متخصص مسمومیت ها و عضو هیئت علمی دانشگاه جندی شاپور اهواز گفت: سالانه بیش از ۲۳ هزار مورد عقرب‌زدگی در استان اتفاق می‌افتد که این موضوع باعث شده تا این استان رتبه اول را به دست آورد.

آقای رحمانی می‌گوید: خوزستان در زمینه عقرب‌زدگی رتبه اول کشور را دارد و در مناطق محروم این استان بار‌ها به دلیل نبود بیمارستان، امکانات و بُعد مسافت تا بیمارستان‌های شهرستان‌های اطراف باعث دیر رسیدن و حتی مرگ بیمار عقرب‌زده می‌شود.

به گفته او فعالیت عقرب‌ها در ماه‌های سرد سال کاهش و با گرم شدن هوا در بهار و تابستان افزایش پیدا می‌کند.

متخصص مسمومیت‌ها و عضو هیئت علمی دانشگاه جندی شاپور اهواز گفت: دامنه علائم عقرب‌زدگی بسیار وسیع و از یک واکنش ساده موضعی جزئی، خارش مختصر در محل نیش عقرب، قرمزی پوست، تورم و خون‌مردگی تا تغییرات شدید فشار خون و تنفس، نارسایی قلبی، نارسایی تنفسی، خون ادراری، از کارافتادگی کلیه‌ها و نارسایی چند اندامی متغیر است.

این مقام مسئول گفت: این علائم را به خصوص در کودکان و افراد سالخورده بسیار خطرناک است و می‌تواند منجر به مرگ شود، بنابراین باید مورد توجه جدی قرار بگیرد.

آقای رحمانی می‌گوید: در عقرب گادیم به دلیل داشتن نیش بسیار کوچک موقع گزیدگی درد زیادی ایجاد نمی‌شود و گاهی فرد اصلاً متوجه گزش و درد نمی‌شود، به همین دلیل به مراکز درمانی مراجعه نمی‌کند؛ در این نوع عقرب‌زدگی فرد شاید با بیش از ۴۸ ساعت تأخیر به مراکز درمانی مراجعه کند که این تأخیر می‌تواند به دلیل تأثیر سم بر دستگاه‌ها و اندام‌های متعدد بدن و شدت علائم و عوارض ناشی از عقرب‌زدگی را چند برابر کند و حتی منجر به مرگ شود.

متخصص مسمومیت‌ها و عضو هیئت علمی دانشگاه جندی شاپور اهواز آمار گزش عقرب گادین را در شهر‌های رامهرمز، ایذه، باغملک، مسجدسلیمان و هفتکل بیشتر اعلام کرد.

این مقام مسئول گفت: فرد عقرب‌زده را باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن به مراکز درمان‌کننده عقرب‌زدگی انتقال داد و استفاده از دارو‌های محلی، نیشتر زدن، داغ کردن، سوزاندن و تیغ زدن را به هیچ وجه انجام ندهند.

او می‌گوید: مردم در صورت بروز عقرب‌زدگی یا مشاهده موارد مشکوک باید فوراً فرد عقرب‌زده را به نزدیک‌ترین مرکز درمانی معین شده منتقل کنند.

آقای رحمانی  استفاده از دستکش و چکمه توسط کشاورزان و کارگران ساختمانی هنگام کار در باغات و مزارع یا ساختمان‌سازی، آغشته کردن محل‌های مشکوک و یا مخروبه به مواد نفتی برای از بین بردن عقرب‌ها و نگهداری طیور و ماکیان با حفظ بهداشت محیط در منازل روستایی به دلیل تغذیه ماکیان از عقرب را نیز از دیگر اقدام‌های مفید برای پیشگیری از عقرب‌زدگی برشمرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار