مقاله «فیروزه ایرانی،گنجینه باستانی نیشابور» به قلم زهرا مختاری عضو هیأت علمی دانشگاه نیشابور در یکی از معتبرترین مجلات علمی آمریکا چاپ شد.

 عضو هیئت علمی گروه زمین شناسی دانشگاه نیشابور گفت: این مقاله با عنوان «فیروزه ایرانی: گنجینه باستانی نیشابور» و با همکاری دانشگاه علوم زمین چین در آخرین شماره‌ی مجله علمی Gems and Gemology ایالات متحده آمریکا چاپ شد.

 زهرا مختاری گفت: این مقاله با محوریت معرفی فیروزه نیشابورتولید شده است که در آن برای اولین بار به بررسی ویژگی‌های معدنی، پراکندگی رگه‌ها و عوامل ساختاری و زمین شناسی دخیل در تشکیل فیروزه  پرداخته می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه نیشابور گفت: کشور ایران به دلیل تنوع و تحولات فرآیند‌های زمین شناسی سرشار از منابع عظیمِ گوهرسنگ‌های گوناگون مانند فیروزه، وزوویانیت، انواع عقیق، کوارتز، فلوئوریت، کریزوکولا، انواع گارنت، ردونیت، سلستیت، نفریت، زبرجد، سرپانتین، تورمالین، اندالوزیت، آپاتیت، کروندوم، پیریت است.

به گفته زهرا مختاری نکته قابل توجه این است که این سنگ‌های ارزشمند به سهولت به عنوان ماده اولیه ارزان، قابل تهیه بوده و کیفیت این منابع به گونه ایست که می‌توان آن‌ها را با حداقل بهسازی و با فرآوری مناسب، مستقیما وارد بازار کرد.

او گفت: درایران تقریبا حدود دویست نوع از چهارصد نوع گوهرسنگِ شناخته شده پیدا می‌شود و با کیفیت‌ترین فیروزه جهان متعلق به معادن نیشابور بزرگ است.

عضو هیئت علمی دانشگاه نیشابور گفت: خوشبختانه این روز‌ها در میان این گوهرها، معدن فیروزه نیشابور نه تنها از لحاظ معدنی، اقتصادی و گردشگری، بلکه از لحاظ اعتبار جهانی خود و به عنوان یک سرمایه باستانی اهمیت دوچندانی یافته است.

 مختاری  گفت: در آخرین شماره‌ی مجله علمی Gems and Gemology ایالات متحده آمریکا همزمان با پذیرش و چاپ مقاله مذکور، عکس ارسالی نویسندگان از فیروزه نیشابور نیز به عنوان یکی از منحصر بفردترین گوهر‌های جهان، به عنوان مهمترین خبر این مجله روی صفحه اول به چاپ رسید.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
رحمان
۰۵:۵۵ ۰۸ فروردين ۱۴۰۱
مجله ای با گرید Q4!! و ایمپکت فکتور ۰,۷۵ چگونه به عنوان یکی از معتبر ترین مجله ها به حساب می رود؟!