مطالعات نشان می‌دهد لبنیات حاوی پروتئینی است که باعث تحریک سیستم ایمنی و آسیب عصبی در بیماران مبتلا به ام اس می‌شود.

محققان دانشگاه‌های بن و ارلانگن –نورنبرگ در آلمان مطالعات تازه‌ای را در زمینه مصرف لبنیات و علائم بیماری ام اس آغاز کردند و دریافتند پروتئین موجود در شیر گاو سلول‌های سیستم ایمنی را به گونه‌ای تحریک می‌کند که منجر به آسیب سلول‌های عصبی در بیماری ام اس می‌شود.

قدم بعدی در این تحقیق درک نحوه تحریک سلول‌های ایمنی توسط این پروتئین بود. ادامه مطالعات نشان می‌دهد که کازئین باعث ایجاد یک پاسخ ایمنی اشتباه می‌شود و شبیه به آنتی‌ژن‌هایی است که سلول‌های ایمنی را به سمت تحریک اشتباه سلول‌های سالم مغزی سوق می‌دهد، عمل می‌کند.

در روند کار محققان با پروتئینی به نام ام‌ای جی (MAG) مواجه شدند که به نظر می‌رسد عملکردی مشابه کازئین داشته باشد. نتایج نشان داد آنتی‌بادی‌های کازئین در سلول‌های مغزی مسوول تولید میلین، تجمع می‌کنند و در نهایت به این نتیجه رسیدند که کازئین باعث هجوم آنتی‌بادی‌های ایمنی می‌شود.

این سلول‌های ایمنی به دلیل شباهت به پروتئین ام‌ای جی به سلول‌های خاصی در مغز حمله می‌کنند و عامل تخریب اعصاب در بیماری ام اس هستند. رژیم غذایی نقش موثری در کنترل علائم بیماری ام اس دارد.

در حال حاضر حدود سه میلیون نفر در سراسر جهان به بیماری ام اس مبتلا هستند. محققان دانشکده پزشکی هاروارد گزارشی مبنی بر علایم اولیه ام اس ارایه کرده‌اند و به افراد هشدار می‌دهند که این علائم را جدی بگیرند:

۱-مشکلات بینایی

۲-مشکلات تعادل

۳-سوزن سوزن شدن و خواب رفتن انگشتان دست و پا

۴-تغییرات ناگهانی دمای بدن اعم از کاهش یا افزایش

۵-تغییرات مداوم در عملکرد دستگاه گوارش

۶-مشاهده چرخشی هر یک از این علایم ذکر شده

۷-ضعف عضلانی

۸-مشکلات شناختی و عدم تمرکز

۹- خستگی مفرط

منبع: پایگاه خبری ساینس

برچسب ها: لبنیات ، بیماری ، ام اس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.