فاطمه زارع گفت: آموزش مهارتهای زندگی به معنای بکارگیری ابزاری موثر برای مدیریت رفتارهای فردی و بین فردی است و هدف از این آموزشها نیز ارتقای سازگاری فرد با خود، دیگران و محیطی است که در آن زندگی و فعالیت دارد.
او گفت: این مهارتها به فرد میآموزد که در طول زندگی به ویژه در موقعیتهای پر خطر چگونه عاقلانه و صحیح رفتار کند.
به گفته عضو شورای اسلامی شهر یزد بخشی از مهارتهای زندگی عبارت است از تقویت اعتماد به نفس، تقویت روحیه مشارکت و همکاری، رشد و تقویت عواطف انسانی، ایجاد روحیه مقاومت در برابر تبلیغات مسموم، کمک به شناسایی و بیان احساسات، تامین سلامت و مهارتهای ارتباطی، داشتن یک شهروند متعادل و مقبول در اجتماع، تقویت روحیه مهر زیستی مسالمت آمیز و ارتقای سازگاری فرد با خود، دیگران و محیط اجتماعی است.
او گفت: سازمان بهداشت جهانی این مهارتها را تحت عناوینی مشخص کرده که با بکارگیری هرچه بهتر آنها در زندگی روزمره به رمز دستیابی به موفقیتها نیز سهل الوصول خواهد بود.
زارع میگوید: مهارت خودآگاهی، مهارتهای همدلی، مهارت ارتباط موثر، مهارت روابط بین فردی، مهارت مقابله با استرس، مهارت مدیریت بر هیجانها مهارت حل مساله، مهارت تصمیم گیری، مهارت تفکر خلاق، مهارت تفکر نقادانه، مهارت مدیریت زمان و ... از جمله این مهارت ها است.
عضو شورای اسلامی یزد گفت: به دلیل ضرورت و اهمیت آموزشها به ویژه آموزش مهارتهای زندگی لازم است کمیسیون خانواده نیز این آموزشها را در دستور کار خود قرار دهد و با پیگیری برای ارتقای سطح توانمندی شهروندان برای برقراری ارتباطی مناسبتر با همکاران و تکریم ارباب رجوع گامی موثر برداشته و از بروز تنشها در متن زندگی اجتماعی تا حدی بکاهد.