وقتی جوانی به امید کسب درآمد بیشتر وارد سایت‌های قمار می‌شود، هر بار به امید جبران باخت قبلی مبلغ بالاتری را وسط می‌گذارد.

فرقی نمی‌کند در چه ساعتی از شبانه‌روز هستیم، قمارخانه‌های آنلاین در تمام ساعات شبانه‌روز و در هر جایی که به اینترنت دسترسی داشته باشید، باز هستند و بر سر راه کسانی که می‌خواهند از مسیر قمار یک شبه ره ۱۰۰ ساله را طی کنند، دام پهن می‌کنند، اما این بازی اگر بردی داشته باشد، برای دارندگان سایت‌های قمار و شرط‌بندی است و تمام کسانی که به امید برد و به دست آوردن پول‌های کلان وارد بازی‌های اینترنتی شرط‌بندی و قمار می‌شوند، جز باخت و ضرر‌های کلان چیزی نصیب‌شان نمی‌شود. در این میان پلیس فتا در تلاش است با شناسایی و رصد باند‌های قماربازی و کلاهبرداری‌های اینترنتی و بازگرداندن سردسته‌های خارج‌نشین این باند‌ها از باخت بیشتر جوانان کشور و افتادن تعداد بیشتری از افراد در این دام پیشگیری کند. با وجود این، همچنان بساط قمارخانه‌های اینترنتی پابرجاست و هنوز هم تعداد زیادی از افراد و به ویژه جوانان با وسوسه دستیابی به ثروت‌های بادآورده، گول این باند‌های کلاهبرداری را می‌خورند.

از همه بدتر اینکه بسیاری از چهره‌های سلبریتی و اینفلوئنسر‌ها قلاب تبلیغات این سایت‌ها هستند؛ اینفلوئنسر‌ها و چهره‌هایی که هیچ کدام در ایران حضور ندارند. حالا آنطور که رئیس پلیس فتای فرماندهی انتظامی کشور خبر داده است، از ابتدای سال جاری، ۲۰ باند فعال در حوزه قمار و شرط‌بندی اینترنتی شناسایی و در این رابطه ۴۳۱ نفر بازداشت و به مراجع قضایی معرفی شده‌اند.

چیزی شبیه بیماری «استسقا»؛ بیماری‌ای که در آن بیمار هر قدر آب بخورد، تشنه‌تر می‌شود. اینجا هم وقتی جوانی به واسطه تبلیغات اینستاگرامی و افتادن در دام سلبریتی‌ها و اینفلوئنسر‌های اینستاگرامی به امید کسب درآمد بیشتر وارد این بازی‌ها و سایت‌ها می‌شود، هر بار به امید جبران باخت قبلی مبلغ بالاتری را وسط می‌گذارد و باخت سنگین‌تری را تجربه می‌کند، اما همچنان به این دور باطل ادامه می‌دهد! جالب‌تر از همه اینکه ابهام در آینده و نبود فضای کسب و کار سلامت موجب شده است شاهد رشد قارچ‌گونه سایت‌های شرط‌بندی و باز‌های قمار آنلاین باشیم و با بسته شدن یک سایت و بازی، ۱۰ بازی دیگر سر برآورند.
شناسایی۴۲هزار و ۵۰۰ بازی قمار آنلاین تا مهر ماه

به گفته حجت‌الاسلام مهدی باقری، عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی سال گذشته ۱۵هزار میلیارد تومان از پول جوانان در شرط‌بندی‌ها از کشور خارج شده است.

آنطور که حجت الاسلام و المسلمین منتظری، دادستان کل کشور چندی پیش در نشست شورای عالی قوه قضائیه اعلام کرده بود، مهرماه امسال ۴۲هزار و ۵۰۰بازی قمار آنلاین شناسایی شده است. به گفته وی برای ۲۶هزار و ۸۰۰مورد از این بازی‌ها پیام هشدار ارسال شده است که این پیام‌ها می‌تواند نسبتاً مؤثر باشد.

همچنین طبق بررسی‌های انجام شده، تعداد ۱۴هزار و ۶۹۰شماره تلفنی که از سوی این بازی‌های قمار آنلاین به بانک‌ها داده شده، شماره تلفن‌های نامعتبر است. دادستان کل کشور همچنین بر ضرورت برخورد قاطع و بازدارنده دادستان‌ها با متخلفان و متهمان بازی‌های قمار آنلاین تأکید کرد.


بیشتربخوانید


روند پرونده‌های قمار و شرط‌بندی در فضای مجازی کاهش پیدا کرده

حالا به گفته سردار وحید مجید، رئیس پلیس فتای فرماندهی انتظامی کشور، از ابتدای سال جاری، ۲۰ باند فعال در حوزه قمار و شرط‌بندی اینترنتی شناسایی و در این رابطه ۴۳۱ نفر بازداشت و به مراجع قضایی معرفی شده‌اند.

وی معتقد است روند پرونده‌های قمار و شرط‌بندی در فضای مجازی کاهش پیدا کرده است. سردار مجید می‌گوید: «ما از طریق فنی، اقدامات را انجام دادیم و طبیعتاً استرداد نیز تأثیر بسیار زیادی دارد.»

پیش از این نیز با تلاش پلیس بین‌الملل نیروی انتظامی وحید خزائی و میلاد حاتمی، از متهمان بزرگ پرونده‌های قمار و شرط‌بندی به کشور بازگشت داده شدند. این دو متهم کلاهبرداری کلان ۱۲ و ۲۰ هزار میلیارد تومانی را در پرونده خود داشتند.

به گفته سردار هادی شیرزاد، رئیس پلیس بین‌الملل فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، استرداد توسط پلیس بین‌الملل کشورمان از ابتدای سال جاری تاکنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۴۰۰ درصد و در سال اخیر نسبت به سال قبل آن حدود ۳۰۰ درصد افزایش داشته، به شکلی که ممکن است چند ماه ابتدایی یک سال، کل سال گذشته‌اش را پوشش دهد.

از نظر حجمی نیز پرونده‌های استرداد نسبت به گذشته قابل قیاس نیست و نمونه آن استرداد متهمان در دو پرونده با ارزشی نزدیک ۳۲ هزارمیلیارد تومان بود.

وی با اشاره به اینکه در یک سال اخیر در دو پرونده مهم در حوزه قمار و شرط‌بندی، متهمان به کشور بازگردانده شدند، تأکید می‌کند: «سایر متهمان پرونده‌های قمار و شرط‌بندی نیز اعلان قرمز دارند، تحت تعقیب هستند، در مسیر استرداد قرار دارند و به سرعت پس از قطعی شدن خدمت عموم مردم اعلام می‌شود.»

حبس برای دایرکنندگان قمارخانه‌های مجازی و حقیقی
قمار جرم است و مطابق قانون مجازات اسلامی مجازات دارد. نمایندگان مجلس ۲۳ آبان ماه در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده) تعیین کردند.

طبق ماده ۷۰۶، هر شخص، مکان یا هر نوع فضای حقیقی یا مجازی برای قماربازی یا شرط‌بندی یا برگزاری بخت‌آزمایی دایر یا اداره کند، به حبس درجه ۶ محکوم می‌شود و چنانچه برای انجام جرائم مذکور یا از طریق ارتکاب آن‌ها وجه، مال، منفعت، خدمت یا امتیاز مالی کسب کرده باشد، علاوه بر حبس درجه ۵، به ضبط مال و جزای نقدی معادل دو تا پنج برابر عواید حاصل از جرم نیز محکوم می‌شود. قاضی اجرای احکام مکلف است مطابق حکم دادگاه فهرست این اشخاص را برای ابلاغ به ارائه‌دهندگان خدمات مذکور از قبیل بانک مرکزی، وزارتخانه‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات، فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنعت، معدن و تجارت و مرکز ثبت‌نام دامنه ارائه کند و دادستان می‌تواند جهت جلوگیری از استمرار جرم، به ارائه‌دهندگان خدمات، دستور توقف ارائه خدمت مذکور در این ماده را به متهم یا متهمان تا پایان زمان صدور حکم قطعی صادر کند. اجرانشدن حکم دادگاه توسط ارائه‌دهندگان خدمات مذکور، حسب مورد مستوجب مجازات است.

با اصلاح قانون و مجازات‌های بازدارنده و از همه مهم‌تر اقدامات فنی، امید می‌رود قمارخانه‌های آنلاین بسته شود یا لااقل از تعداد قربانیانشان کاسته شود تا پول کمتری از جیب جوانان کشور و از کشور خارج شود.

منبع: صاحب خبران

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۸ ۲۲ اسفند ۱۴۰۰
چه قربانی مگه زوری مگه اسلحه پس کلشون میزارن خودشون به میل خودشون میرن عقلم خوب چیزیه اونایی که انقدر مغزشون کم هست که نمیفهمن این سایتها به گونه ای طراحی شده که شرکت کننده برنده نمیشه اگرم بشه درجا حسابش مسدود میشه این ادم قربانی نیست اگرم باشه قربانی بی مغزی خودش