مدیر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نهاوند گفت: هفته فرهنگ و هنر روستایی و عشایری از تاریخ ۹ الی ۱۶ اسفند ۱۴۰۰ در سراسر کشور به منظور شناسایی و معرفی خرده فرهنگ اصیل بومی برگزار میشود.
شناسایی و معرفی فرهنگ و هنر جامعه روستایی و عشایر و استفاده از ظرفیتها و پتانسیل موجود در خرده فرهنگهای روستایی و عشایری برای حفظ و نگهداری اصالت فرهنگی بومی منطقه از اهداف این برنامه است.
امیر بحیرایی گفت: فرهنگ هر نقطه، شهر به شهر و روستا به روستا متفاوت است و این تنوع ساختار فرهنگی جز جذابیتهای یک جامعه است و بسیار با ارزش است و معمولا این شیوه از فرهنگ در طول تاریخ بهصورت سینه به سینه از نسلی به نسل دیگر منتقل و همین امر باعث تثبیت اصالت فرهنگی ما شده است.
او گفت: امروزه با وجود فضای مجازی، فرهنگ غربی که هیچ سنخیتی با تجربه زیستی و زندگی جامعه ندارد تهدیدی جدی برای اصالت فرهنگ اسلامی ایرانی است.
در این مراسم مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان گفت: فرهنگ و ارشاد اسلامی سعی دارد با هدف صیانت از فرهنگ بومی و اصیل مناطق، یکی از برنامههای خود را توجه به فرهنگ و هنر مناطق کم برخوردار، اما اصیل قرار دهد.
احمدرضا احسانی گفت:در دو سال اخیر با وجود بحران کرونا بیشتربرنامهها فرهنگی و هنری نیمه تعطیل شد، اما با توجه به روند پیش رو سعی شد برنامههای فرهنگی و هنری کم و بیش برگزار شود در این راستا هفته فرهنگی و هنری روستا و عشایر در دستور کار قرار گرفت که در استان همدان یکی از این برنامهها در روستای شعبان از توابع شهرستان نهاوند انتخاب و هفته فرهنگی و هنری روستا و عشایر برگزار شد.
او گفت:ظرفیتها و پتانسیلهای جوانان و مردم روستا در حوزه فرهنگ و هنر باید معرفی و شناسایی شوند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان گفت: نهاوند از نظر فرهنگی جزو مناطق خاص است و امید است با توجه به ظرفیتها و خرده فرهنگهای بکر در این شهرستان این برنامهها بتواند معرف خوبی از فرهنگ و هنر اصیل منطقه باشد.
در ادامه جعفر سلگی سرپرست فرمانداری نهاوند گفت: برگزاری اینگونه برنامهها در شهرستان و اهمیت دادن به مقوله فرهنگ و هنر در روستاها یکی از ضرورتهای صیانت از خرده فرهنگهای اصیل بومی است .
او گفت: از دوران گذشته تا الان شعبان روستایی فرهنگی و با اصالت بوده است و در راه فرهنگ انقلاب اسلامی شهدای سرافرازی را تقدیم انقلاب و اسلام کرده است.
در ادامه این مراسم از ۲ مادر شهید و خانواده سردار شهید ابولفتحی، ۳ نفر از فعالان فرهنگی و هنری روستای شعبان و یک ورزشکار نخبه این روستا تجلیل شد.
برپایی نمایشگاه هنرهای دستی شامل گلیم بافی، قالی بافی، مسابقه طناب کشی، پخت آش محلی، دمنوش محلی، اجرای نمایش تئاتر طنز و موسیقی سنتی و محلی از برنامه های جنبی این مراسم بود.