معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: در غربالگری مادران باردار ناقل تالاسمی ۴۴ مورد جنین مبتلا به بیماری تالاسمی ماژور از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان شناسایی شد.

مهدی طباطبایی گفت: برنامه پیشگیری از بروز بیماری تالاسمی ماژور با هدف کاهش بیماری، از سال ۱۳۷۶ اجرا شده و از سال ۱۳۷۸ در برنامه ریزی جدید فناوری نوین تشخیص ژنتیک جنین مبتلا برای همه‌ی مردم اعم از روستایی و شهری به کار گرفته شد.

او گفت: از ابتدای سال تاکنون، تعداد ۱۴۶ زن باردار ناقل تالاسمی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، جهت انجام آزمایشات پیش از تولد مرحله دوم (PND) به آزمایشگاه تشخیص پیش از تولد بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) ارجاع شده اند که از این موارد، تعداد ۴۴ جنین مبتلا به بیماری تالاسمی ماژور تشخیص داده شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: پس از پیگیری‌ها و انجام مشاوره توسط همکاران مرکز مشاوره قبل از ازدواج، مراقبین سلامت و همکاران آزمایشگاه تشخیص پیش از تولد بیمارستان حضرت علی اصغر (ع)، ۴۰ مورد از گزارشات جنین مبتلا به بیماری تالاسمی ماژور منجر به سقط درمانی شده است.

او  گفت: بهترین زمان انجام مرحله اول تشخیص قبل از تولد (PND۱)، قبل از بارداری است و در صورتی که به هر دلیلی، زن بارداری قبل از بارداری مرحله اول آزمایش ژنتیک را انجام نداده باشد تا هفته هشتم بارداری فرصت دارد تا آن را انجام دهد.

او می گوید: بهترین زمان مراجعه به آزمایشگاه ژنتیک و مرکز نمونه برداری جنین جهت انجام مرحله دوم تشخیص قبل از تولد (PND۲)، بین ۱۰ هفتگی تا حداکثر ۱۴ هفتگی سن حاملگی می‌باشد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.