رئیس اداره حفاظت محیط زیست چناران از قاچاق پرنده‌های شکاری چناران مانند بالابان و شاهین به کشور‌های حاشیه خلیج فارس خبرداد.

هادی موسی‌پور گفت: سودجویان در ماه‌ های شهریور، مهر و آبان از استان‌های جنوبی ایران به چناران آمده و با گذاشتن دام‌هایی پرنده‌های شکاری را به صورت زنده صید و از جنوب به کشور‌های دیگر قاچاق می‌کنند.

او گفت: هر سال ۲ تا سه گروه غیرمجاز را در شهرستان چناران دستگیر می‌کنیم قوش‌بازان ثروتمند عرب نیز این پرندگان شکاری را یا برای تفریح و سرگرمی خود می‌خواهند یا از آن برای صید گونه‌های دیگر استفاده می‌کنند.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست چناران گفت: دشت چناران از نظر زیست‌محیطی بسیار اهمیت دارد و مهاجرت پرنده‌های شکاری از روسیه به این منطقه صورت می‌گیرد، اما شکارچیان و صیادان پرنده‌های شکاری با آمدن به منطقه آن را برای کشور‌های حوزه خلیج فارس قاچاق می‌کنند.

موسی‌پور گفت:در این مناطق و همچنین مناطق آزاد گونه‌های متنوع حیات وحش بسیاری مانند قوچ و میش اوریال، پلنگ، گرگ، روباه، شغال، کفتار و انواع مار‌ها و گونه‌های متنوع پرندگان شکاری و آبزی و... زندگی می‌کنند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست چناران گفت: عرصه‌های طبیعی ۲ شهرستان گلبهار و چناران حدود ۲۳۰ هزار هکتار است که ۴۵ هزار هکتار آن را مناطق چهارگانه محیط زیست تشکیل می‌دهد.

تاثیر خشکسالی و تغییر اقلیم بر محیط زیست شهرستان

 موسی‌پور گفت: خشکسالی نه تنها موجب ضعیف شدن پوشش گیاهی شده بلکه زاد و ولد گونه‌های گیاه‌خوار کم و بر زندگی گونه‌های گوشت‌خوار نیز تأثیر گذاشته است. البته چندین مرحله آب‌رسانی به مناطق را در تابستان و پاییز داشته‌ایم.

او گفت: هرچند تمام مناطق از جمله پناه‌گاه حیات وحش حیدری در جنوب غرب و منطقه حفاظت شده بینالود در جنوب شرق چناران ارتفاعات بسیاری دارد و جز مناطق آزاد است و باید حفاظت شوند، اما با کمبود محیط‌بان مواجه هستیم.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست چناران گفت: بر اساس استاندارد هر ۳۰۰۰ متر مربع یک محیط‌بان باید داشته باشیم، اما این آمار در شهرستان بسیار اندک است. از نظر استاندارد محیط‌بان در حد ۱۰ درصد هم نیستیم. ۲ پاسگاه محیط‌بانی مصوب داریم که هر کدام ۱۷ محیط‌بان پست مصوب دارد، اما در حال حاضر یک‌پنجم آن نیروی مصوب را هم نداریم.



اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.