باشگاه خبرنگاران جوان - در ایام منتهی به پایان سال ۱۴۰۰ قرار داریم و از این رو به مانند همه ساله شوق و ذوق فرارسیدن ایام عید نوروز و رسم دیرینه ایرانیها به نوپوشی، همگان را ترغیب میکند که در چندین نوبت سری به بازارها بزنند و خریدهای شب عید خود را انجام دهند.
اما در این ایام به ویژه در استان هرمزگان خبرهای خوبی از حیث کرونایی در سنین پایین به گوش نمیرسد به طوری که در روزهای اخیر دومین کودک یک ساله هرمزگانی نیز جان خود را بر اثر کووید ۱۹ از دست داد و این نشان از کاهش رعایت دستورالعمل ها و استفاده از ماسک است.
امروز اگر به بازارها مراجعه کنید مشاهده میکنید در کنار بزرگسالانی که خبری از استفاده از ماسک در آنها نیست کودکان بیدفاعترین حالت را دارند چرا که در ظاهر پدر و مادرها هنوز بر همان باور قبلی که کودکان کرونا نمیگیرند قائل هستند و نمیخواهند باور کنند که آنها را خطرات بیشتری تهدید میکند.
بازاریان و کسبه شهر بندرعباس از مردم درخواست دارند، دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنند و برخی از کسبه تصمیم گرفتهاند به مشتریان بدون ماسک خدمات ندهند و از آن سو نیز برخی از بازاریان ماسک و مواد ضد عفونی کننده در مغازههایشان گذاشتهاند تا به مشتریان فاقد ماسک ارائه دهند.
فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: شلوغی شهرها و بازارها بسیار زیاد است، اما یک نکتهای را نباید فراموش کنیم چرا که ما واکسیناسیون انجام دادهایم که اصناف بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند و مردم به کار، تحصیل و زندگی خود برسند، اما در کنار واکسیناسیون باید یاد بگیریم که چگونه با کرونا زندگی کنیم.
باید دستورالعمل های بهداشتی در کنار واکسیناسیون نیز رعایت شوند چرا که واکسنها اصولا از ابتلا به کرونا نمیتوانند جلوگیری کنند و با توجه به جهشهای متعددی که این ویروس داشته است، اما به صورت واضع و ملموس از بستری و مرگ و میر جلوگیری میکند.
نوروزیان گفت: شلوغی شهرها و بازارها میتواند باعث شیوع بیشتر و گسترش بیماری شود مخصوصا اگر دستورالعمل ها رعایت نشود لذا ساحل، کافیشاپها، رستورانها، مطبها و مجتمعهای تجاری به شدت در حال شیوع ویروس کرونا هستند.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/ب