بنیاد شهید استان نجف عراق امروز (دوشنبه) اعلام کرد یک گور دستهجمعی در این استان پیدا کرده است.
براساس گزارش خبرگزاری نون الخبریه رسانههای این بنیاد در بیانیهای اعلام کردند «مقامات ذیصلاح در نجف در نزدیکی یکی از مجتمعهای در حال ساخت، گور جمعی را کشف کردند که گمان میرود قدمت آن به دوران پربرکت «انتفاضه شعبانیه» و اعدامهایی که توسط رژیم منحله بعث صورت گرفت، بازمیگردد.»
مسئول رسیدگی به این گورهای جمعی توضیح داد که تا زمانی که تیم قبور جمعی بنیاد شهید برای تفتیش و بازرسی فنی و دقیق در محل حاضر شدند، جست و جوی تیم کاری متوقف شده است؛ و این قبرستان در نزدیکی «الحولی الجنوبی» در نزدیکی الرضویه قرار دارد.
بدون شک انتفاضه شعبانیه عراق رویداد پراهمیتی در تاریخ معاصر این کشور به حساب میآید. برخی آن را بزرگترین واقعه بعد از انقلاب ۲۰ عراق میدانند و عدهای حتی مهمتر از آن؛ حتی آن را مهمتر از جنبش جهاد ۱۹۱۴ و قیام نجف در ۱۹۱۸ میشمارند. مقاومت اسلامی ملت عراق در انتفاضه شعبانیه ابهت صدام و هیبت رژیم او را در هم شکست و ضربههای اساسی بر پیکر و ساختار سیاسی حاکمیت رژیم بعث را موجب شد.
پس از شکست ارتش درجنگ با کویت و بر اساس قطعنامه ۶۷۰ شورای امنیت، حرکت کلیه هواپیماها و حتی بالگردهای ارتش عراق تحریم شد. در این هنگام مردم سرتاسر عراق که نارضایتیهای دراز مدتی داشتند علیه رژیم صدام قیام کردند. قیام از شهر بصره شروع شد. یکی از نظامیان عراقی خسته از جنگ کویت، لوله تانک را به سمت عکسی از صدام گرفت و به سوی او شلیک کرد. مردم نیز به ساختمان حزب بعث در شهر بصره حمله کردند و همین مسئله نقطه آغاز قیام بود.
در نتیجه این قیام، کنترل بخش اصلی کشور به دست نیروهای مردمی افتاد و از هجده استان عراق، چهارده به دست انقلابیون افتاد و تنها استانهای مرکزی شامل صلاح الدین، بغداد، نینوا و الانبار در اختیار رژیم بعث بود.
نیروهای رژیم صدام برای مقابله با این قیام دست به سرکوب گسترده انقلابیون زدند. بنابر آمار غیررسمی بین سیصد الی پانصد هزار نفر کشته و حدود دو میلیون نفر عراقی آواره شدند حتی. نیروهای رژیم صدام با توپ و تانک به کربلا و نجف حمله کردند در این حملات، مرقد امام علی (ع) و امام حسین (ع) آسیب دید و تا شش ماه درِ حرمهای یاد شده بسته بود.
ملعون گور به گور شده چقدر وحشی بوده؟