امیر کرمی گفت : طرح مدیریت سلامت مواد غذایی و آشامیدنی از ابتدای ماه مبارک رمضان از هفته گذشته آغاز شده و در حال حاضر اجرای این طرح در سطح استان آغاز شده است.
به گفته مدیر گروه بهداشت محیط مرکز بهداشت استان کرمانشاه در این طرح که تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه دارد ۲۹۰ بازرس بهداشت محیط، سلامت بازار ماه مبارک را تحت نظارت دارند.
در این طرح نظارت ویژه بر نظافت مساجد صورت خواهد گرفت.
تامین آب آشامیدنی سالم، دفع بهداشتی فاضلاب و تهویه مناسب از جمله موارد بهداشتی مهم در مساجد است که بازرسان بر روی آن تاکید دارند.
رعایت دستورالعمل های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک توسط نمازگزارن و رعایت فاصله اجتماعی هم از نکات دیگری است که بازرسان در بازرسیهای خود به آن توجه دارند.
نظارت بر قنادیها و مراکز عرضه حلیم و آش در این طرح تشدید شده پیش از شروع ماه مبارک رمضان جلساتی با صاحبان این صنوف گذاشته و نکات بهداشتی ضروری به آنها تذکر داده شده است.
از جمله برخی نکات مهم در بازرسی از این مراکز، نظافت محیط و استفاده از مواد اولیه سالم و بهداشتی در تهیه و زولبیا و بامیه و حلیم و آش است.
بازرسان بهداشت محیط تجهیزاتی در اختیار دارند که سلامت مواد را تشخیص میدهد و برخی از این تجهیزات قابلیت تشخیص روغن چندبار استفاده شده را دارند که در صورت مشاهده چنین تخلفاتی حتما برخوردهای لازم صورت خواهد گرفت.
برخورد با تخلفات بهداشتی بسته به نوع تخلفات بحرانی یا غیربحرانی، از صدور اخطار تا پلمب واحد صنفی متغیر است.
از مردم درخواست می شود تا هرگونه تخلفات بهداشتی را از طریق سامانه ۱۹۰ به بازرسان بهداشت محیط گزارش دهند .