این نظامی کره جنوبی در اظهاراتی مدعی شد که تحلیل سئول و واشنگتن درخصوص پرتاب موشک جدید پیونگ یانگ نشان میدهد که این موشک در واقع قدیمیتر و کمی کوچکتر از موشک هواسونگ-۱۵ است که در سال ۲۰۱۷ از سوی کره شمالی آزمایش شد.
با این وجود، چندین کارشناس موشکی هشدار میدهند که اهمیت پرتاب موفقیتآمیز موشک قاره پیمای کره شمالی در هفته گذشته نباید نادیده گرفته شود. این کارشناسان معتقدند که موشک اخیر پیونگ یانگ برای ضربه زدن به تمام قاره آمریکا کفایت میکند.
بر اساس گزارش ها، تازهترین موشک بالستیک کره شمالی که پنج شنبه گذشته شلیک شد، تا ارتفاع ۶۰۰۰ و مسافت ۱۰۸۰ کیلومتری به مدت ۷۱ دقیقه پرواز کرد و در نهایت در آبهای سواحل غربی ژاپن فرود آمد. معاون وزیر دفاع ژاپن، اندکی پس از شلیک این موشک به خبرنگاران گفت که ارتفاع این موشک نشان دهنده نوع جدیدی از موشکهای قاره پیمای پیونگ یانگ است.
طی روزهای گذشته، کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی در دیدار با کارکنان یک مرکز موشکی که در آزمایش اخیر موشک بالستیک این کشور حضور داشتند اعلام کرد که قابلیتهای دفاعی کره شمالی قابل تعویض و یا مذاکره نیست.
به گفته رهبر کره شمالی، تنها در صورت تبدیل شدن به قدرت نظامی بزرگ میتوان از جنگ جلوگیری و امنیت مردم خود را تضمین کرد. موشک بالستیک جدید میتواند مقابل زیاده خواهیهای آمریکا را بگیرد و مانع هر گونه اقدام نظامی این کشور علیه کره شمالی شود.
کره شمالی در روزهای اخیر پیشرفتهترین موشک بالستیک دور برد خود را با موفقیت آزمایش کرد. آمریکا به آزمایش موفقیت آمیز این موشک واکنش نشان داد و آن را تهدیدی جدی برای صلح جهانی عنوان کرد.