حوزه دفاعی امنیتی در مسائل مختلف منطقه و موضوعات نظامی در یک سال گذشته گزارشهای متنوعی را تهیه کرده که در بستههای خبری آتی به مرور پربازدیدهای این گزارشها میپردازیم.
امیر سرتیپ محمد اکرمینیا معاون هماهنگکننده عقیدتی سیاسی ارتش گفت: طبق فرامین رهبر انقلاب، امروز جهاد تبیین یک فریضه و راهکار اثربخش در مقابله با جنگ ترکیبی دشمن است.(بیشتر بخوانید)
انتقال نیروها یکی از مهمترین ماموریتها در نبردهای مختلف است. چراکه نیروهای رزمی پیاده واحدهای اصلی برای مبارزه با دشمن و تصرف یک موقعیت هستند. به همین دلیل هم باید این کار با سرعت بالا و در کمترین زمان انجام شود. پس نیاز داریم تا وسیلهای این کار را به سرعت انجام دهد و آنجاست که هواناوها متولد میشوند.
هواناو بومی یونس یکی از دستاوردهای صنایع دفاعی کشورمان برای انتقال نفرات و تجهیزات است. (بیشتر بخوانید)
صبح ۲۴ بهمن باحضور وزیر دفاع و به مناسبت دهه فجر از ۱۰ سامانه دفاعی ارتقاء یافته موشکی و مهماتی در حوزه رزم زمینی، ساخت متخصصان سازمان صنایع دفاع رونمایی شد.
سامانههای دفاعی رونمایی شده شامل انواع موشکهای استقراری، محمول بالگرد و پهپاد با مشخصات و مختصات گوناگون متناسب با نیازمندیهای دفاعی و همچنین مهمات هوشمند دوربرد و نقطه زن توپخانهها و خمپاره اندازها میباشد که افزایش برد ودقت در انهدام هدف از خصوصیات اصلی آنهاست. (بیشتر بخوانید)
یکی از روشهای موثر در پشتیبانی از نیروهای پیاده داشتن واحدهای راکتی و توپخانه است. وظیفه اصلی این واحدها، ایجاد آتش گسترده برای پشتیبانی از نیروهای پیاده و انهدام مواضع دشمن عنوان شده است. سامانههای راکتی سطح به سطح یکی از تجهیزات موثر در نبردهای زمینی هستند.
نیروهای مسلح میتوانند با استفاده از سامانههای راکتی همچون فلق، پیروزیهای مختلفی را کسب کنند. (بیشتر بخوانید)
پدافند هوایی و تجهیزات آن یکی از مهمترین بخشها در دفاع از کشورمان هستنند. نیروهای مسلح کشورمان هم در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی توانستهاند انواع مختلف آنها را طراحی کرده و بسازند. به نحوی که امروز در همه طیفهای کوتاهبرد، میانبرد و بلند برد تجهیزات و تسلیحات پدافندی بومی موردنیاز در اختیار داریم.
سامانه پدافندی کوتاه برد زوبین یکی از سامانههای بومی است که نقش مهمی در مقابله با دشمنان دارد. (بیشتر بخوانید)
امیر دریادار شهرام ایرانی درخصوص زیردریایی سنگین بعثت گفت: وقتی میگوییم که این زیردریایی در کلاس سنگین طراحی و ساخته شده، یعنی سامانههای دفاعی آن حداقل دو برابر است.
به گفته فرمانده نیروی دریایی ارتش، «بعثت میتواند در عمقهای بیشتر حضور پیداکند و شعاع عملیاتی بدون پشتیبانی آن نیز افزایش پیدا میکند.» (بیشتر بخوانید)
تهدیدات هوایی یکی از تهدیدات و زمینههای تهاجم در نبردهای متفاوت هستند. این تهدیدات میتوانند با استفاده از ریزپرندهها انجام شوند و یا پهپادها، بالگردها و جنگندههای متفاوت. به همین دلیل هم پدافند هوایی و تسلیحات آن در این حوزه اهمیت بسیاری دارد.
سلاحهای دوشپرتاب جزو سلاحهای موثر در مقابله با انواع هواگردها و پرندههای دشمنان هستند. خانواده دوشپرتابهای ایرانی چندین سال است که در سبد محصولات دفاعی کشورمان وجود دارد. (بیشتر بخوانید)
تانکها و زرهپوشها جزو مهمترین ارکان نبردهای کلاسیک هستند. نقش این نوع از تجهیزات در هنگام اجرای عملیات آفندی در نبردهای زمینی تعیینکننده است. برای مقابله با این نوع از تجهیزات، سلاحهای خاصی وجود دارد، مینهای ضد تانک، موشکهای ضد زره، موشکهای دوش پرتاب، توپهای نظامی و راکتهای ضد زره از این جمله هستند.
راکتهای ضد زره یکی از موثرترین تجهیزات برای مقابله با تانکها و زرهپوشهای دشمنان هستند. (بیشتر بخوانید)
مینها از انواع تجهیزات نظامی هستند که برای ایجاد خطوط دفاعی در مرزها استفاده میشوند. البته در نبردهای نظامی پس از تصرف یک منطقه مهم برای حفاظت از آن نیز راهبرد کاشتن مین در اطراف همان منطقه اجرایی میشود. در دوران جنگ تحمیلی مینهای بسیاری توسط رژیم بعثی عراق در مرزهای غربی کشورمان کاشته شده که تلفات بسیاری را به مردم نظامی و غیر نظامی وارد کرده است.
خودروهای مینکوب از دستاوردهای مهم صنایع دفاعی کشورمان به شمار میروند. (بیشتر بخوانید)
نیروهای پیاده یکی از ارکان نبردهای زمینی هستند و پشتیبانی از آنها یک امر مهم و ضروری. برای این کار میتوان از راههای مختلفی مانند نیروهای زرهی، بالگردها، توپخانه و... استفاده کرد. در کنار همه، استفاده از خمپارهها نیز یکی از روشهای مختلف پشتیبانی محسوب میشود.
صنایع دفاعی ایران تاکنون توانسته اند خمپارهها و خمپارهاندازهای متفاوتی را طراحی کرده و بسازند. (بیشتر بخوانید)