مولوی حنفی با بیان اینکه مذاکرات غیر رسمی ما با امریکا 10 سال طول کشید گفت:" وقتی مذاکرات رسمی ما شروع شد در ابتدا امریکاییها تقسیم اوقات تخلیه از افغانستان را 32 ماه پیشبینی میکردند چیزی که ما در سه ماه تاکید داشتیم.
حنفی خروج دیپلوماتان کشورهای غربی از افغانستان را جزتوافقنامه صلح دوحه نخوانده و گفت: تقسیم اوقات خروج نیروهای نظامی ناتو از افغانستان طی سه مرحله در 14 ماه درتوافقنامه دوحه ذکر شده بود".
حنفی یکی از موارد توافقنامه صلح دوحه را استفاده نشدن خاک افغانستان علیه دیگرکشورها گفت و بیان کرد: ما امروز به این ماده توافقنامه عمل کردیم و درحال حاضر یک حکومت واحد در تمام جغرافیایی افغانستان حاکمیت دارند و پالیسی رهبری این حکومت در تمام افغانستان عملی میشود.
معاون اداری رئیس الوزرای حکومت سرپرست گفت: ما توافقنامه صلح دوحه را نقطه به نقطه عملی کردیم ولی امریکاییها بیش از هزار مورد این توافقنامه نقض کرده و تا هنوز هم عملی نکرده اند ما این موارد را ثبت کردیم و به آنها ابلاغ نمودیم.
حنفی بیرون نشدن نام برخی از سران طالبان را از لیست سیاه تا هنوز، آزاد نشدن 5 هزار زندانی طالبان در مدت زمان 10 روز توسط حکومت پیشین و همچنان آزاد نساختن تمام اسیران ما در مدت زمان سه ماه و... را از موارد درشت نقض این توافقنامه توسط امریکاییها عنوان کرد.
معاون اداری رئیس الوزرای حکومت سرپرست از امریکا خواست که توافقنامه صلح دوحه را عملی کنند. ما خواهان روابط مثبت به همه کشورهای منطقه و فرا منطقه هستیم روابط ما به اساس احترام متقابل استوار است.
حنفی با اشاره به تسلط دوباره طالبان در افغانستان و اعلام عفو عمومی گفت:" شجاعت حکومت طالبان مبنی بر اعلام عفو عمومی در تاریخ بشریت نظیر ندارد ما کسانی را عفو کردیم که حقوق انسانی، شرعی و افغانی ما سلب کرده بودند".
مولوی حنفی خطاب به کسانی که کشور را ترک کرده اند گفت:هدف حکومت اسلامی این نیست که هموطنان ما در کمپهای خارجی در حالت بسیار بدی خواب کنند.
مولوی حنفی باردیگر از آنها خواست که بیایند در آبادی کشور سهم بگیرند اگر حکومت اسلامی کدام کوتاهی دارد انتقاد کرده اصلاح کنند هدف ما ایناست که هیچ کسی دیگر توهین و تحقیر نشود، هیچ کسی به کسی دیگر زور نگویند بیاید! معادن خود را استخراج کنیم.
حنفی گفت:" کسانیکه از کشور فرار کرده دعوت میکنیم که بیاید در کشور خود منحیث یک افغان با غرور و با عزت زندگی کنند".
حنفی درباره بحران اقتصادی کشور گفت: برخی رسانهها تبلیغات دارند که مردم از فقر و گرسنگی اعضای بدن خود را فروخته اند در حالی که در شش ماه گذشته هیچ کسی از فقر اعضای بدن خود را نفروخته است.
مولوی حنفی گفت:" میراث حضور امریکا در افغانستان فروش اعضای بدن افغانها به دلیل فقر درسالهای گذشته، 5 میلیون معتاد به مواد مخدر و صدها بد بختی دیگر میباشد که امروز کلیپهای سال قبل نشر میشوند که افغانها از فقر اعضای بدن خود را میفروشند دروغ گو حافظه ندارد.".
گفتنی است که دو سال قبل در چنین روزی توافقنامه صلح دوحه میان امریکا و طالبان در قطر با حضور نمایندگان برخی کشورهای جهان امضا شد.
به اساس این توافقنامه امریکا متعهد به خروج سربازانش از افغانستان تا اول ماه می 2021 شده بود و طالبان نیز متعهد به قطع رابطه با شبکههای تروریستی ازجمله القاعده شد.
بخشی از توافقنامه صلح رهایی 5000 زندانی طالبان توسط دولت پیشین و آغاز گفتوگوهای دولت با گروه طالبان تا سه ماه بعد از امضای توافقنامه صلح بود.
گفتگوهای صلح میان دولت پیشین افغانستان و طالبان نتیجه نداد و حدود شش ماه قبل حکومت پیشین سقوط و طالبان دوباره به افغانستان تسلط یافتند.