نصرالله ابراهیمی در نشست ستاد اجرایی خدمات سفر سیستان و بلوچستان که به صورت ویدئوکنفرانسی با حضور استاندار، مدیران کل و فرمانداران برگزار شد،گفت: مشکل این منطقه تامین آب شیرین است و در صورت صدور مجوز خروج و مسافرت ساکنان چابهار با خودروهای پلاک منطقه آزاد، این مشکل تاحد زیادی مرتفع میشود.
او گفت: درحال حاضر با کسری بیش از ۸۰ هزار متر مکعبی آب در چابهار و حومه مواجه هستیم و با توجه به اینکه مسافران نوروزی به تعداد ساکنان منطقه آزاد چابهار اضافه شدهاند، پیشنهاد شده طبق سنوات گذشته اجازه داده شود تا ساکنان بومی چابهار بتوانند با خودروهای پلاک منطقه آزاد به مسافرت خارج از استان بروند و این موضوع میتواند مصرف آب را تا حد قابل توجهی بهینه کند.
او گفت: تقاضا برای صدور مجوز خروج از استان با پلاکهای منطقه آزاد زیاد است، و از شورای تامین و سایر نهادهای متولی میخواهیم این مجوز را صادر کنند تا بار ترافیکی منطقه آزاد چابهار نیز کاهش پیدا کند.
مسوول اداره سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: در بحث تسهیلات سفر، در یک ماه گذشته جلسات متعددی در سازمان منطقه آزاد چابهار برگزار شد و در این بازه زمانی به یک جمعبندی نهایی رسیدیم و تمامی کارگروههای ۲۱ گانه سازمان، اقدامات خود را انجام دادند و با حضور نمایندگان دستگاههای متولی، مانور مشترکی برگزار شد.
او گفت: بیش از ۷۰ دستگاه خودرو در حوزههای اورژانس، هلال احمر، آتشنشانی، پسماند و خدمات شهری، امدادخودرو و سایر موارد همچون حوزه راهور و همکاران امنیتی و انتظامی در این مانور،آمادگی خود را برای ایام نوروز به نمایش گذاشتند.
ابراهیمی گفت:مراکز و خدمات جدیدی برای سال ۱۴۰۱ در این منطقه اضافه شده است، در بحث تاکسی تاکنون بیش از ۲ هزار راننده ثبتنام کردند و در حال حاضر هم حدود ۳۰۰ دستگاه تاکسی فعال است.
او گفت: برای افتتاح پمپبنزینِ مسیر کُنارک به منطقه آزاد چابهار آمادگی لازم وجود دارد و امیدواریم شرکت پخش فرآوردههای نفتی، به موقع سوخت مورد نیاز این جایگاه را تامین کند تا بتوانیم در بحث توزیع سوخت به مسافران خدمات مطلوبی را شاهد باشیم چراکه راهاندازی این جایگاه، باعث کاهش ترافیک در سایر جایگاههای عرضه سوخت چابهار میشود.
مسوول اداره سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: برای نظارت بر بازار هم کمیته مشخصی تشکیل شده است و مکلف کردیم هر روز بر قیمتها نظارت شود که در همین راستا یکی از هتلها تذکر کتبی دریافت کرد و در صورت تکرار تخلف، طبق قانون برخورد لازم انجام خواهد شد.
او گفت: راهاندازی بخش لایتینگ (روشنایی باند برای پروازهای شب) فرودگاه پایگاه هوایی کُنارک با کمک مالی منطقه آزاد چابهار، سیستم روشنایی باند این فرودگاه راهاندازی شده و امکان افزایش پروازها به حوزه سواحل مکُران فراهم است.
ابراهیمی گفت: در سایر زیرساختها و نیازهای مسافران تدابیر لازم اتخاذ شده است، همه سرویسهای بهداشتی منطقه آزاد و حتی سرویسهای مجتمعهای تجاری برای استفاده عموم مردم و گردشگران آماده شده است.
مسوول اداره سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: مهمترین مشکل چابهار، آب است و این مشکل هم به این دلیل است که در شبانهروز ۳۸ هزار متر مکعب تولیدی آب چابهار و حومه است که ۱۴ هزار متر مکعب آن متعلق به شهرستان کُنارک است و مابقی به حوزه شهرستان چابهار و منطقه آزاد اختصاص داده شده که سهم منطقه آزاد چابهار تنها پنج هزار متر مکعب است.
او می گوید: باتوجه به حجم مسافران ورودی، نیاز داریم توسط تانکرها، کسری آب در مراکز تفریحی و مجتمعهای تجاری را جبران کنیم تا مسافران نوروزی ما با مشکل آب مواجه نشوند.
منطقه آزاد چابهار با وسعتی معادل ۸۲ هزار هکتار در جنوب سیستان و بلوچستان واقع شده است و تنها بندر اقیانوسی کشور به شمار میرود.