مردی که رشادت هایش در حوزه فرهنگ و انتشار فرهنگ کتاب خوانی با مجموعه کتاب رسان اوج گرفت و در واپسین روزهای سال خبر درگذشتش باد خزانی بود که در بهار حوزه فرهنگی مشهد وزیدن گرفت.
او که مدرک کارشناسی مهندسی پلیمر خود را از دانشگاه امیرکبیر و کارشناسی ارشد مهندسی صنایع را از دانشگاه علم و صنعت دریافت کرده بود، سالها در کسوت و زندگی طلبگی و به عنوان یک فعال فرهنگی و اجتماعی در حوزههای مختلف اجتماعی مشهد ایفای نقش موثر داشت.
حسین سعیدی گفت: تقریبا از ابتدای ورودم به مجموعه به نشر به مدت پنج سال با وی آشنایی داشتم.
مدیر عامل انتشارات به نشر آستان قدس رضوی گفت: مرحوم شاملو به لحاظ فکری، محتوایی و اجرایی کمکهای زیادی به ما میکرد، دو سال پیش طرح مشترکی با عنوان «بهارخوان» را با شعار «۵۰ کتاب خواندنی در یک عید به یادماندنی» شروع کردیم.
او گفت: بنا بود این طرح را در سال ۹۹ با کمک هم و مشارکت مجموعه به نشر به سرانجام برسانیم که به دلیل شرایط کرونا محقق نشد.
سعیدی گفت: طرحی را که مرحوم شاملو نوشته بود، طرح جامع و کاملی بود که امسال در ایام نوروز انجام میشود.
او میگوید: مرحوم شاملو جزو نیروهای فرهنگی بود که تقریبا همه زندگی اش را در حوزه کتاب و کتاب خوانی تعریف کرده بود، او سبک جدیدی از اقدامات جهادی را در حوزه توزیع کتاب با مجموعه کتاب رسان آغاز کرد و ویژگیهای منحصر به فرد زیادی داشت که مهمترین آن اخلاص ویژه در کار بود و مخلصانه در این مسیر قدم برمی داشت.
مدیر عامل انتشارات به نشر آستان قدس رضوی گفت: با پشتوانه فکری و محتوایی بالایی مجموعه فعالیتها و اقداماتش را تعریف میکرد، به صورت خاص هم تحصیلات دانشگاهی و هم تحصیلات حوزوی داشت.
او گفت: مرحوم شاملو اعتقاد ویژهای داشت که باید در انتخاب و معرفی کتاب خوب کار کرد و همه آن چه در بازار نشر وجود دارد، قابل استفاده نیست.
سعیدی گفت: حجت الاسلام شاملو قائل به این بود که معرفی کتاب خوب و خوانده شدن آن توسط افراد میتواند تاثیر بسزایی در تغییر مسیر و رویکرد افراد داشته باشد.
به گفته او، از این جهت به ویژه روی کتابها و محصولاتی که مربوط به شهدا، ادبیات پایداری و دفاع مقدس بود کار میکرد، در حوزه اجرا هم کارهای ویژهای انجام داد که تاسیس مجموعه کتاب رسان کار ارزشمند و بزرگی بود.
او گفت: در واقع نقش بسزایی در توزیع و رساندن کتابهای خوب به دورترین روستاها و شهرهای کوچک در کشور داشت.
مدیر عامل انتشارات به نشر آستان قدس رضوی گفت: درگذشت ایشان ضایعه اسفناکی بود که ما را متاثر کرد و امیدواریم به برکت کارهای خالصانه، مهمان امام رئوف باشد.
بیشتر بخوانید
سعیدی درباره آخرین دیدارش با مرحوم شاملو میگوید: آخرین دیدار ما مربوط به تقدیری بود که در ایام هفته کتاب در آستان قدس رضوی برگزار شد، از مرحوم هم به عنوان یک فعال جهادی در توزیع کتاب تقدیر شد.
سعید گفت: او قائل بود که آستان قدس رضوی و حرم مطهر میتواند جریان کتاب را در سطح تولید، توزیع و ترویج در کل کشور هدایت کند، لذا در جلسه هنگام دریافت لوح تقدیر این نکته را به حجت الاسلام مروی تولیت آستان قدس رضوی گوشزد کرد و درخواست برنامه اجرایی و عملیاتی برای این موضوع داشت.
گوهری که از دست رفت
«مهدی یک پسر» از فعالان فرهنگی مشهد نیز درباره مرحوم شاملو به «خراسان رضوی» میگوید: مرحوم علی شاملو به معنای کامل یک جهادگر بود، یک شخصیت معتدل و به عبارتی دانا که دانایی در وجود وی متبلور بود و متأسفانه گوهری را از دست دادیم.
او گفت: مرحوم شاملو علاوه بر حوزه، دانشگاهی نیز بود و در انسجام بچههای معتقد به جریان انقلابی و همراه کردن افکار مختلف نقش بسزایی داشت.
مهوی گفت: مشخصه مهم ایشان را حریّت، آزادگی و بیپروایی در نقد مسائل مختلف به خصوص مشکلاتی که در زمینه مسائل اجتماعی مشاهده میشود بود که علاوه بر نداشتن مماشات در نقد معضلات اجتماعی برای حل مشکلات نیز تلاش میکرد.
پیام تسلیت حجت الاسلام والمسلمین نظافت
همچنین حجت الاسلام والمسلمین نظافت، مدیر مدارس علمیه حضرت مهدی (عج) در پیامی درگذشت حجتالاسلام شاملو را تسلیت گفت و نوشت: درگذشت حجت الاسلام علی صفوی شاملو را به محضر امام زمان (عج) و مردم عزیز و اهل فکر تسلیت میگویم. ما طلبهای بصیر، آگاه، انقلابی، متخلق، دلسوز، متفکر، شجاع و پرکار را از دست دادیم. ان شاءا... خدای متعال، ایشان را مشمول مغفرت و رحمتش بگرداند. وی الگویی است و انشاالله خلأ او پر بشود.
روحش شاد و راهش پر رهرو باد.