این دسر پرطرفدار در کشورهای دیگر مانند ایران، لبنان، هند و …. با روش های مختلف و طرز تهیه مخصوص به خود تهیه میشود.
حلوای آرد سوجی(حلوای دانه دار)، همان طور که از نامش پیداست از آرد سوجی یا سمولینا، که نوعی آرد درشت و محصولی از گندم دوروم است، تهیه می شود.
این آرد نسبت به آرد گندم کمی تیره تر و به رنگ زرد روشن است. محصولات تهیه شده از سمولینا علاوه بر طعم جدیدش، جایگزین سالم و مناسبی برای انواع آردها می باشد، زیرا دارای فواید بسیاری نظیر کمک به کاهش وزن، کنترل قند ، تامین انرژی و کاهش کلسترول است.
مواد لازم:
آرد سوجی یک پیمانه
پودر هل یک قاشق غذاخوری یا یک پیمانه عرق گلاب
بوره (شکر) ۳/۴ پیمانه
خلال بادام و پسته ۲ قاشق غذاخوری
کشمش ۳ قاشق غذاخوری اختیاری
آب یا شیر ۲ و نیم پیمانه
زعفران به قدر ضرورت
روغن و کره نیم پیمانه
طرز تهیه
در یک ظرف شیر، شکر و زعفران را اضافه کنید و بگذارید تا جوش بیاید.
آرد سوجی را به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت بریان کنید تا رنگ آن تغییر کتد و کمی تیرهتر شود.
مخلوط روغن و کره را به مقدار نیم پیمانه با آب مخلوط کنید.
به اندازه ۲ قاشق غذاخوری خلال بادام و پسته را یه آرد اضافه کنید و ۳ دقیقه سرخ کنید.
روغن را اضافه کنید و دوباره با حرارت متوسط به ندت ۵ دقیقه سرخ کنید تا کمی سفتتر شود.
شیر را که جوش آوردید به آرد اضافه کنید و کشمش را بریزید و اجازه دهید آب آن کم شود.
وقتی حلوا سفت شد و تغییر رنگ داد هل را به آن اضافه کنید و درب ظرف را به مدت ۱۰ دقیقه بگذارید تا دم بکشد. (حرارت را خاموش کنید)
پس از ۱۰ دقیقه حلوا را روی ظرف ریخته و به سلیقه خود تزئین کرده و نوش جان کنید.