محمدرضا ملاشاهی در همایش روز جوان که با حضور استاندار و نماینده، ولی فقیه در سیستان و بلوچستان برگزار شد، اظهار داشت: دانشگاههای سیستان و بلوچستان در مدار حل مشکلات استان نیستند؛ البته که مشکلات خودشان را دارند، اما از این ظرفیت برای حل مسائل مردم استفاده نشده است.
مسئول بسیج دانشگاه فرهنگیان سیستان و بلوچستان ادامه داد: به عبارتی مسئله مردم روی میز نخبگان نیست؛ مقالات و پایاننامههای دانشگاه مسئلهای از استان را حل نمیکنند به این علت که در لبه دانش کاربردی قرار ندارند. تحقیقات کاربردی یعنی برویم سراغ حوزههای خلاقانه و مسائل دم دستی؛ چه بسا با راهکارهایی ساده، اما خلاقانه بتوان گرههای بزرگی را گشود.
وی افزود: در سیاستگذاریهای کلان استان پشتیبانی علمی باید باشد تا خلأ راهبردی احساس نشود. متاسفانه پروژههای زیادی در استان اجرا شد که نیمه تمام ماند یا شکست خورد. به نظر میرسد دانشگاه باید به طور جدی وارد مدار حل مسائل مردم شود.
ملاشاهی اضافه کرد: برای حل مسائلی، چون بازماندگان از تحصیل و همچنین احیای هنرستانها برای حل معضل اشتغال پژوهشهایی داشته که قابلیت ارائه دارد. در این پژوهشها هم برنامه کوتاه مدت و فوری و هم بلند مدت و در لایه سیاستگذاری احصا شده است. همچنین برای اولین بار شبکهای از دانشجومعلمان جهادی در سراسر استان شکل گرفته که فعالیت خود را از تابستان شروع میکنند. پیشبینی میشود این شبکه سه هزار و ۴۰۰ تا پنج هزار و ۱۰۰ دانشآموز ضعیف و یا بازمانده از تحصیل را تحت پوشش قرار دهد.
این فعال دانشجویی در ادامه به تشریح صدور پیام جهاد تبیین مقام معظم رهبری پرداخت و گفت: تمامی این هیاهوهای چهل ساله از تحریمهای عجیب و غریب گرفته تا ناتوی فرهنگی هدفش صدور پیغام ناکارآمدی نظام و سپس ناامیدسازی مردم است. آنچه حسن باقری در هشت سال دفاع مقدس بعنوان حیات صدام شناسایی کرد، خرمشهر بود که برای آزادسازیاش برنامهریزی کردند و به عنایت خدا پیروز شدند، اما امروز حیات نظام استکبار ناامید کردن مردم است.
وی ادامه داد: نسبت مسئولین با این امر روشن است، اما سوال جدی اینست با گذشت قریب به ۲۰۰ روز از انتصاب جناب آقای استاندار، چه اقداماتی انجام شده تا مردم احساس تغییر کنند. متاسفانه احساس میشود ما دچار یک روزمرگی کمرشکن در استان شده ایم که شاید بخشی از آن به همان خلأ راهبردی برگردد. رویههای سابق در حال پیاده سازی میباشد و کافیست خودتان پایشی در بین مردم داشته باشید تا ببینید چه نظری نسبت به عملکرد مدیران و آینده استان دارند.
ملاشاهی ادامه داد: گزارشهای متعدد میگوید مشکل سیستان و بلوچستان بودجه نیست. بلکه تصمیمگیریهای غلط و بعضا احساسی و همچنین ناکارامدی مدیران است که نتوانسته از ظرفیتهای این استان به نفع مردم بهره برد. با این سرعت کند نخواهیم توانست حتی به میانگین شاخصهای کشوری نزدیک شویم چه برسد که بتوانیم تحول به نفع مردم ایجاد کنیم؛ انتظار از استاندار دولت انقلابی بسیار فراتر است تا گامهای خود را دقیقتر و سریعتر بردارد.