به تازگی قطعه‌ ای از یک فضاپیما که در فضا باقی مانده بود به ماه برخورد کرد و از بین رفت.

قطعه‌ای از یک موشک به وزن سه تن در فضا به کره ماه برخورد کرده است. براساس گزارش‌ها اولین بار یک پروژه تحقیق فضایی تحت حمایت ناسا درسال ۲۰۱۵ این فضاپیما را رصد کرد.

به گزارش yahoo؛  زباله‌های فضایی شامل قطعات فلزی رها شده از مأموریت‌های مختلف فضایی و ماهواره‌هایی است که سوختشان به پایان رسیده و توان برگشت به کره زمین را ندارند، به همین علت با برخورد به کره ماه از بین می‌روند.

تصادف فضاپیما با ماه

زباله‌های فضایی گاهی دیده می‌شوند و گاهی از دید خارج می‌شوند، به همین دلیل نمی‌توان دیدن آن‌ها را پیش‌بینی کرد. محققی به نام برتویسل به مدت هفت سال اثری از قطعات این موشک نمی‌دید تا در ماه ژانویه دوباره توانست قطعاتی از آن را مشاهده کند. گری محاسبات جدیدی انجام داد و به این نتیجه رسید که قطعه رها شده مربوط به مرحله سوم موشک چین  و با نام چانگی ۵- تی ۱ است. این موشک در اکتبر سال ۲۰۱۴ به فضا پرتاب‌ شده بود.

پروفسور هیو لوئیس از دانشگاه ساتهمتون می‌گوید ارزش علمی رصد زباله‌هایی که در اعماق دور فضا رها شده‌اند کم است. اما مهم است که هر از چندی نگاهی بیندازیم تا بفهمیم چه اجسامی در فضا رها شده‌اند. این مسئله از زمانی که احتمال ساکن شدن انسان در فضا به واقعیت نزدیک‌تر شده، اهمیت بیشتری پیداکرده است.

در حالی‌ که تقویت‌کننده موشک به صد‌ها تکه کوچک خرد می‌شود، مدارکی که منشأ پرتاب را نشان بدهد هم از دست خواهد رفت. فعلاً بهترین اطلاعاتی که داریم تخمین‌ها و محاسبات آقای گری و ستاره شناسان داوطلبی است که آسمان را رصد می‌کنند.


بیشتر بخوانید


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.