اجرای کشت قراردادی می تواند راهگشای بخش کشاورزی باشد، اما ابتدا باید زیرساخت های لازم برای اجرای این طرح فراهم شود.

در ماده ۹ طرح تقویت امنیت غذایی  کشور و رفع موانع تولید، کشاورزی قراردادی  مصوب شده است. با توجه به اهمیت کشت قراردادی در برون رفت از کشاورزی سنتی، وزیر جهاد اجرای آن را از اولویت های اصلی این وزارتخانه اعلام می کند چرا که تحقق این موضوع تضمین کننده امنیت غذایی و ملی کشور است. 

با وجود اقلیم ۴ فصل و پتانسیل خدادادی اراضی کشور، مشکلاتی در بخش کشاورزی وجود دارد و از آنجا که اقتدار غذایی از اقتدار نظامی کمتر نیست، وزیر جهاد تاکید دارد کشاورز و تولیدکننده ایرانی باید روی کرسی کشاورزی و اقتدار غذایی جنوب غرب آسیا و منطقه خاورمیانه بنشیند.

 مسعود اسدی رئیس مجمع تشکل های بخش کشاورزی می گوید: در حال حاضر نبود اطلاعات مدون در خصوص میزان نیاز، بازار و قیمت ها موجب شده تا کشاورز بر مبنای اطلاعات فصل گذشته کشت و کار کند، درحالیکه اجرای کشاورزی قراردادی امنیت و تضمینی برای خرید محصول کشاورزان ایجاد می کند البته اجرای آن نیازمند زیرساخت های لازم برای خرید محصول است تا کشاورزان در زمان برداشت دچار مشکلاتی از قبیل مازاد تولید، سقوط قیمت و نبود بازار نشوند.

اسدی گفت: بنابر تاکید وزیر جهاد کشاورزی بر اجرای کشت قراردادی امیدواریم این موضوع شامل تمامی کشت ها شود تا در برخی سال ها عده ای از کشاورزان دچار ورشکستگی نشوند.

رئیس مجمع تشکل های بخش کشاوزی می گوید: در شرایطی که کشور تحت فشار تحریم های ناجوانمردانه و ظالمانه است، اجرای کشت قراردادی در امنیت غذایی و ملی موثر است.

اجرای کشت قراردادی راهی برای برون رفت از کشاورزی سنتی

قاسم پیشه ور رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی گفت: اجرای کشت قراردادی،  آموزش، صیانت از آب و خاک، پشتیبانی مالی، توسعه مکانیزاسیون و برون رفت از کشاورزی سنتی را دنبال می کند.

به گفته او، با توجه به تورم موجود در کشور امکان تعیین رقم دقیق محصول در سال آینده وجود ندارد که با این وجود اجرای کشاورزی قراردادی برای تولیدکننده و حاکمیت مفید است.

کشاورزی قراردادی از ۱۹۵۰ در دنیا آغاز شده است و بنابر آمار ۸۰ تا ۹۵ درصد کشاورزی کشورها قراردادی است، درحالیکه این رقم در کشور ما تنها به یک درصد می رسد.

در سال ۱۹۵۰ با تغییرات و پیشرفت تکنولوژی و افزایش نیازهای مدیریتی زمین کشاورزی، سرمایه مورد نیاز برای تولید اقتصادی افزایش یافت اما به علت محسوس نبودن تغییر کیفیت محصول، قیمت‌ها در بازار افزایش نیافت.

رئیس نظام صنفی کشاورزی می گوید: در کشت قراردادی با استفاده از تکنولوژی و آموزشْ بهره وری در هکتار افزایش می یابد، ضمن آنکه سطح زیرکشت را از لحاظ کمی و کیفی به سمت صنعتی ارتقا می دهیم.

اجرای کشت قراردادی نباید روی کاغذ باشد

افشین صدردادرس مدیر عامل اتحادیه دام سبک گفت: با توجه به الزامات کشاورزی قراردادی بسیاری از مشکلات قابل حل است. با اجرای تولید قراردادی گوشت و دام به سبب مشخص بودن قیمت نهاده، کنسانتره و نرخ نهایی دام، تولیدکننده نسبت به آینده تولید نگرانی ندارد.

با توجه به آنکه بخشی از نهاده های مورد نیاز وارداتی است، از این رو نوسانات نرخ ارز بر قیمت تمام شده تاثیر بسزایی دارد و در برخی مواقع هزینه های تولید به قدری بالاست که تمایلی به به ادامه تولید نیست، درحالیکه کارشناسان می گویند با تولید قراردادی دام دیگر تولیدکنندگان شاهد نوسان و التهاب قیمت نخواهند بود. 

به گفته صدردادرس با تولید قراردادی دام و گوشت و تضمین دولت از خرید محصول تولیدی دیگر نوسان قیمت نهاده مشکلی در امر تولید ایجاد نمی کند.

مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: تولید قراردادی صرفا نباید روی یک ورق کاغذ باشد، به طوریکه اگر دولت نتوانست نهاده دامدار را تامین کند، با قیمت های جدید اقدام به خرید کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۶ ۰۸ فروردين ۱۴۰۱
بدلیل بحران اکراین بایستی مرزهای کشور نسبت به خروج ارد دولتی بسته شود تا دلالان نتونن ارد را ایران خارج کنن بحران مواد غذایی در راه جلوی ورود ارد به کا ر خانه ها هر چه زودتر کنترل شود تا بحران غذایی کشور بوجود نیاید.
Iran (Islamic Republic of)
شهريار پیرمرادی
۱۲:۲۵ ۰۸ فروردين ۱۴۰۱
من ۸ هکتار نخود پاییزه در داود آباد اراک به شکل کشت مستقیم و زیر نظر جهاد کشاورزی استان کاشتم موقع برداشت دیدم که گله دارهای منطقه نخودهامو چرندون و چاپیدن شکایت کردم آمدن دیدن و تایید کردن ولی متاسفانه هیچ کسی گردن نگرفت و بخش حقوقی جهاد کشاورزی هم کوچکترین حمایتی نکرد و حتی مورد تهدید گله دارهای منطقه هم قرار گرفتم در حالی طرح را با نظر جهاد کشاورزی استان و تحت عنوان امنيت غذایی انجام دادم و مانده بودم که چرا جهاد کشاورزی از من کشاورز هیچ گونه حمایتی نکرد حتی امنيت جانی من نیز در خطر قرار گرفت نفهمیدم بخش حقوقی جهاد کشاورزی به چه کاری میاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۰ ۰۸ فروردين ۱۴۰۱
هکتار هکتار اراضی ملی را دراختیار زمین خوار ها قرار بدهند وبجاش ساختمانهای لوکس سبز بشه بد نیست ومردم ازمواهب مراتع وطبیعت بی بهره بمانند مثل طرح درختکاری طوبی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۵ ۰۸ فروردين ۱۴۰۱
سالهاست قانون جلوگیری از خرد شدن زمین های کشاورزی اجرا میشه که در ان امده است اگر کسی قطعات کوچک را خریداری و تجمیع کند امتیازاتی دارد اما من 12 قطعه کوچک را خریداری و به بیشتر از 4 هکتار رسانذم اما اجازه نمی دهند ان را حصار کنم و هر سال سیم خار دار و پایه ها را سرقت می کنند و امسال دیگر نمی خواهم کشت کنم چون خسته شدم از بس حصار کشی کردم با سیم و پایه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۸ ۰۸ فروردين ۱۴۰۱
با درخت و زاران دیوار کشی کن دیوار سبز و غیرقابل نفوذ
Iran (Islamic Republic of)
بهمن
۰۶:۵۲ ۰۸ فروردين ۱۴۰۱
واقعا روی کاݝذه
آخرین اخبار