مخلص الائمه، استاندار مرکزی در جلسه دیدار مسئولین با نانوایان در اتاق اصناف مطالبی به شرح زیر بیان کرد.
بنده به عنوان اولین استاندار بومی از شهرستان اراک هستم و در بین مردم رفتوآمد میکنم و بسیاری از مردم از کیفیت نان راضی نیستند.
خطقرمز ما کیفیت نان و خروج آرد از شبکه خبازی است که باید مورد توجه نانواها قرار بگیرد؛ بازرسیهای پراکنده و موازی را قبول نداریم و باید سازماندهی شوند و اگر وظایف مستقل و متفاوتی دارند باید در قالبی باشد که مزاحمت برای نانواها ایجاد نشود.
برگزاری این جلسات برای درک بهتر مشکلات و حل آنها بسیار تاثیر گذار است و حل بعضی از مسائل و مشکلات ازجمله قیمت نان از عهده استان خارج است.
هر موضوعی که تحت فشار قیمت قرار بگیرد عوارض و پیامدهایی دارد و قابل استمرار نیست.
حتی اگر آرد رایگان به نانواها داده شود ولی قیمت کارگر و هزینههای جانبی افزایش پیدا کند باز هم نمیتوان قیمت نان را حفظ کرد.
قیمت نان را تا حدی میتوان با کنترل قیمت آرد کنترل کرد و از جاییکه سهم قیمت آرد در قیمت تمامشده نان ناچیز است با کنترل قیمت آرد نمیتوان قیمت نان را کنترل کرد بنابراین باید تمهیدات و اصلاح لازم انجام شود.
کارگری نانوایی جزو سختترین کارها محسوب میشود و باید فشار مسکن از این اقشار کم شود و شرایط ویژهای که برای برخی از اقشار و اصناف وجود دارد به نانواها هم تعلق بگیرد.
در خصوص بیمه تکمیلی باید همه کارگران نانوایی تحت پوشش بیمه قرار بگیرند و مجموعه کارها به یک بیمه سپرده شود و همه اصناف را روی یک بیمه یکپارچه کنیم.
امیر هادی فرماندار اراک هم در این جلسه مطالبی به شرح زیر گفت.
شریف ترین و زحمتکش ترین شغلی که در میان اقشار مختلف وجود دارد نانوایی است چون بسیار سخت است و مراجعه کننده و افراد دولتی توقعات زیادی از نانوایی ها دارند.
فشارهای مختلفی بر نانوایی ها وجود دارد، نان حرمت دارد و اعتقادات روحی و مذهبی خاصی را می طلبد تا یک فرد نانوا شود به همین دلیل وضعیت نانوایی های اراک قابل دفاع است.
باید از ظرفیت نانوایان استفاده کرد و تجربه نشان داده که قرار گرفتن مسئولان در کنار نانوایان و همچنین قرار گرفتن نانوایان در کنار مسئولان اتفاقات خوبی را در حل مشکلات رقم زده است.
نانوایی و شغل نانوا بسیار شریف است، بسیاری از نانوایان تعطیلات ندارند زیرا چرخه تولید نان برای مردم با اهمیت است و نمی توان این کار را تعطیل کرد.
فرایند اصلاح یارانه نان باید در بلندمدت شروع شود و در دولت سیزدهم هم این مبنا وجود دارد و دولت سیزدهم اثبات کرد که خودش را در باطن جامعه میبیند و هم مردم را از بدنه دولت میداند.
در ایام نوروز امسال علیرغم اینکه مسافرتها زیاد بود و نیاز مصرف نان بالا رفت ولی توزیع خوبی از اقلام اساسی صورت گرفت و مشکلاتی که در سنوات قبل وجود داشت را امسال شاهد نبودیم.
قیمت تمامشده بالا بود ولی کالا فراوان وجود داشت اما دولت در اصلاح هر یارانهای قطعا از نظرات جامعه هدف ازجمله جامعه مصرفکننده و تولیدکننده استفاده میکند.
غلامرضا ملکی مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی هم وطالبی به شرح زیر گفت:
در زنجیره انتقال گندم تا تولید نان مشکلاتی وجود دارد که ما باید خودمان را در کنار نانوایان ببینیم تا این مشکلات رفع شود.
نانوایان در استان و در کشور ویترین عملکرد دولت در حوزه گندم و آرد و نان هستند.
برای تامین آرد و نان توجه زیادی به تولیدات داخلی در بحث گندم داریم ولی بهخاطر اقلیم با برخی نوسانات مواجه هستیم.
سال گذشته حدود 200 هزار تن گندم برای مصرف آرد و نان و صنف و صنعت در استان به فروش رساندیم که خرید گندم 90 هزار تن بود و مابقی را از طریق واردات تامین کردیم .
سال گذشته 3میلیون و 750هزار کیسه آرد در بین خبازیهابهصورت مستمر و همیشگی توزیع کردیم تا آرد نانوایی ها همیشه تامین باشد.