استان فارس مهد کشتی فرنگی ایران است و بارها شایستگی های خود را نشان داده و با کسب مدال المپیک، جهانی و آسیایی حرف اول این رشته سخت می‌زند،هم اکنون در اردوی جدید تیم ملی ۶ کشتی گیر از فارس حضور دارند اما کارشناسان بر این باور هستند که سهم این استان خیلی بیشتر است.

 جرقه موفقیت کشتی فرنگی فارس پس از انقلاب زده شده در این سال ها چهره هایی چون برادران نصیری (مهدی، حمیدرضا ) حمید ریحانی از پایه حرکت کردند و توانستند چندین مدال جهانی و آسیایی کسب کنند و مهدی نصیری هم چندین سال کاپیتان تیم ملی کشتی فرنگی بود.

شکل گیری کشتی فرنگی پایه و قهرمانی کشور

اولین مقام قهرمانی کشور بعد از انقلاب برای فارس در  رده نوجوانان در سال ۶۷ به میزبانی شیراز به دست آمد و میزبان با کسب ۲ نشان طلا، یک نقره، چهار برنز ۲ مقام چهارم و ۲مقام پنجم بر سکوی نخست ایستاد و نشان داد که این رشته در رده پایه ها حرکت خوبی آغاز کرده است که بعدها در جهان، آسیا و المپیک مدال گرفتند.

 اما  در حال حاضر  پایه های کشتی فرنگی فارس مغفول مانده و خبری از قهرمانی ها نیست.

 پیشکسوت و دارنده مدال برنز قهرمانی کشور در سال ۶۷ گفت: کشتی فرنگی فارس در رده پایه ها مغفول مانده است و هم اکنون  قهرمانان افتخار ایران و مربیانی که مدارک بالای مربیگری در فارس دارند سهمی در کشتی ندارند در حالی که آن ها سرمایه های کشور هستند  که هر کدام می توانند برای رشد رده های  مختلف سنی کمک کنند.

محمد رضا گرایی دارنده مدال طلای  المپیک ۲۰۲۰

تعدادی از کشتی گیران در پارک ها تمرین می کنند   

سید سیروس حیدری گفت: پنج سال است تیم های پایه، نونهالان، نوجوانان و جوانان در مسابقات کشوری حذف می شوند در حالی که بهترین مربیان فارس که ورزشکارانشان قهرمان جهان و المپیک شدند و بالاترین مدرک مربیگری دارند در پارک ها با ورزشکاران تمرین می کنند و اجازه استفاده از سالن های کشتی را ندارند.

او گفت: در حال حاضر چند مربی ممتاز همچون محمد علی چمیانی، رضا چمیانی و کاظم ناصر کنار گود هستند و مهدی نصیری قهرمان جهان و آسیا، حمیدرضا نصیری ، ساسان خوبیاری، حمید کامفیروزی، حمید ریحانی و حمید زارع  که همگی تحصیل کرده  هستند جایی در این رشته از فارس ندارند.

حیدری  گفت: مدرک مربیگری ممتاز دارد ادامه داد: کشتی در فارس از زمانی که پایه ها موفق کار نکردند به صورت جرقه در آمده که امید نوروزی، نصیری ها، ریحانی ،گرایی ها و دلخانی در یک مقطع مدال الپیمک، جهانی و آسیایی کسب کردند اما پشتوانه ای برای پس از آن ها تعیین نشده است.

 پیشکسوت کشتی فارس گفت: در یک زمان در ترکیب تیم ملی کشتی فرنگی از هشت وزن چهارنفر از فارس بودند اما تا کنون به سه نفر رسیده در حالی که ظرفیت فارس در تیم ملی بیش از چهار نفر است.

حیدری گفت: مازندران  حرف اول در کشتی می زند، آنها با سرمایه گذاری بر روی پایه ها همیشه بیشترین سهمیه در ترکیب تیم ملی دارند و بهترین مدال های کشتی هم در مسابقات جهانی، آسیایی و المپیک کسب می کنند و سال هاست با پشتوانه سازی حرف اول را می زنند و خوزستان هم با کار کردن روی پایه ها سهم زیادی در تیم ملی دارند.

 زنده یاد محمد علی فرخیان قهرمان کشتی آزاد جهان در سال ۱۹۶۵ منچستر انگلستان

کشتی آزاد فارس رها شده

او گفت:  تمام سر مایه های کشتی  فارس فقط در رده فرنگی نیست  و چرا  کشتی آزاد رها شده است.

 فرخیان ها کجا هستند ؟  

 پیشکسوت کشتی فارس گفت: پس ازاینکه زنده یاد محمدعلی فرخیان  توانست در سال ۱۹۶۵ با کسب مدال نقره در وزن ۵۷ کیلوگرم در مسابقات کشتی آزاد قهرمانی جهان کسب کند دیگر نامی از کشتی گیران آزاد فارس نیست در حالی که در این رده هم بهترین استعداد ها در فارس وجود دارند  که باید شناسایی شوند.

حیدری گفت: برای اعتلای کشتی فارس،  هیات این رشته از خاک خورده ها وقهرمانانی  که پرچم ایران را در جهان  به اهتزاز در اورده بیشتر استفاده کنند تا فارس دوباره در رده های پایه ها سازندگی  را شروع کند.

او گفت: در نخستین مرحله  اردوی تیم ملی کشتی فرنگی از فارس محمد علی گرایی، محمدرضا گرایی، میثم دلخانی، محمد رضا رستمی ، محمد رضا مختاری  و محمد آذرم دخت شرکت دارند.  

خوزستان با ۱۳ کشتی گیر ، تهران باهشت، فارس و مازندران هم با ۶ کشتی گیر بیشترین سهمیه در اردوی تیم ملی دارند.

تیم ملی کشتی فرنگی بزرگسالان برای حضور در رقابت‌های قهرمانی آسیا در مغولستان در سال ۱۴۰۱ آماده می کند.

منبع: ایرنا

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.