زهره موسوی معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی رها سازی ۲۶ بهله پرنده شکاری در زیستگاههای طبیعی استان مرکزی در سال ۱۴۰۰ را به شرح زیر بیان کرد.
پرندگان آزاد شده شامل ۱۲ بهله دلیجه، ۲ بهله عقاب طلایی، ۴ بهله سارگپه، ۳ بهله انواع جغد و ۵ بهله قرقی بودند که به دلایل متخلف دچار آسیب دیدگی و جراحت شده بودند که پس از تیمار به طبیعت بازگردانده شدند.
تمامی این پرندگان شکاری ارزشمند ضمن انجام اقدامات درمانی، تیمار و تغذیه و گذراندن دوران نقاهت تحت نظر کارشناسان، پس از بدست آوردن شرایط جسمی مناسب با رعایت پروتکلهای دامپزشکی حیات وحش در طبیعت رها سازی شدند.
رعایت ملاحظات تخصصی زیست محیطی از جمله تغذیه مناسب جانوران به ویژه در روزهای پیش از رهاسازی، انتخاب زمان و محل مناسب برای اجرای برنامه بازگشت به طبیعت از جهت موقعیت مکانی، توپوگرافی و عوارض طبیعی منطقه همچنین شرایط مناسب آب و هوایی در روز اجرای برنامه، علامتگذاری جانوران و حمل آنها به شیوه اصولی تا محل رهاسازی از ضرورتهای اجرای برنامههای رهاسازی جانوران وحشی در طبیعت است.
لازم به ذکر است استان مرکزی در خاستگاه سوم کشور در حوزه تنوع زیستی قرار دارد و تاکنون ۳۶۳ گونه جانوری شامل ۶۵ گونه پستاندار، ۲۲۲ گونه پرنده، ۵۵ گونه خزنده، ۴ گونه دوزیست، ۱۷ گونه ماهی بومی و هزار و ۳۳۶ گونه گیاهی در این استان شناسایی شده است.