مطالعهای با استفاده از دادههای عکاسی تلسکوپ فضایی هابل نشان میدهد که بیش از یک راه برای تشکیل یک سیاره جووین وجود دارد.در ادامه این مطلب نحوه شکل گیری آن نوشته شده است.
به گزارش upi.com، ناسا روز دوشنبه اعلام کرد که تلسکوپ فضایی هابل به شواهد عکاسی دست یافته است که نشان میدهد برخی از گیاهان "غول گازی" مانند مشتری به روشی بر خلاف نظریه غالب تشکیل شده اند.
تصاویر سیاره جووین تازه شکل گرفته در نزدیکی ستاره جوان AB Aurigae و در صورت فلکی اوریگا نشان میدهد که از طریق فرآیندی به نام "ناپایداری دیسک در حال توسعه است. همچنین این سیاره در فاصله حدود ۵۳۱ سال نوری از خورشید قرار دارد.
به گفته ناسا سیاره AB Aurigae b که احتمالاً ۹ برابر مشتری است، در یک "فرآیند خشونت آمیز" و به دور از خورشید شکل میگیرد. همچنین بعید است که افزایش هسته دلیل تولد این سیاره باشد. این سیاره که در یک دیسک پیش سیارهای از غبار و گاز قرار گرفته است، ساختار مارپیچی مشخصی را در حین چرخش به دور AB Aurigae، ستارهای که تخمین زده میشود حدود ۲ میلیون سال سن دارد، نشان میدهد.
هابل قدیمیترین ستاره شناخته شده را از طریق "Warp" در فضا شناسایی میکند. دادههای این مطالعه از دو ابزار هابل اعم از طیفنگار تصویربرداری تلسکوپ فضایی و دوربین مادون قرمز نزدیک و طیفنگار چند شی جمعآوری شد. سپس این اطلاعات با دادههای تلسکوپ ۸.۲ متری سوبارو ژاپن در قله ماونا کیا در سال ۲۰۱۸ مقایسه شد.
به گفته Thayne Currie، محقق ارشد این مطالعه، این نظریهها را پشتیبانی میکند که بیش از یک راه برای تشکیل سیاره Jovian وجود دارد. او در بیانیهای به ناسا اعلام کرد که طبیعت باهوش است و میتواند سیارات را به طریق مختلف تولید کند. این یافته نشان میدهد که فرآیند خشونتآمیز و بیثباتی دیسک در مقابل رویکرد تدریجی و برافزایش هسته، ممکن است در ایجاد سیارات غولپیکر گازی، رایجتر از آنچه در ابتدا تصور میشد، باشد.
با برافزایش هسته، سیارات جاسازی شده در قرص پیش سیارهای به آرامی رشد میکنند، زیرا اجرام در اندازههای مختلف از دانههای غبار گرفته تا تخته سنگها با هم برخورد میکنند و در حین چرخش به دور یک ستاره به هم میچسبند.
بیشتر بخوانید