در چند سال اخیر به دلیل گسترش صنایع و تکنولوژیهای مختلف، استفاده از دستگاهها و ماشین آلات برای استفاده در تولید رونق گرفت.
اما صنایع دستی هم با وجود اینکه کمی نقششان در تولید کم رنگ شد، توانستند جایگاه خود را در بازار و تولید حفظ کنند و با علاقه جوانان مستعد، دوباره آوازه صنایع دستی به گوش جهانیان رسید.
استفاده از این تولیدات هم میتواند سبب زنده نگه داشتن آداب و سنن قدیمیان شود و هم برای تعداد زیادی از افراد شغل ایجاد کند که مشاغل حاصل از صنایع دستی، جذب گردشگر را هم به دنبال دارند.
یکی از صنعتگران خراسان جنوبی میگوید: ارزش افزودهای که روی صنایع دستی ایجاد میشود، خود عاملی مهم برای تأمین معیشت خانوادهها است.
او میگوید: وقتی یک صنعتگر با ساخت ابزارهای مختلف مثل حوله، جعبه و انگشتر میتواند مشتریان خارجی را جذب کند، چرا نباید از او حمایت شود؟
بیشتر بخوانید
یکی دیگر از صنعتگران استان میگوید: مشکلاتی که صنعتگران با آنها دست و پنجه نرم میکنند بیشتر مربوط به هزینههای بالای تأمین مواد اولیه است.
او میگوید: وقتی هم که مواد اولیه تأمین میشود و کالای نهایی ساخته میشود، فرد دغدغه بازار فروش را دارد و نمیداند که آیا محصول او به فروش خواهد رسید یا خیر.
از اعطای تسهیلات تا فروش محصولات در بازارچه های صنایع دستی
رمضانی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: از مجموع ۸۰ رشته صنایع دستی شناخته شده در استان ۶۰ رشته فعال است.
او گفت: میراث فرهنگی آمادگی دارد برای حمایت از صنعتگران به آنها تسهیلات ارزان قیمت اعطا کند و افراد میتوانند برای درخواست تسهیلات به ادارات میراث فرهنگی شهرستانها مراجعه کنند.
رمضانی گفت: تسهیلات در نظر گرفته شده از ۱۵ میلیون تومان تا مبالغ بالاتر اعطا میشود که مبالغ بالا با عنوان تسهیلات پشتیبان اعطا میشوند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: امسال در ایام نوروز ۵۰ بازارچه صنایع دستی با ۳۵۰ غرفه جهت حمایت از صنعتگران استان فعال خواهند شد تا صنایع دستی استان در این بازارچهها عرضه شوند.
او میزان خسارت کرونا به صنایع دستی استان را بیش از ۴۰ میلیارد تومان اعلام کرد.