هشت طرح آبخیزداری و منابع طبیعی همزمان با سراسر کشور به مناسبت هفته منابع طبیعی در آذربایجان شرقی به صورت ویدئو کنفرانس با حضور وزیر جهادکشاورزی و معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار آذربایجان شرقی افتتاح شد.

افتتاح ۸ طرح آبخیزداری و منابع طبیعی در پنجمین روز بزرگداشت هفته منابع طبیعی با عنوان آبخیزداری و کاهش مخاطرات طبیعی با حضور وزیر جهاد کشاورزی، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، استانداران، روسای سازمان جهاد کشاورزی، مدیران کل مدیریت بحران، مدیران کل منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به‌صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.

آقای سلمانیان معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار آذربایجان‌شرقی در این جلسه ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و هفته منابع طبیعی و آبخیزداری، اداره کل منابع طبیعی را پیشتاز پیشگیری از بحران‌های دست ساز و انسان ساخت، چون سیل عنوان کرد و اجرای پروژه‌های آبخیزداری را رکنی مهم در کاهش مخاطرات زیست محیطی در استان عنوان کرد و گفت: لازم است نقش و میزان مشارکت‌های مردمی در اجرای پروژه‌های آبخیزداری افزایش یابد و خود مردم در این میدان حضور داشته باشند و احساس مسئولیت به صورت عمومی انجام شود.

 حفاظت، حراست و نگهداری این عرصه‌ها نیازمند مشارکت مردمی و همه دستگاه‌های متولی است.

اجرای طرح‌های آبخیزداری در جلوگیری از فرسایش خاک و همچنین رسوب و در تزریق آب به سفره‌های زیرزمینی نقش اساسی خواهد داشت.

آقای مهردادی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان آذربایجان شرقی نیز در این جلسه ضمن ارائه گزارشی از برنامه‌های برگزار شده در هفته منابع طبیعی گفت: غرس نهال در روز درختکاری با حضور نماینده ولی فقیه و استاندار آذربایجان‌شرقی در محل استانداری و ارتفاعات عون بن علی، کاشت نهال توسط نهاد‌ها و بسیج در شهرستان‌ها، دیدار با رئیس کل دادگستری، افتتاح شبکه بی‌سیم دیجیتال اداره کل منابع طبیعی استان برای حل مشکل اختلالات ارتباطی از برنامه های برگزار شده در هفته منابع طبیعی هستند.

مردمی‌سازی و مردمی‌کردن منابع طبیعی، هوشمندسازی اقدامات این حوزه با توجه به روش‌های نوین زمین خواری و تجهیز مناطق بحرانی به دوربین‌های دید در شب و پهپاد‌ها برای پایش و رصد آنلاین در صورت تامین اعتبار، فرهنگ سازی در زمینه حفظ منابع طبیعی و تغییر رویکرد سلبی به ایجابی برای پیشگیری از تعرض به اراضی مهمترین راهبرد‌های اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در سال آینده است.

وجود ۷۳۰۰ پرونده تخلف و تصرف در منابع طبیعی به روشنی بیان می‌کند که باید از مقابله به سمت پیشگیری برویم و این نیازمند نیروی انسانی است و با توجه به محدودیت‌های استخدامی باید به سمت هوشمندسازی و البته افزایش نیرو‌های حفاظت حرکت کنیم.

گفتنی است در این آیین چهار پروژه شامل طرح‌های آبخیزداری و پروژه حفاظت خاک و کنترل سیل و رسوب با اعتباری بالغ بر ۲.۶ میلیارد تومان در شهرستان‌های بستان آباد، میانه، تبریز و شبستر و با مشارکت مردمی یک میلیارد و ۱۳۰ میلیون ریالی به بهره‌برداری رسید.

 در این مراسم که به‌صورت ویدئو کنفرانسی برگزار شد آیین کلنگ زنی و آغاز عملیات اجرایی چهار پروژه‌ دیگر حفاظت خاک و کنترل سیل و رسوب با اعتباری بالغ بر ۳۰ میلیارد ریال در شهرستان‌های چاراویماق و کلیبر همزمان با سراسر کشور انجام پذیرفت.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار