دکتر قاسم صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مراجع علمی میگویند ۷۵ درصد مردم به امیکرون مبتلا شدهاند، اما با وجود این به دلیل انجام واکسیناسیون آمار فوتیهای امیکرون نسبت به دلتا بسیار کمتر بوده است.
او عنوان کرد: امیکرون سه زیر سوش دارد نوع ۱ ایران را درگیر کرده است و سوش نوع ۲ در کشور کمتر بوده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: باید توجه داشت برخی کشورها مثل آلمان با وجود اینکه پیک امید را زودتر از ما شروع کرده بودند، اما هم اکنون نمودار شان صعودی است. این موضوع نشان میدهد که اگر از دستورالعملهای بهداشتی دوری کنیم سوش دوم اومیکرون میتواند ما را درگیر کند.
برجوییفرد تاکید کرد: امیکرون این خاصیت را دارد که فردی که نوع ۱ را گرفته است نوع ۲ آن را هم بگیرد.
او عنوان کرد: آمار قابل توجه مسافران نوروزی که وارد استان خواهند شد نشان میدهد که اگر ما سهل انگاری کنیم ممکن است در فرایند تعطیلات عید نوروز مانند پارسال وارد پیک جدید شویم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان کرد: "دلتا کرون" ترکیب امیکرون و دلتا پدیدهای است که پیشبینی میشود شاید فرایند بعدی امیکرون باشد. یعنی کشندگی بالای دلتا و شیوع گسترده امیکرون.
برجوییفرد با اشاره به ارائه بسته پیشنهادی به آموزش و پرورش که متولی اسکان نوروزی است، بیان کرد: در این بسته پیشنهادات به وضوح داده شده و سرانه مشخصی اعلام شده است. برای مثال اگر مدرسه ۱۵ کلاس دارد به ازای هر کلاس اجازه اسکان ۵ نفر را دارد.
او در خصوص اجتماعات و نمایشگاههای بهاره گفت: با توجه به این که کسبه در طول ۲ سال گذشته دچار رکود شده بودند مانع برگزاری نمایشگاه نشدیم، اما تقاضا کردیم بازه زمانی برگزاری طولانی باشد. زمان پیشنهادی بین ساعت ۱۶ تا ۲۳ اعلام شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به اینکه امسال اختیار مراکز تجمیع واکسیناسیون به استانها واگذار شده است، گفت: ابتکار ما این بوده است که امسال مرکز تجمیع واکسیناسیون در همه شهرستانهای استان را فعال کردهایم و در شهر بوشهر با توجه به شرایط خاص ۲ مرکز تجمیع در نظر گرفته شده است.
برجوییفرد زمان کاری مراکز تجمعی واکسیناسیون در نوبت عصر از ساعت ۱۶ الی ۲۲ اعلام کرد و افزود: در نوبت صبح نیز از ساعت ۷ تا ۱۴ مراکزی فردا مشخص و اطلاعات لازم از طریق فضای مجازی اعلام خواهد شد.
او گفت: در شهر بوشهر برای ۶ روز اول از ۲۹ اسفند تا ۵ فروردین یک دستگاه آمبولانس اتوبوس با قابلیت ایستگاه سلامت و واکسیناسیون آماده شده است تا خدمات لازم را به مردم ارائه دهد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر عنوان کرد: در حال حاضر یک میلیون و ۸۳۵ هزار و ۴۲۶ دوز واکسن در استان بوشهر تزریق شده است که ۸۱۲ هزار مورد دوز اول، ۷۳۴ هزار دوز دوم و ۲۸۸ هزار دوز سوم را دریافت کردهاند.
برجوییفرد ادامه داد: در واکسیناسیون افراد ۱۲ تا ۱۸ سال موفق بودیم. آمار واکسیناسیون از ۱۲ سال به بالا در نوبت اول ۸۴ درصد، نوبت دوم ۷۶ درصد و نوبت سوم ۳۴ درصد است.
او با بیان اینکه در پیک میزان واکسیناسیون کاهش مییابد عنوان کرد: آمار واکسیناسیون کودکان ۵ تا ۱۲ سال در استان بوشهر ۶.۹ درصد است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: برخی افراد که دارای نقص ایمنی و بیماری خاص هستند با گذشت سه ماه از واکسن دوز سوم میتوانند دوز چهارم را دریافت کنند.
برجوییفرد عنوان کرد: دریافت دوز پنجم برای سفرهای بینالمللی است و قابلیت انجام را دارد، اما با داشتن شرایط خاص مثل پاسپورت، ویزا و بلیط سفر.
او افزود: در روزهای نخستین کرونا حساسیتهای زیادی روی برندها واکسن وجود داشت، اما آمارهایی که اکنون از مجلات معتبر دنیا منتشر شده نشان میدهد که بین واکسنهای مختلف تفاوتها بسیار ناچیز و در حدود ۲ تا ۳ درصد است.