حمید وحیدی کارشناس علوم قرآنی پیرامون ارزش و اهمیت مبعث «پیامبراکرم (ص)» گفت: «پیامبراکرم (ص)» بهترین نسخه سعادت بشر هستند، ایشان نماینده خدا بر زمین و برترین مخلوقات محسوب میشوند، «حضرت محمد مصطفی(ص)» پس از طی مراحل تکامل روحی در سن چهل سالگی به رسالت مبعوث شدند.
اشاره مستقیم خداوند متعال بر رسالت «پیامبراکرم (ص)» در سوره جمعه
وی در مورد بعثت «پیامبراکرم (ص)» ابراز کرد: خداوند در سوره جمعه آیه دوم مستقیماً به رسالت «پیامبراکرم (ص)» اشاره کرده و میفرماید: «هُوَ الَّذِی بَعَثَ فِی الْأُمِّیِّینَ رَسُولًا مِنْهُمْ یَتْلُو عَلَیْهِمْ آیَاتِهِ وَیُزَکِّیهِمْ وَیُعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ وَإِنْ کَانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِی ضَلَالٍ مُبِینٍ، اوست خدایی که میان عرب امّی یعنی قومی که خواندن و نوشتن نمیدانستند پیغمبری بزرگوار از همان مردم برانگیخت که بر آنان آیات وحی خدا تلاوت میکند و آنها را از لوث جهل و اخلاق زشت پاک میسازد و شریعت و احکام کتاب سماوی و حکمت الهی میآموزد و همانا پیش از این همه در ورطه جهالت و گمراهی آشکار بودند».
بیشتربخوانید
وحیدی بیان کرد: انسان مخلوقی پیچیده است و این شاهکار خلقت قطعاً برای رسیدن به سعادت و کمال نیازمند راهنما، الگو و دفترچه راهنما است، صد البته این راهنمایی از سوی خداوند متعال باید ارائه شود، زیرا او آفریننده است و به ابعاد آنچه خود خلق کرده بهتر آشنایی دارد، بنابراین خداوند متعال به «پیامبراکرم (ص)» کتاب و حکمت آموخت و سپس آن را برای هدایت و راهنمایی مردم مبعوث کرد و به سوی جامعه بشری فرستاد.
مبعث «رسول اکرم (ص)» زمینهای برای دریافت حقایق انسانی
این کارشناس علوم قرآنی پیرامون اهمیت بعثت «پیامبراکرم (ص)» تصریح کرد: مبعث «رسول اکرم (ص)» زمینه دریافت حقایق انسانی را فراهم کرده است در حقیقت بشر با کمک رسالت انبیاء سعادت و سجایای اخلاقی و کرامت انسانی را کسب میکند، عید مبعث در کنار عیده غدیر خم عنوان اعیاد بزرگ دین اسلام را به خود اختصاص دادهاند، زیرا هر دو از جنس ولایت هستند، مبعث ولایت «پیامبر اکرم (ص)» و غدیر ولایت «امیرالمومنین(ع)» است، این دو بزرگوار حامل نسخههای کامل سعادت بشری هستند، آنان مأمورند تا با کلید توحید مسیر رستگاری را در مقابل انسانها قرار دهند.
وی مبعث را از زبان «پیامبر اکرم (ص)» مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: مبعث یکی از اعیاد بزرگ مسلمانان محسوب میشود، حتی «پیامبراکرم (ص)» در مورد مبعث میفرمایند: «إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکَارِمَ الْأَخْلَاقِ؛ به راستی که من مبعوث شدم تا شرافتهای اخلاقی را کامل و تمام کنم و به مردم بیاموزم»، همین امر خود ارزش و اهمیت رسالت را مطرح میکند.
«پیامبراکرم (ص)» بنده و عبد مطیع خداوند هستند
وحیدی با اشاره به ویژگیهای «پیامبراکرم (ص)»تاکید کرد: «پیامبراکرم (ص)» بنده و عبد مطیع خداوند هستند، ایشان همواره و در همه مراحل زندگی خود پروردگار را مد نظر قرار دادند و طبق آن اعمال و رفتار خود را تنظیم کردند، این موضوعی ارزشمند و مهم برای جامعه امروز ما است، الگو قرار دادن و حرکت طبق موازین اسلام فضیلتی است که جامعه و بشر امروز به آن بسیار نیاز دارد، متاسفانه دیده میشود که جامعه امروز اصول ارزشمند انسانیت را فراموش کرده است.
وی ترس از پروردگار را بهعنوان مقولهای مهم مورد تاکید قرار داد و افزود: انسان همواره باید در مراحل مختلف زندگی خدا را شاهد و ناظر اعمال خود بداند و خداترس باشد این مهم در کنار امید به رستگاری و بخشش خداوند موضوعی مهم است. پیامبران مبعوث شدند تا این نکات را به بندگان خداوند متذکر شوند، باید توجه داشت که بسیاری از آسیبها که امروزه در جامعه وجود دارد و مشکلات فراوانی را برای اقشار مختلف و آحاد مردم ایجاد کرده فراموش کردن یاد و نام خداوند است.
وحیدی عدالت خواهی را یکی از مهمترین اهداف بعثت «پیامبراکرم (ص)» دانست و خاطرنشان کرد: قرآن کریم میفرماید: «لَقَدْ أَرْسَلْنا رُسُلَنا بِالْبَيِّناتِ وَ أَنْزَلْنا مَعَهُمُ الْکِتابَ وَ الْميزانَ لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ؛ به یقین ما فرستادگان خود را با دلایلی روشن از منطق و معجزه فرستادیم و با آنها کتاب آسمانی و وسیله سنجش معانی و شناسایی حق از باطل و وزن اشیاء خارجی فرو فرستادیم تا مردم در زندگی دنیا به قسط و عدل برخیزند.» نکته قابل ذکر در این آیه این است که هر چند همه پیامبران برای برپایی عدالت آمده اند ولی اجرای آن با اجبار و زور امکان ندارد، بلکه باید اندیشه و تفکر مردم را عوض کرد تا خود برای قسط و عدالت قیام کنند و زمینه را برای عدالت فراگیر و عمومی فراهم نمایند.
اعمال روز مبعث «پیامبر اکرم (ص)» بیست و هفتم ماه رجب
محمد علی رضایی کارشناس علوم قرآنی پیرامون ارزش و جایگاه اعمال سالروز بعثت «پیامبر اکرم (ص)» گفت: بیست و هفتم ماه رجب روزی بسیار ارزشمند است و برای آن نیز اعمالی ذکر شده تا امکان بهره مندی هرچه بهتر و بیشتر از این فرصت معنوی فراهم شود.
وی در همین راستا افزود: از اعمال مستحب این روز بجا آوردن غسل و خواندن زیارتنامه «امیرالمومنین (ع)» است که بسیار مورد تاکید قرار گرفته، مستحب است برای گرفتن شفای بیماران در این روز دعا کنند این امر با توجه به بیماری کرونا کهاین روزها مشکلاتی را برای برخی از مردم ایجاد کرده قابل توجه است.
رضایی به اشاره به ارزش و جایگاه مبعث «پیامبر اکرم(ص)» اظهار کرد: از «امام جواد (ع)» روایت شده است که شب بیست و هفتم رجب شبی ارزشمند است که در صبح آن «پیامبر خدا (ص)» به رسالت مبعوث شدند و چنانچه عملی صالح همچون نماز، دعا و نیایش در آن شب بجا آورده شود اجر عمل شصت ساله را برای افراد به دنبال دارد.
رضایی به اعمال روز بیست و هفتم ماه رجب اشاره و بیان کرد: روزه گرفتن در روز مبعث «پیامبر اکرم(ص)» ثواب بسیار دارد و روز بیست و هفت رجب یکی از چهار روزی است که در طول سال برای روزه گرفتن امتیاز ویژه دارد و ثوابی برابر با روزه هفتاد ساله دارد.
سفارش بر فرستادن هر چه بیشتر صلوات در سالروز بعثت «پیامبر اکرم(ص)»
وی با اشاره به ذکرهای ارزشمند روز مبعث «پیامبر اکرم(ص)» ابراز کرد: بر فرستادن صلوات زیاد در روز مبعث «پیامبر اکرم(ص)» بسیار سفارش شده، روزی که در آن خداوند نظر خیر خود را شامل حال بندگان کرد و با فرستادن «خاتم النبیین(ص)» سعادت را برای هدایت بشر فراهم کرد.
رضایی خواندن زیارت «رسوال الله(ص)» حتی از راه دور را کاری بس ارزشمند در روز مبعث دانست و خاطرنشان کرد: زیارت حضرت «رسول اکرم (ص)» و «امیرالمؤمنین (ع)» در سالروز مبعث «پیامبر اکرم(ص)» فضیلت فراوانی را برای قرائت کننده به همراه دارد.
منبع : میزان