محققان فناوری ابزاری را توسعه داده اند که متون تاریخی را با دقتی بی نظیر رمزگشایی می‌کند.

بر اساس نتایج مطالعه‌ای که در مجله نیچر منتشر شده است، یک فناوری یادگیری عمیق مبتنی بر هوش مصنوعی، امکان بازیابی، تاریخ گذاری و مکان یابی متون یونان باستان (مربوط به قرن پنجم قبل از میلاد) و مکان یابی آن‌ها را با دقتی بی نظیر فراهم کرده است.

ده‌ها هزار کتیبه سنگی، گلی یا فلزی به مورخان اجازه می‌دهند تا تاریخ تمدن‌های باستانی را ردیابی کنند. اما وضعیت بسیاری از آن‌ها با گذشت زمان بدتر شده است تا حدی که برخی از متون غیرقابل خواندن هستند و قسمت‌هایی از آن‌ها از دست رفته است.

برای کمک به مورخان در رمزگشایی کتیبه‌ها، محققان دانشگاه‌های ونیز، آکسفورد و آتن و شرکت DeepMind گوگل، ابزاری را برای یادگیری عمیق توسعه داده‌اند که یک فناوری هوش مصنوعی است و از یک "شبکه عصبی" استفاده می‌کند تا ساختار مغز انسان را تقلید کند.

این ابزار که "Ithaca" نام دارد، به کمک نزدیک به ۸۰۰۰۰ مرجع در پایگاه داده انستیتوی علوم انسانی پاکارد، بزرگترین مجموعه کتیبه‌های عددی یونان باستان، آموزش دیده است.

متون تاریخی

این فناوری پردازش خودکار زبان، ترتیب ظاهر شدن کلمات در جملات و روابط آن‌ها را در نظر می‌گیرد تا آن‌ها را به متن بهتری تبدیل کند.


بیشتر بخوانید


 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۶ ۲۵ اسفند ۱۴۰۰
سلام
پیشنهاد می‌کنم راجع به بیماری نادر [SMA‌] تحقیق کنید.
هم برای پیشگیری از به دنیا آمدن نوزاد مبتلا؛
هم برای کمک به هزینه‌های درمان و نگهداری کودکان مبتلا به آن و دعا برای آنها؛
و هم برای کمک و حمایت رسانه‌ای از آنها.

برای اطلاعات بیشتر می‌توانید نام بیماری را در اینستاگرام یا گوگل سرچ نمایید.