ابراهیم حبیب الهی گفت: در حال حاضر مردم به خاطر اینکه هزینه ۹ درصدی مالیات بر ارزش افزوده بر دوششان نیفتد ترجیح میدهند که طلای دست دوم بخرند و این بزرگترین خیانت به قشر تولید کننده است.
به گفته او این در حالی است که طلای دست دوم باید از بازار، جمعآوری و آب شود و دوباره در چرخه تولید قرار گیرد؛ متاسفانه به دلیل نبود نظارتها از قدیم الایام، مردم طلاهای دست دوم را با عنوان طلای ۱۸ عیار و استاندارد خریداری میکنند و این موضوع هم به ضرر تولید کننده و هم به ضرر مصرف کننده تمام میشود.
مسئول کمیته فلزات اتاق بازرگانی اصفهان می گوید در واقع اگر به دنبال رونق اقتصاد کشور و صنعت باسابقه طلا و جواهر در کشور هستیم باید به فکر تولید بیشتر و جلوگیری از فروش و عرضه طلای دست دوم باشیم.
سال های گذشته هزار و ۹۵۰ کارگاه طلا سازی فعال در اصفهان داشتیم و متاسفانه اکنون این تعداد به ۳۵۰ کارگاه رسیده که تنها با ۱۰ درصد از توانشان کار میکنند، طی سالهای گذشته حدود ۱۰ هزار نفر از این طریق امرار معاش میکردند که اکنون به یک هزار تا دو هزار نفر کاهش یافته اند چراکه معادلات درست اشتغال از دست رفته است.
به گفته او هم اکنون تحریمها باعث شده که ما در واردات و استحصال شمش مشکل داشته باشیم و تولید کنندهها در زمینه تهیه مواد اولیه و تهیه شمش با چالش روبرو هستند.