر شبکه اینترنت نظارت کند.
در نسخه جدید این طرح، دسترسی مردم به اینستاگرام تلگرام و دیگر شبکههای اجتماعی مسدود و محدود نخواهد شد و دیگر لازم نیست شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام تا چهار ماه بعد از تصویب طرح نمایندگی در ایران تأسیس کنند. فقط لازم است شبکههای اجتماعی خارجی به جمهوری اسلامی ایران مالیات بدهند؛ بنابراین طبق طرح صیانت تا زمانی که شبکههای اجتماعی اقدامی علیه امنیت ملی انجام ندهند هیچ مشکلی برای آنها به وجود نخواهد آمد.
برای مردم در این قانون حقی قائل شده تا اگر خواستند به دیوان عدالت اداری شکایت کنند و قانون مصوب را لغو کنند. این به دلیل آن است که متاسفانه درباره تلگرام شاهد بودیم تنها یک قاضی به فیلترینگ آن رای داد، لذا ما در طرح صیانت کاری کردیم تنها یک قاضی نتواند شبکه اجتماعی مانند تلگرام را فیلتر کند و یک شورا برای آن تصمیم بگیرد نه یک فرد به تنهایی یک چنین تصمیمی بگیرد.
همچنین شبکههای اجتماعی داخلی و کسب و کارهای مجازی در این طرح تقویت شده و تشویق خواهند شد.
آقای نوری نظر شما درباره سخنان آقای ویسکرمی چیست؟
نوری قزلجه: جمود فکری پشت طرح صیانت بسترهای داخلی را هم در آینده خواهد بست. آخر سر میگویند چرا در همان بستر داخلی آن حرف را مطرح کردید. با پیشرفت و تکنولوژی نمیتوان جنگید.
میگویند کمیسیون مشترک ۴۰ جلسه درباره طرح صیانت برگزار کرده که رئیس مجلس در ۳۵ نشست حاضر بوده، اما ۱۳ جلسه بیشتر نداشتیم. مردم ۱۳ نشست از کمیسیون مشترک طرح صیانت را دیدند، اما میگویند ۴۰ نشست برگزار شده است.
طرح صیانت میگوید اگر بسترهای خارجی نماینده قانونی در ایران معرفی نکنند و مالیات ندهند، پس از مدتی مسدود میشوند. در بند بند طرح صیانت موضوع فیلترینگ هست.
همه کسب و کارها و فعالان نامه کتبی دادند این طرح حمایت از ما نیست. میگویند ما را در مقابل مردم قرار ندهید.
مرکز پژوهشها آنقدر به طرح صیانت ایراد گرفت که وقتی اولین ایراد را در جلسه گفت، چنان توپیدند به آنها که رفتند و برنگشتند.
انتهای پیام/
فضای مجازی در حال اشاعه فساد و فحشاست ؟ فضای مجازی داره آسیب میزنه؟
اولا پایین تر هم گفتم من بیشتر از 20 ساله تو کار همین محیطی که شما دارید میگید هستم ، شغلم و درآمدم هم از همین راه هست ولی به چیزی که گفتید دچار نشدم ، خیلی از همکارهای من هم دچار نشدن.
برادر من فساد و فحشا بخاطر اولا آسیب های خانوادگی و اجتماعی هست ، دوما وقتی یه محیط رو ببندی نتیجه معکوس میده ، نمیدونم دیگه چجوری باید به شما جماعت دروغ پسند این قضیه رو فهموند. نمونه تلگرام : بستین و باعث شدین هر بچه و پیری بره دنبار فیلتر شکن . به جای اینکه درست کنید خراب تر کردید.
هی میگید طرح صیانت بده ولی وقتی جواب منطقی میشنوید ، خودتون رو میزنید به کوچه علی چپ که این فضا دست دشمنه و این فضا داره فساد ایجاد میکنه.
دشمن کجا بود ، مردم خودمون رو دشمن می کنید فقط چون طرفدار سلیقه شما نیستن! من نمیگم دشمنی نیست ولی اینکه شما دارید با انگشت نشون میدید مردم خودمون هست نه دشمن.
فساد و فحشا ؟ خودتون باعث شدید ، خودتون بستید، خودتون گند زدید و بچه های مردم رو از یه محیط سالمتر فرستادی به محیط های بدتر.
پایین تر گفتم برای این فضا قانون باید وصف بشه و شکی در اون نیست
ولی چیزی که الان داره به عنوان صیانت ارائه میشه فقط برای بستن محیط آزاد اینترنت و دیوار کشی دور خودمون هست.
با بستن فیلترشکن ها دسترسی ما به بعضی از سایت ها که تحریم هست و بدون فیلترشکن امکان بازکردن اون نیست از بین میره.
دوست عزیز / آقا یا خانم محترم اینترنت اون چیزی که شما تو ذهن خودتون ساختین نیست ، اگه بلد نیستین ازش استفاده کنید اول برید آموزش ببینید و بعد استفاده کنید.
چطور زمانی که میخواین پشت یه ماشین بشینید باید قبلش آموزش ببینید ولی انتظار دارید بدون آموزش برید تو محیط اینترنت و آسیبی نبینید؟
جوان ، نوجوان و بچه خودت رو بدون آموزش گوشی تلفن همراه میدی با دسترسی اینترنت ولش میکنی به امان خدا ، بعد مقصر رو تو اینستاگرام و تلگرام و بقیه می دونی؟ عزیز من مقصر خودتی ! خود جنابعالی.
یه سری آدم بی سواد اومدن دارن برای مردم تصمیم میگیرن و یه سری آدم بی سواد تر هم دارن اونها رو تشویق میکنن به کاری که دارن انجام میدن.
بدترین مورد آن ترویج اباحه گری است
و بهترین آن آموزش علمی و بهتر زندگی کردن است
و هم چنین شفافیت و جلوگیری از فساد دولت ها و حاکمیت
نمی شود
به بهانه وجود سایت های مستهجن کشور را از ابزار پیشرفت و توسعه محروم کرد
نمایندگان راست می گویند و صادقند
شفافیت آرای خود و اموال دارایها و فعالیت های اقتصادی خود را شفاف در سایت شفافیت دولت الکترونیک قرار دهند تا فساد رانت، ویژه خوار، رشوه گیری، پارتی بازی برای همیشه از بین برود
و در مورد سایت مستهجن آنها را شناسایی و فیلتر کنند نه اینکه فضا مجازی را از مردم بگیرند
تا کثافتکاری و زد و بلندشان علنی نشود
تمام کشورهای دنیا. قواعد و مقرراتی را برای فضای مجازی. وضع کرده اند ،، حالا شما کاسه داغ تر از آش شدید ؟
هرگونه تاخیر در این زمینه مساوی است با شکست جبهه اسلام و با این کار فساد و فحشا در ایران ریشه کن خواهد شد
بلکه طرح عدم فاش شدن کثافتکاری نمایندگان اولویت اول است و چه بهتر این طرح به اسم صیانت از کاربران باشد تا کسی هم جرات اعتراض را نداشته باشد.
اینا مردم را چی تصور کرده اند
دور ماکیاولیسوم و نادان بودن ملت ها گذشته
لطف آدرس غلط ندهید
شما واقعیت رو نمی بینید و فقط دنبال تندروی خودتون هستید .
عزیز من تو یه محیط هر کاری میشه انجام داد، دلیل نمیشه به خاطر یه عده خاص اون محیط رو بست.
قصد و هدف از این طرح کاملا مشخصه ، نمیدونم امثال شما چه نفعی میربرید از این طرح که اینقدر ازش دفاع میکنید.
تصمیم بگیرید
اولا من شغلم طراحی وب و برنامه نویسی هست
دوما خودم بیشتر از 20 ساله تو این محیط هستم و بیشتر هر کارشناسی که شما معرفی میکنید در مورد این محیط اطلاعات دارم.
سوما هیچ کس در مورد قانونمند شدن این محیط اعتراض نمیکنه ، اعتراض من هم مثل همه بخاطر ایجاد محیط بسته و محدودسازی هایی هست که تو این طرح به وجود میاد. این محدودیت ها آزادی عمل رو از من کاربر وب میگیره.
شما این طرح رو خوندی ؟ دیدی قسمتی از اون در رابطه با عدم خروج اطلاعات کاربران چی نوشته؟ چیزی که اونجا نوشته مستقیما میگه ثبت نام در سایت های خارجی جرم میشه! خوب برای شما کاربر عادی این شاید ارزشی نداشته باشه ولی برای من خیلی مهمه چون کل کارم ، کل علم و دانشم و کل زندگیم به همین مورد وابسته میشه (لطفا نگو از مطالب داخلی استفاده کن که خود اونها هم ترجمه ناقص خارجی ها هستن و ارزشی ندارن).
یا تو قسمتی دیگه میگه مبادلات مالی به طور مستقیم و غیر مستقیم از طریق ابزار های بدون مجوز ممنوعه. مثلا اگه اینستاگرام و تلگرام و غیره به هر دلیلی نتونن مجوز بگیرن و آقا یا خانمی بخواد وسیله ای تو اون بفروشه ، نمیتونه چون طبق این بند کارش غیر قانونی میشه.
از این دست موارد زیاده.
قانون خوبه ، ولی قانون باید درست تدوین بشه نه اینکه با ایجاد محدودیت و کشیدن دیوار دور خودمون بگیم ما خوبیم و بقیه بد.
تمام مواردی که فکر میکنید الان اجرا نمیشه دقیقا برعکس داره اجرا میشه، نمونه اگه از کسی شکایتی انجام بشه و نیاز باشه تا پیام های داخل پیام رسان مثلا واتساپ ، تلگرام و ... بررسی بشه ، بدون که با حکم قضایی تمام این پیام رسان ها با پلیس همکاری میکنن .
متاسفانه این من نیستم که گول فضای مجازی رو خوردم ، بلکه شما و امثال شما هستید که بازیچه دست یه عده شدین و دارین دروغ های اونها رو چشم و گوش بسته قبول میکنید و بقیه مردم رو به چشم دشمن میبینید.
مردم شماهارو میشناسن
چطور شما این محیط ها رو مقایسه میکنید ؟ چطور شما یوتیوب رو با مثلا آپارات مقایسه میکنی؟
یادت رفته چند وقت پیش مدیر آپارات رو برای چی دستگیر کردن؟
جان من، جامعه خیلی چیزا میگه
ملاک وضع قانون شرع و عقل هست.
الان در غرب جامعه تقاضای همجنس بازی داره.
اگر فکر نکنید و معیار وملاک صحیح نداشته باشید جامعه ما هم در آینده نزدیک از این تقاضا ها خواهد کرد.
این را برای ملت تبیین کنید بد نیست
این طرح برای جلو گیری از افشا ی حقایق و رو شدن دست متعدیان به حقوق مردم طراحی شده است .
افراط گرایی و باز گذاشتن دست نهاد های امنیتی در آن موج می زند.
اما همین الانم متاسفانه نهاد های امنیتی پا را از شرع مقدس فراتر میزارن که این وضعیت را داریم
معنا و مفهوم نماینده یعنی چی ؟
مردم هم ناآگاهانه مخالف نیستن بلکه کاملا آگاهانه و به دلیل بسته شدن محیط و ضایع شدن حقوق سیاسی و اجتماعی شون هست که دارن مخالفت می کنن.
این شما هستید که حاظر نیستید واقعیت رو ببینید.
این شما هستید که فکر میکنید اینترنت ابزار فساد هست.
این شما هستید که برای اینکه خودتون براحتی بتونید زیر گوش سرباز بزنید، به خبرنگار توهین کنید، اختلاص کنید و ... حاظر هستید تمام حقوق مردم رو زیرپا بزارید تا این طرح تصویب بشه. (هر کدوم از اینها بعدا میشه به اسم امنیت ملی و تو پیام رسان های داخلی درجا حذف میشه و ناشر اون بدبخت.)