سالار آملی گفت: در این یادداشت تفاهم که میان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت آموزش عالی قطر منعقد شده است، رعایت برابری و احترام به منافع و قوانین مشترک دو کشور از اصول زیربنایی اعلام شده و بر تطابق همکاریهای انجام شده با رعایت قوانین مالکیت فکری، قوانین دو کشور و قوانین بین المللی تاکید شده است.
بر اساس این سند همکاری، دو کشور از ایجاد قواعد پذیرش مدارک دانشگاهی و تبادل گواهینامههای صادر از موسسات علمی حمایت میکنند.
به گفته رئیس مرکز همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم، در این یادداشت تفاهم، حمایت از تبادل و اشتراکگذاری منابع علمی و مدارک در خصوص تمدن، فرهنگ و هنر دو کشور برای انعکاس در متون درسی و دانشگاهی یکی از زمینههای همکاری علمی فرهنگی ایران و قطر ذکر شده است.
او گفت: بر اساس این یادداشت تفاهم، کیفیت و اعتبارسنجی در آموزش عالی، برنامههای آموزشی پیشرفته، مدیریت تحقیقات علمی در جامعه دانشگاهی و آموزش و نظارت بر تحقیقات دانشجویان، اولویت دولتهای ایران و قطر در همکاریهای علمی مشترک است.
حضور اعضای هیئت علمی و محققان دو کشور در مراکز دانشگاهی یکدیگر، تبادل اطلاعات علمی و تحقیقاتی، برگزاری سمینارها و همایشهای علمی، برگزاری کارگاههای آموزشی مشترک، پذیرش دانشجویان مقاطع تحصیلی در دانشگاهای دو طرف، استفاده از ظرفیت علمی اعضای هیئت علمی دو طرف در دورههای تحصیلات تکمیلی و ایجاد فرصت مطالعاتی برای اعضای هیئت علمی بین مراکز دانشگاهی دو کشور از محورهای مهم این تفاهمنامه است.
او گفت: بر اساس مفاد این یادداشت تفاهم، ایران از گسترش زبان عربی در نظام آموزشی خود و کشور قطر از گسترش زبان فارسی در نظام آموزش خود، حمایت میکنند.