علی اشرف رشیدی گفت : در دید و بازدیدها معمولا درکنار غذا و انواع میوه، اقلام خوراکی مانند شیرینی و آجیل هم صرف میشود.
به گفته کارشناس ارشد تغذیه اضافه شدن این اقلام به برنامه غذایی در دید و بازدیدها میطلبد که افراد مراقبت جدی در زمینه رژیم غذایی خود داشته باشند.
داشتن تغذیه سالم همواره ضروری است و ایام عید و غیرعید ندارد و افراد باید در هر زمان مراقبت لازم را نسبت به برنامه و رژیم غذایی خود داشته باشند.
در همین راستا توصیه میشود تمام افراد بویژه افرادی که اضافه وزن داشته و یا بیماری خاصی مانند بیماریهای قلبی و عروقی و فشار خون و یا دیابت دارند، در ایام نوروز مراقب رژیم غذایی خود بوده و در مصرف اقلامی مانند شیرینی و آجیل زیاده روی نکنند.
در خصوص شیرینی مصرف شیرینیهای خامه ای، ژلهای و مربایی توصیه نمیشود، چرا که میزان اسید چرب اشباع در این شیرینیها بالاست، بطوری که حتی برای افراد سالم هم خطرساز است.
ترجیحا بهتر است افراد در صورتی که اصرار بر مصرف شیرینی دارند، از شیرینیهای خشک مانند شیرینی نخودچی، نان برنجی و کاک استفاده کنند، اما در مصرف این نوع شیرینیها هم نباید زیاده روی کرد.
مصرف زیاد شیرینی میتواند کودکان را نسبت به وعدههای اصلی غذا بی اشتها کند که همین امر میتواند اثرات سویی در رشد آنها داشته باشد.
افراد از آجیلها خام و بدون فرآوری استفاده کنند.
آجیلهای فرآوری شده و شور میتواند موجب افزایش فشار خون شود و ترجیحا بهتر است آجیل خام جایگزین آن شود.
در مصرف آجیل نباید زیاده روی کرد و بهتر است افراد این اقلام را به حدی مصرف کنند که جلوی اشتهای آنها برای وعده اصلی غذا را نگیرد و از طرفی موجب اضافه وزن آنها نشود.
افراد باید دقت داشته باشند که در مصرف میوهها نباید زیاده روی کرد و توصیه میشود سه واحد میوه در روز بیشتر مصرف نشود.
مبتلایان به دیابت باید مصرف میوه را محدود به یک یا نهایتا دو واحد کنند.
بهترین جایگزین برای اقلام نوشابه و آبمیوه های صنعتی آب و دوغ کم نمک است.
همین امر موجب میشود افراد صبح دیر بیدار شده و نسبت به صرف وعده صبحانه غافل شوند که این امر برای سلامت آنها بویژه در کودکان آسیب رسان است.
تحرک در هر شرایط برای سلامت بدن الزامی است و افراد باید در ایام نوروز حتما زمانی را به ورزش و فعالیت بدنی اختصاص دهند .