آقای عابدین خرم استاندار آذربایجان شرقی در این مراسم با اشاره به اینکه اکوسیستم فناوری استان یک موضوع مهم در عرصه تبادل تحقیقات با کشورهای همسایه و عملکرد بین المللی است گفت : دانشگاه بعنوان بازیگر اصلی تبادلات علمی و فناورانه است و حلقه مفقوده در این زمینه، نبودن ارتباطات است و با مهیا شدن این ارتباط، دانشگاه ها، شرکتهای دانش بنیان و پارکهای علم و فناوری میتوانند ضمن صدور فناوری ایرانی به کشورهای خارجی، زمینه تبدیل فناوری به ثروت را فراهم کنند.
آقای نصراله زاده رئیس دانشگاه تبریز هم با تاکید برگسترش فعالیتهای پژوهشی و فناورانه برای حل مسائل جامعه بعنوان یکی از راهبردهای دانشگاه تبریز افزود: دانشگاه تبریز از پتانسیل غنی فناورانه و پژوهشی برخوردار است و امیدواریم با حمایت مسئولین استان بتوانیم به صدور تکنولوژی و فناوری دانش بنیان به کشورهای همسایه مبادرت نماییم و با ارتقاء جایگاه بین المللی دانشگاه تبریز، شاهد نقش مؤثر دانشگاه در شکوفایی اقتصادی، صنعتی و اجتماعی استان آذربایجانشرقی باشیم.
آقای جلال شیری معاون پژوهش وفناوری دانشگاه تبریز، نیزآغاز بکار بانک ذخایر ژنتیکی فاژ برای اولین بار در خاورمیانه در دانشگاه تبریز را بعنوان یکی از دستاوردهای مهم دانشگاه تبریز در عرصه فناوری نوین برشمرد.
تکنولوژی جداسازی، تکثیر و استفاده در درمان بیماریها بوسیله فاژها (نوعی ویروس بر علیه باکتریهای بیماری زا) برای اولین بار در ایران و خاورمیانه توسط اساتید دانشگاه تبریز بومی سازی شده و این تکنولوژی بعنوان یک ساختار پدافند غیر عامل در برابر عفونتهای مقاوم به درمان در دنیا مطرح و در اختیار معدودی از کشورها قراردارد.
استاندار آذربایجانشرقی در حاشیه این مراسم از مرکز رشد و نوآوری دانشگاه تبریز بازدید کردو با مدیران برخی از شرکتهای دانش بنیان گفتگو و با محصولات جدید تولیدی این شرکتها آشنا شد.