سرهنگ خورشاد گفت: کلاهبرداران سایبری این روزها پیامهایی تحت عنوان سامانه ثنا برای تلفن همراه برخی از شهروندان ارسال کرده که در آن از طریق لینکی آنها را ترغیب به مشاهده لینک ابلاغیه یا شکواییه میکند.
متاسفانه در چند روز اخیر شاهد پروندههای زیادی با موضوع کلاهبرداری از طریق اتصال افراد به لینکهای آلوده و جعلی بوده ایم که این موضوع هم اکنون یکی از دغدغههای اصلی کارشناسان پلیس فتا در سراسر کشور است.
او میگوید: هنگام ورود شهروندان به لینک جعلی به آنها پیشنهاد میشود آن برنامه را که در واقع یک بدافزار است را روی گوشی خود نصب کنند.
به گفته سرهنگ خورشاد پس از نصب بدافزار توسط شهروندان کنترل پیامک تلفن همراه افراد در اختیار فرد کلاهبردار قرار میگیرد و متاسفانه سرقت اطلاعات حساب بانکی و برداشت وجه از حساب آنها رخ میدهد.
او میگوید: سرشماره پیامکی هر سازمان و نهادی هرکز با شماره سیم کارت شخصی و یا به صورت عددی نیست بلکه به نام همان سازمان و نهاد به صورت زبان لاتین است.
در آدرس اینترنتی تمام ردههای حاکمیتی کشور بدون استثنا از دامنه IR استفاده میشود در حالی که لینکهای آلوده و مخرب اینگونه نیستند.
پیامکهای ارسالی از سوی سازمانها فاقد هر گونه لینک هستند و همچنین برای مشاهده ابلاغیه قضایی نیازی به واریز وجه از سوی شهروندان نیست.
به گفته سرهنگ خورشاد شهروندان در صورت مشاهده اینگونه پیامکها بدون نگرانی و دلهره محتوای ان پیام را فراموش کنند و جهت اطمینان از موضوع به سایت اصلی و تخصصی ان سازمان مراجعه کنند.
سایت ثنا تنها سامانه رسمی قوه قضاییه برای ارسال ابلاغیههای الکترونیکی است، به همین جهت نیز پیامکهای اصلی این سامانه فاقد لینک بوده و به هیچ عنوان با شماره سیم کارت شخصی و یا در شبکههای اجتماعی برای افراد ارسال نمیشود.
سایت پلیس فتا به آدرس الکترونیکی www.cyberpolice.ir آماده دریافت گزارشهای مردمی بوده و همچنین کاربران گرامی میتوانند آخرین اخبار حوادث و رویدادهای سایبری را از این سایت دریافت کنند وشماره تماس ۰۹۶۳۸۰ به صورت شبانه روزی آماده پاسخگویی به سوالات شهروندان در سراسر استان است.